Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Δήλωση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις 24 Ιουλίου 1974, η χούντα κατέρρεε κάτω από το βάρος των εγκλημάτων της και η Δημοκρατία επέστρεφε στον τόπο που τη γέννησε.
Τιμούμε, σήμερα, τους πρωταγωνιστές της Μεταπολίτευσης, τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης, όλους εκείνους που πάλεψαν – ο καθένας από τη δική του πλευρά - για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια.
Αναγνωρίζουμε και τιμούμε τα μεγάλα επιτεύγματα της περιόδου που ακολούθησε: Την εδραίωση του Δημοκρατικού Κοινοβουλευτικού Πολιτεύματος και την ισότιμη ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια.
Αναγνωρίζουμε, όμως, και τα μεγάλα λάθη, που οδήγησαν στην έκπτωση του....
μεταπολιτευτικού μοντέλου: Τις αδυναμίες και τις παθογένειες που αναπτύχθηκαν στο δημόσιο βίο, το δημόσιο τομέα, την οικονομία, το αναπτυξιακό πρότυπο.
Μετά από 36 χρόνια, είμαστε, τώρα, μπροστά σε μια μεγάλη και πιεστική πρόκληση. Καλούμαστε να εργαστούμε για την έξοδο της χώρας μας, το ταχύτερο δυνατό, από την οικονομική κρίση. Καλούμαστε να εργαστούμε για μια νέα Μεταπολίτευση, που να βάζει τέλος στο χρεοκοπημένο παρελθόν και να εγγυάται μια νέα πορεία Προοπτικής και Ελπίδας, για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες.
Είναι χρέος και δέσμευση που αναλαμβάνω, που αναλαμβάνουμε συλλογικά στη Νέα Δημοκρατία, με βαθιά αίσθηση ευθύνης απέναντι στην Πατρίδα μας. Απέναντι στις σημερινές και τις αυριανές γενιές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: