Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Ανάλυση δήλωσης Παπανδρέου...

"Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά εγγυώμαι ότι δεν θα επιστρέψουμε ποτέ στην Ελλάδα της παρακμής."

Θα προσπαθήσω να είμαι ήρεμος και να αναλύσω το τι είπε ο άνθρωπος που αυτοαποκαλείται "Πρωθυπουργός της Ελλάδας". Λέω αυτοαποκαλείται γιατί δεν του αναγνωρίζω καμία νομιμοποίηση καθώς εκλέχθηκε με ψέμματα και δεν κυβερνάει πλέον αυτός αλλά τα αμερικάνικα συμφέροντα (τα οποία δεν συμβαδίζουν και με τα δικά μας, αλλιώς δεν θα μας πείραζε).

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ο κύριος Παπανδρέου πως την εννοεί την "Ελλάδα της παρακμής"; Εννοεί, αν πάρουμε στα σοβαρά την μετάφραση του μνημονίου, ότι είναι η Ελλάδα που...."δημιούργησε" η Νέα Δημοκρατία στα 5,5 χρόνια που ήταν κυβέρνηση. Δηλαδή την Ελλάδα με την μειωμένη ανεργία (σε σχέση με την χρυσή εποχή Σημίτη) και την θετική ανάπτυξη εν μέσω κρίσης που είχε οδηγήσει όλη την Ευρώπη σε στασιμότητα. Και για αυτούς που το αμφισβητούν ας κοιτάξουν τα "στατιστικά" που οι ίδιοι επικαλούνται.

Λέει λοιπόν ο κ.Παπανδρέου ότι "Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον αγώνα που δώσαμε για να εξασφαλίσουμε 110 δισ. ευρώ για να προστατεύσουμε τη χώρα". Να ρωτήσω τώρα εγώ ο αφελής. Μας τα χάρισαν αυτά τα 110 δις ευρώ; Όχι φυσικά. Μας τα ΔΑΝΕΙΣΑΝ. Όπως και στο παρελθόν μας ΔΑΝΕΙΣΑΝ άλλα 90 για τα 5,5 χρόνια Ν.Δ.

Απλά μαθηματικά λοιπόν. Για 3 χρόνια δανειστήκαμε 110 δις ευρώ με επιτόκιο περίπου στο 3% με 4% (μέσο όρο). Επί Καραμανλή δανειστήκαμε 90 ΔΙΣ με επιτόκιο 2% με 2,5% για 5,5 χρόνια!!!

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εμένα μου φαίνεται ότι όχι μόνο ρήξη με το παρελθόν δεν γίνεται, αλλά πάμε και χειρότερα.

Και συνεχίζω: Το χρέος αυξάνεται όσο οι προϋπολογισμοί είναι ελλειμματικοί. Σύμφωνοι; Ο μόνος τρόπος να μειωθεί το χρέος είναι να έχουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς. Σωστά; Σωστά... Οπότε μειώνοντας το έλλειμμα δεν μειώνουμε το χρέος. Πρέπει να μηδενίσουμε το έλλειμμα για να σταθεροποιήσουμε το χρέος και να έχουμε πλεόνασμα για να μειώσουμε το χρέος. Φέτος λοιπόν, με τα μέχρι τώρα νούμερα και αν πάνε καλά αυτά τα μέτρα και αποδώσουν θα έχουμε μειώσει το έλλειμμα κατά 36% περίπου. Αυτό βέβαια σε σχέση με την περσινή χρονιά που το έλλειμμα έκλεισε σύμφωνα με τα νούμερα του ΠΑΣΟΚ 6 ποσοστιαίες μονάδες  πάνω από αυτά που υπολόγιζε η Ν.Δ.

Οπότε σύμφωνα πάλι με τα μαθηματικά, φέτος θα κλείσουμε το έλλειμμα εκεί που το υπολόγιζε η Ν.Δ. πέρσι!!! Μόνο που θα έχουμε δανειστεί περισσότερα από κάθε φορά και θα έχουμε πάρει ένα σωρό μέτρα που δεν θα αποδώσουν παραπάνω τα επόμενα χρόνια. Θα χρειαστούν και παραπάνω μέτρα.

Λογικά λοιπόν το ΠΑΣΟΚ έκανε μια τρύπα στο νερό. Το μόνο που έκανε στην ουσία είναι να πάρει τα δικά μας και δικά σας χρήματα και να τα δώσει στους δανειστές μας με μεγάλο κέρδος.

Αυτά τα απλά μαθηματικά λοιπόν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η δήλωση Παπανδρέου είναι ψευδής και ότι αυτός και η κυβέρνησή του είναι ένοχοι ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

Αντιμετωπίστε τα αυτά με επιχειρήματα να σας δω ΠΑΣΟΚια...!!! Και αυτές είναι μόνο οι πρώτες δύο φράσεις του καθυστερημένου σας που ανέλυσα... 
 
Vaspersview

Δεν υπάρχουν σχόλια: