Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Έχασε η Εθνική, ξύπνησαν πάλι οι ειδήμονες...

Την ήττα γνώρισε η Εθνική μας στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής απέναντι στην εθνική ομάδα της Νοτίου Κορέας. Το σκορ διαμορφώθηκε σε 2-0, με την Εθνική μας να πραγματοποιεί κάκιστη εμφάνιση. Το πρόβλημα έγκειται στις νοσηρές καταστάσεις που ζούμε για άλλη μια φορά, λίγες μόλις ώρες μετά την ήττα της Εθνικής μας. Άρχισαν πάλι όλοι οι δήθεν την κακόβουλη κριτική τόσο προς το πρόσωπο του Ότο Ρεχάγκελ, όσο και προς το πρόσωπο των παικτών. Καταρχήν θεωρώ άνανδρο και ανέντιμο από ρεπόρτερ να βγαίνει στη διάρκεια του αγώνα, πριν καλά καλά συμπληρωθούν τα 70 λεπτά και να λέει ότι η εικόνα θα ήταν διαφορετική αν ο Ότο Ρεχάγκελ είχε κάνει διαφορετικές επιλογές. Όλοι τους και όλοι μας έχουμε μάθει μόνο να κρίνουμε και βέβαια κύριο γνώρισμα όλων μας είναι ότι ξεχνάμε εύκολα. Το να κάθομαι αραχτός στον καναπέ μου και να βρίζω....
την εθνική μου ομάδα και τον προπονητή της για τις επιλογές του, το θεωρώ άνανδρο και ανέντιμο. Κατανοώ την πικρία των Ελλήνων φιλάθλων και ακόμη περισσότερο όσων πήγαν στην Νότιο Αφρική για να παρακολουθήσουν από κοντά την Εθνική μας, αλλά φεύγοντας θα έπρεπε σίγουρα να έχουν στο μυαλό τους και την αποτυχία. Μιλάμε για μπάλα και εννοείται ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, έστω και αν οι πιθανότητες μας είναι ελάχιστες έως μηδαμινές.

Βγαίνοντας και κάνοντας λοιπόν αυτή την κακόβουλη κριτική όλοι αυτοί οι μετά Χριστόν προφήτες, θα ήταν καλό να σκεφτούν ότι το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν κακό στην Εθνική μας. Σε προχθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη ο Φάνης Γκέκας το είπε ξεκάθαρα, ότι πολλοί δεν ήθελαν να βρίσκεται η Ελλάδα στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, γιατί πολύ απλά δεν τους βόλευε. Δυστυχώς κουβαλούν πάντοτε το κόμπλεξ ότι η Εθνική μας φροντίζει πάντα να τους διαψεύδει. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η πρόκριση επί της Ουκρανίας. Τότε όλοι οι «ειδήμονες» έλεγαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να περάσουμε στο Μουντιάλ και ότι θα χάσουμε και στους δύο αγώνες. Η Εθνική του διέψευσε πάλι και πήγε και πήρε μεγαλειώδη πρόκριση μέσα στην έδρα των αντιπάλων μας. Αλλά αυτό ξεχάστηκε πολύ εύκολα μιας και η Ελλάδα μας μετρά «αμέτρητες» προκρίσεις σε Μουντιάλ και όπως ήταν αναμενόμενο πέρασε στα ψηλά… Στο κάτω-κάτω τι έκανε ο Ότο, μας πήρε ένα Euro (τότε που εμείς πανηγυρίζαμε κάποιοι βυθίζονταν ακόμα περισσότερο στα κόμπλεξ τους) και μας πήγε σε ένα Μουντιάλ, «σιγά τα αυγά», είμαστε συνηθισμένοι από αυτά…!!! Τουλάχιστον περιμένω ακόμα και την τελευταία στιγμή, να σκεφτούν λίγο πιο ισορροπημένα και πατώντας στη γη και να στηρίξουν την Εθνική, μιας και μέχρι την Πέμπτη που είναι ο επόμενος αγώνας υπάρχει χρόνος για ανασύνταξη και μπορεί η Ελλάδα να εμφανιστεί αναγεννημένη. Και ο Ότο και οι παίκτες του έχουν αποδείξει ότι μαθαίνουν από τα λάθη τους και είμαι πεπεισμένος ότι στον επόμενο αγώνα θα δούμε μία Εθνική αντάξια των προσδοκιών μας και θα δικαιολογήσει την παρουσία τους στην Νότιο Αφρική, κάνοντας παράλληλα κάποιους να σωπάσουν… Πάμε Ελλαδάρα!!!

Ηλίας Πανουράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: