Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Τσίπρας - Μήπως ο κος Παπανδρέου είναι διχασμένη προσωπικότητα;

Κάλεσμα στην κοινωνία, στους εργαζόμενους και ιδιαιτέρως στη νέα γενιά "να υψώσει την φωνή της απέναντι στο αδιανόητο που ζούμε σήμερα" απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, τονίζοντας ότι μόνο μέσα από τους μαζικούς κοινωνικούς αγώνες ανοίγονται νέοι δρόμοι και προοπτικές. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σε πολυπληθές ακροατήριο σε προφεστιβαλική εκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΝ στο Αιγάλεω, δίνοντας έμφαση στις οδυνηρές συνέπειες του Μνημονίου, αλλά και στις εξελίξεις στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενότητας και κοινής δράσης των δυνάμεων της αριστεράς. Επιπλέον επέκρινε με δριμύτητα τον Γιώργο Παπανδρέου για την αντίθεση των λεγομένων του - "μήπως είναι διχασμένη προσωπικότητα;" αναρωτήθηκε-, αλλά και τις πολιτικές που ακολουθούν εδώ και δεκαετίες οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και έχουν φέρει τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.
"Η πρόσδεση της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον Μηχανισμό Στήριξης είναι....
ό,τι πιο καταστροφικό για τους εργαζόμενους και τους μικρούς επαγγελματίες αυτής της χώρας", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Και εξήγησε: "Όχι μόνο γιατί καταδικάζει την οικονομία σε τρομακτική ύφεση. Αλλά και γιατί με πρόσχημα την εξέλιξη αυτή, προωθείται η απαλλοτρίωση κάθε κοινωνικού δικαιώματος. Από το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή δουλειά, μέχρι το δικαίωμα στην υγεία, την παιδεία και βεβαίως την κοινωνική ασφάλιση". Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι "τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της πειρατείας είναι οι νέες και οι νέοι. Για τους οποίους το μέλλον που σχεδιάζεται είναι η ανεργία, η δουλειά χωρίς ωράριο, χωρίς μισθό και χωρίς δικαιώματα, και αργότερα μια σύνταξη πείνας".

Παίρνοντας αφορμή από όσα είπε ο κ. Παπανδρέου στον Πόρο περί αναδιανομής του πλούτου και άλλα εύηχα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναρωτήθηκε "Ποιος τα λέει αυτά; Ο επικεφαλής μιας κυβέρνησης που έχει διακηρύξει το τέλος του κοινωνικού κράτους. Που διαλύει το ασφαλιστικό σύστημα κατ' εντολήν του κεφαλαίου. Που επιχειρεί την πιο άδικη και βίαιη αναδιανομή εισοδήματος που έγινε ποτέ". Ο Αλ. Τσίπρας ερμήνευσε την τακτική αυτή του πρωθυπουργού ως προσπάθεια αποφυγής του πολιτικού κόστους των επιλογών του. "Και για να το πετύχει, επιστρατεύει το πρωτοφανές επιχείρημα 'άλλο η πολιτική μας, άλλο η ιδεολογία μας'. Που σημαίνει: Δείξτε ανοχή στην πολιτική που εφαρμόζουμε. Και κρίνετέ μας με βάση την ιδεολογία που σας πουλάμε", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: