Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Δασκαλόπουλος - «Το δικό μας "κόμμα"υπάρχει ήδη»

Νέες αιχμηρές δηλώσεις  του κου Δασκαλόπουλου σήμερα από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου

«Το δικό μας "κόμμα"υπάρχει ήδη» είπε, ζητώντας από τα πολιτικά κόμματα να  «κόψουν αυτοβούλως τον ομφάλιο λώρο με το κράτος που εξέθρεψαν για να τα εκτρέφει», γιατί διαφορετικά «το πολιτικό σύστημα κινδυνεύει να βρεθεί σε επικίνδυνο αδιέξοδο. Δική του ευθύνη είναι να υπερβεί τον εαυτό του».
Να ρίξει τους τόνους επιχείρησε η παριστάμενη Λούκα Κατσέλη, δηλώνοντας ότι «η κατάσταση της οικονομίας σήμερα χρειάζεται συστράτευση όλων των δυνάμεων. Ευθύνες έχουμε όλοι μας».
Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Δασκαλόπουλος είπε ότι δεν τίθεται θέμα ίδρυσης κόμματος επιχειρηματιών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι:...

«Εκείνο που δεν καταλαβαίνουν, όσοι ανακυκλώνουν έτσι τους φόβους τους, είναι ότι το δικό μας 'κόμμα' υπάρχει ήδη. Το συναπαρτίζουν όλοι όσοι αισθάνονται ότι ανήκουν στην ανοιχτή κοινωνία της γνώσης και της δράσης, της αξιοσύνης και της άμιλλας. Το 'κόμμα' μας αποτελεί εδώ και χρόνια μια υπαρκτή πραγματικότητα, που στηρίζει την οικονομική πρόοδο και συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή, στη δημοκρατική σταθερότητα».

Πρόσθεσε, δε, ότι «ευθύνη απέναντι στο εθνικό μέλλον έχουν οι επαγγελματίες πολιτικοί, έχουν οι επαγγελματίες της οικονομίας, έχουν όλοι οι δημιουργικοί πολίτες. Κανείς δεν μπορεί να υπάρξει ερήμην των άλλων».
Ο κ. Δασκαλόπουλος υποστήριξε, επίσης, ότι τα έκτακτα μέτρα, που επιβάλει ο μηχανισμός στήριξης της ελληνικής οικονομίας, δεν επαρκούν. «Όσοι νομίζουν ότι με το πακέτο βοήθειας ο κίνδυνος ξεπεράστηκε, τρέφουν μία επικίνδυνη αυταπάτη: τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί -και όλοι θα κριθούμε από την κρίση, από το πώς θα συμπεριφερθούμε στη διάρκειά της (...) Η κρατικοδίαιτη ανάπτυξη με δανεικά μάς τελείωσε» είπε.
Σημείωσε, επίσης, ότι «η έμφαση δεν θα είναι πλέον στις επιδοτήσεις και στην κατανάλωση, αλλά στην παραγωγική οικονομία και στην προστιθέμενη αξία».
«Το ελληνικό εμπόριο» συνέχισε «αντιμετωπίζει ήδη την ύφεση που βιώνουμε όλοι. Δοκιμάζεται και θα δοκιμαστεί σκληρά (...) Στην πρόκληση αυτή, υπάρχουν βέβαια σημαντικά εμπόδια. Το πανταχού παρόν πελατειακό κράτος δύσκολα θα αυτοπεριοριστεί. Αν όμως το κράτος δεν αλλάξει, ο τόπος μας θα βουλιάξει».
Ο κ. Δασκαλόπουλος ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα να «κόψουν αυτοβούλως τον ομφάλιο λώρο με το κράτος που εξέθρεψαν για να τα εκτρέφει», γιατί διαφορετικά «το πολιτικό σύστημα κινδυνεύει να βρεθεί σε επικίνδυνο αδιέξοδο. Δική του ευθύνη είναι να υπερβεί τον εαυτό του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: