Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Πειραιώς Σεραφείμ κατά Μασόνων

Αστραψε και βρόντηξε για μια ακόμα φορά ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ρίχνοντας «ιερά» πυρά κατά της ηγεσίας της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (του πιο ενεργού σκέλους των Ελλήνων μασόνων). Οι νέες «ρουκέτες» Σεραφείμ εναντίον των μασόνων, τους οποίους αποκαλεί «σατανολάτρες» και «εωσφοριστές», έχουν αφορμή τη δημοσιοποίηση της «πληροφορίας» από το Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ότι το Σάββατο 3 Νοεμβρίου σε μυστικιστική τελετή του Υπατου Συμβουλίου 33ου Βαθμού, με το τυπικό της «Ροδοσταυρικής μυήσεως», έγινε μέλος της Στοάς «εξέχων Ελληνας ιερωμένος»....


Ο κ. Σεραφείμ καλεί την ηγεσία του Μασονικού Τάγματος να κατονομάσει άμεσα με δημόσια ανακοίνωση αυτόν τον «εξέχοντα Ελληνα ιερωμένο» που εντάχθηκε στις τάξεις του Σατανά, άλλως θα τους μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση και θα τους καθίσει στο σκαμνί ως κοινούς και επικίνδυνους συκοφάντες. Σύμφωνα με πληροφορίες , ο μητροπολίτης Πειραιώς καταφεύγει στην Ιεραρχία της Ελλάδος και στον Αρχιεπίσκοπο και αιτείται από τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας να ζητήσει «ατομική υπεύθυνη δήλωση από τους ιεράρχες στην οποία να επισημαίνεται ότι ουδείς εξ αυτών δεν έχει σχέση με τις μασονικές στοές και δεν τιμά τον Σατανά».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες που προέρχονται από το περιβάλλον του κ. Σεραφείμ, φέρεται να έχει υποπέσει στην αντίληψη τόσο του ίδιου όσο και άλλων αρχιερέων ότι «γνωστός μητροπολίτης δύναται να έχει επαφές με τους μασόνους, κάτι που συνάγεται από τη σύντομη και άκοπη ανέλιξή του στην ιεραρχία αλλά και σε γνωστικό αντικείμενο το οποίο απέκτησε με κινηματογραφική ταχύτητα, γεγονός που έχει εγείρει υποψίες στον εκκλησιαστικό χώρο». Πέραν όσων υποστηρίζει ο μητροπολίτης Σεραφείμ κατά των μασόνων (γεγονός που δεν είναι πρωτόγνωρο), αναφύεται σοβαρότατο θέμα στους κόλπους των ιεραρχών, αφού αρχίζει και καλλιεργείται συνωμοτικό κλίμα που θα ενταθεί εντός των ημερών, αφού ο σεβασμιότατος Πειραιώς δεν προτίθεται να κάνει πίσω, αλλά να «τσακίσει τους εχθρούς της Εκκλησίας που κρύβονται σε στοές και υποθάλπουν την αποσταθεροποίηση του χριστιανισμού και την επιβολή του καθεστώτος της νέας τάξης και της παγκοσμιοποίησης», όπως έχει δηλώσει κατά καιρούς.


Είστε επικίνδυνοι για έθνος αλλά και Εκκλησία

Στην ανοικτή του επιστολή προς την ηγεσία των μασόνων ο κ. Σεραφείμ (πέραν όσων τους καταμαρτυρεί), τους γνωστοποιεί ότι θα υποβάλει στην προσεχή Σύνοδο της Ιεραρχίας νέο ψήφισμα καταδίκης της μασονίας ως επικίνδυνης, αποκρυφιστικής, παγανιστικής λατρείας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο μητροπολίτης Πειραιώς στην οξύτατη ανακοίνωσή του επισυνάπτει την είδηση για τη «μύηση του ιερωμένου»:
«Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 έλαβε χώρα στην έδρα του Υπάτου Συμβουλίου, του 33ου διά την Ελλάδα, παρουσία του υπάτου μεγ. ταξιάρχου κραταιοτ. αδ. Ραφαήλ ντε Σιγούρα, η εγκατάσταση νέων αρχών του Υπερτάτου Περιστυλίου των "Τεσσάρων Εστεμμένων" υπ' αρ. 5, το οποίο εργάζεται κατά το τυπικό του Ερεδώμ (Heredom).... Ο νέος σοφότατος ηγεμών μετά την ενθρόνισή του διεξήγαγε -συνεπικουρούμενος από το Συμβούλιο των Αξιωματικών του- υποδειγματική μύηση στον 18ο βαθμό του ΑΑΣΤ κατά το Τυπικό του πρίγκιπος Ροδοσταύρου του Ερεδώμ. Η βραδιά πλην της ιδιαίτερης συγκίνησης απάντων των παρευρισκομένων είχε δύο μοναδικά χαρακτηριστικά: αφενός, τη μύηση εξέχοντος Ελληνος ιερωμένου και, αφετέρου, τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου τυπικού ροδοσταυρικής μυήσεως για πρώτη φορά στην ηπειρωτική Ελλάδα από της εγκαθιδρύσεως του Υπάτου Συμβουλίου της Ελλάδος το 1872».

Πάντως μετά την «ιερά» επέλαση Σεραφείμ, το Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων αναγκάστηκε να αποσύρει τη δημοσιευθείσα «πληροφορία», διερωτώμενο γιατί προκλήθηκε «τόσο έντονο κλίμα υπερβολής και μισαλλοδοξίας, ενώ εδώ και δεκαετίες τεκτονικές δυνάμεις έχουν πολλάκις αναφέρει σε επίσημα έντυπα ή ιστοσελίδες τους συγκεκριμένα ονόματα ιερωμένων που υπήρξαν αποδεδειγμένα τέκτονες και μέλη αυτών».


Στέφανος Χίος

Δεν υπάρχουν σχόλια: