Σάββατο, 24 Απριλίου 2010

Η Κυβέρνηση του Κλαμένου ετοιμάζει το πακέτο νο2 για τον ιδιωτικό τομέα...

Η κυβέρνηση του ΚΛΑΜΕΝΟΥ  πρωθυπουργού δια μέσω του Υπουργού της οικονομικών ετοιμάζει το πακέτο νο2 αυτή την φορά για τον ιδιωτικό τομέα.

Εσείς οι δημόσιοι μην χαμογελάτε...ο ΚΛΑΜΕΝΟΣ δεν τελείωσε ακόμα με εσάς...

Αναλυτικά τι συζητά ο Παπακωσταντίνου με την νέα μας κυβέρνηση του Δ.Ν.Τ:

Οι συντάξεις, οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα και οι αλλαγές στην αγορά εργασίας είναι τα τρία βασικά ζητήματα που θα τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων του υπουργού Οικονομικών με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.
Σχετικά με τις αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα, το ΔΝΤ επιμένει ότι αυτή πρέπει να αρχίσει...
...άμεσα, εντός δηλαδή του 2010, και ζητά συγκεκριμένα τη μείωση κατά 30% του επιδόματος αδείας και κατά 30% του δώρου των Χριστουγέννων.
Κατά τους τεχνοκράτες μια τέτοια μείωση, θα οδηγούσε σε περιορισμό των ετήσιων αποδοχών των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα κατά περίπου 6%. Τέλος, το ΔΝΤ θέλει πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, με πάγωμα του κατώτατου ημερομισθίου και μισθού που έχει ορισθεί από την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΣΤΕΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.

· Διατυμπάνιζε στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι η χώρα είναι «διεφθαρμένη» και η οικονομία «Τιτανικός».

· Ακύρωσε μέτρα που θα αύξαναν τα έσοδα του δημοσίου to 2009, όπως π.χ. η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους (που επανέφερε το 2010 για να τα πιστωθεί ο ίδιος).

· Μετέφερε τα χρέη των νοσοκομείων για το 2010 το 2009 για να αυξηθεί το έλλειμμα του 2009.

· Δεν πήρε κανένα μέτρο ανάπτυξης της οικονομίας για μισό χρόνο (και ούτε και προβλέπεται για άλλους τόσους).

· Έκανε 6 μήνες να διορίσει Γενικούς Γραμματείς στα Υπουγεία και έκανε δήθεν διαβουλεύσεις απονεκρώνοντας τις υπηρεσίες.

· Αυτογελοιποιήθηκε μιλώντας για «όπλο στο τραπέζι».

· Διακήρυττε σε ανατολή και δύση ότι «λεφτά υπάρχουν» και μετά δήλωνε υποκριτικά ότι δεν γνώριζε την πραγματική κατάσταση (παρόλο που ο Προβόπουλος έχει επανειλλημενα δηλώσει ότι τον είχε ενημερώσει).

ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥΣ) ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΝΑΙ.

ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.