Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

Η μεταπολίτευση είναι εμφανές ότι θα κλείσει όπως άνοιξε...με αίμα!!!

Ο νέος κύκλος τρομοκρατίας που άνοιξε προχθές υπό το πρίσμα αυτό θα κλείσει μαζί με τον κύκλο της μεταπολίτευσης και αυτή τη φορά θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι.

Του Μενέλαου Τασιόπουλου


Το εκρηκτικό πακέτο που έφθασε στο κτίριο όπου στεγάζονται όλες οι υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας του ελληνικού κράτους, στη λεωφόρο Κατεχάκη, είχε στόχο την καρδιά του συστήματος, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη. Η βόμβα έσκασε στα χέρια του υπασπιστή του και ο υποδιευθυντής, Γ. Βασιλάκης, αποτέλεσε ένα ακόμη θύμα της τρομοκρατίας από την πλευρά των ενστόλων. Πολλοί μιλούν για πόλεμο. Εχει ξεκινήσεις από το 2002, όταν εξαρθρώθηκαν οι παλιές οργανώσεις "17 Νοέμβρη" και "ΕΛΑ", επί υπουργίας Χρυσοχοΐδη, συνεχίσθηκε πρόσφατα με την εξάρθρωση επιχειρησιακών πυρήνων του "Επαναστατικού Αγώνα", που αποτέλεσε την εξέλιξη της ελληνικής τρομοκρατίας στα γκρεμίσματα της παλιάς τρομοκρατίας, αλλά και εμπλεκόμενων στους "Πυρήνες της Φωτιάς", οργάνωσης που φιλοδοξούσε να αποτελέσει και τη συνέχεια του "Ε.Α.". Οι αρχές ασφαλείας της χώρας, όμως, είχαν και άλλες επιτυχίες, όχι πλέον στο επίπεδο των ένοπλων οργανώσεων, αλλά στη "μήτρα" τους, που όλες τις προηγούμενες δεκαετίες αποτελούσε η περιοχή της πλατείας Εξαρχείων και τα στέκια των αριστεριστών, αντιεξουσιαστών και ναρκομανών που βρίσκονταν εκεί. Τα στέκια των αντιεξουσιαστών, αυτό το "κράτος εν κράτει" στα χρόνια της μεταπολίτευσης, διαλύθηκαν και σήμερα πλέον οι κάτοικοι και τα παιδιά τους μπορούν να...

χαίρονται τον ελεύθερο χρόνο τους εκεί.

Σε κάθε περίπτωση η δολοφονική βόμβα που εξερράγη προχθές στην Κατεχάκη δείχνει ότι ο πόλεμος θα συνεχισθεί και μάλιστα κλιμακούμενος.

Στις δηλώσεις του, έκδηλα συγκινημένος από τον χαμό του στενού του συνεργάτη, ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης έστειλε μήνυμα προς τους τρομοκράτες ότι δεν μπορούν να πετύχουν τον στόχο τους, δεν μπορούν να φοβίσουν το σύστημα ασφαλείας της χώρας και θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, όπως και οι άλλοι πριν από αυτούς. Ηδη οι πρώτες συλλήψεις προεξοφλούνται και η ροή πληροφοριών από τις αρχές και τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας δείχνουν ότι η Αστυνομία και η ΕΥΠ τις επόμενες εβδομάδες δεν θα ψάξουν στα τυφλά για τους δράστες, αλλά στην ίδια κατεύθυνση όπως μέχρι σήμερα. Για μια νέα σειρά συλλήψεων, αφού ο "μίτος της Αριάδνης" σε επιχειρησιακό επίπεδο σε σχέση με την ελληνική τρομοκρατία έχει βρεθεί και η κατάληξη είναι απλά θέμα χρόνου.

Το μήνυμα

Είναι εμφανές ότι στόχος της βόμβας στο υπουργικό γραφείο του Χρυσοχοΐδη δεν ήταν μόνον αυτός, αλλά και οι κανόνες ασφαλείας της χώρας. Ουσιαστικά το μήνυμα ήταν ότι "στην Ελλάδα κανείς δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής", ούτε καν ο αρμόδιος για την εσωτερική ασφάλεια υπουργός. Το μήνυμα αυτό δεν είναι καινούργιο. Κυριάρχησε και τη δεκαετία του '80, όταν μεταξύ 1987-1990 υπήρξε μια πρωτοφανής έξαρση δράσεων φονικών από την τρομοκρατία μέχρι να φθάσουμε στο "βρώμικο '89", τη σύλληψη του Κοσκωτά, τη συγκυβέρνηση, τη δημιουργία επιχειρηματικών και μιντιακών συνθηκών, που χαρακτηρίσθηκαν διαπλοκή στη συνέχεια και κυριάρχησαν στο προσκήνιο και το παρασκήνιο της εξουσίας τα τελευταία 25 χρόνια, φθάνοντας την Ελλάδα, εξαιτίας της κλεπτοκρατικής τους μονομέρειας, στη χρεοκοπία και την υποδούλωση στην τρόικα Βρυξελλών-Φρανκφούρτης-ΔΝΤ.

Ουσιαστικά, δηλαδή, η τρομοκρατία λειτούργησε και λειτουργεί όπως το μακρύ χέρι ενός κατεστημένου κύκλου 30 χρόνια μετά, που συνεχίζει και σήμερα να θέλει να επιβάλλει τους όρους του παιχνιδιού στην Ελλάδα στα όρια της πολιτικής, τη δομή της επιχειρηματικότητας, τον ορίζοντα και την ταυτότητα των επενδύσεων, τη λειτουργία των θεσμών. Κανόνων που σε όλες αυτές τις δεκαετίες επιβάλλονται μέσα από την πολιτική επιρροή και παρέμβαση, με αποτέλεσμα την επιλογή μέσα από την κάλπη, αλλά και με το πιστόλι, το όπλο, τις βόμβες και τη βία που προδιαγράφει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η πολιτική και η συγκρότηση της χώρας.

Στο σήμερα η τρομοκρατία (όπως και τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου ήθελε να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, δίδοντας διέξοδο στα προβλήματα της εθνικής οικονομίας, αλλά μέσα από μια σειρά δολοφονιών και βομβών, η προοπτική αυτή χάθηκε, δημιουργώντας στη θέση της τον εγχώριο κρατικό προμηθευτή, που διασπάθισε μέσα από μίζες και υπερβάσεις τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης) θέλει για μια ακόμη φορά να αποτρέψει τη συγκέντρωση ξένων ομίλων και τις στρατηγικές επενδύσεις τους στην Ελλάδα που θα προκύψει μέσα από το φάσμα της χρεοκοπίας. Αντίστοιχα, όμως, γίνεται φανερό ότι η "μήτρα" της τρομοκρατίας, που δεν είναι καθόλου απαραίτητο ότι σχετίζεται με το αμιγώς επιχειρησιακό της σκέλος, που πλέον και στην τελευταία φάση συγκροτείται από αντιεξουσιαστές και ποινικούς, έχει κάποιους λόγους να ανησυχεί. Οι λόγοι αυτοί είναι παραπάνω από εμφανές ότι σχετίζονται με τη λειτουργία των Εξεταστικών Επιτροπών αλλά και με τη βούληση των ηγεσιών των δύο κομμάτων εξουσία, Παπανδρέου και Σαμαρά, να επιτρέψουν στους βουλευτές να φθάσουν μέχρι το τέλος την έρευνα ή να πιέσουν τη Δικαιοσύνη να κάνει χωρίς πολιτικά προαπαιτούμενα τη δουλειά της. Τι σημαίνουν αυτά; Για παράδειγμα στο Κοινοβούλιο συνεχίζονται οι ακροάσεις για την υπόθεση Siemens, τη ραχοκοκαλιά της διαπλοκής, έτσι όπως αυτή εξελίχθηκε και ανδρώθηκε στον χρόνο και στους τομείς των επικοινωνιών, των όπλων, των δημοσίων έργων, των μεταφορών. Ακουμπά υπουργούς, κοινοβουλευτικές ομάδες και κρατικούς αξιωματούχους που βρέθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στο απυρόβλητό ή τουλάχιστον σε μια διαδικασία πολιτικής και δικαστικής συγκάλυψης. Τίποτα, όμως, σήμερα δεν εγγυάται ότι η διαδικασία αυτή θα συνεχισθεί.


Αναβάθμιση της δράσης
Η τρομοκρατία, λοιπόν, αναβαθμίζει τη δράση της και "δείχνει" έτοιμη να σκοτώσει ακόμη και το εν ενεργεία υπουργό Δημόσιας Τάξης, πόσω μάλλον έναν ξένο επενδυτή, έναν Ελληνα επιχειρηματία ή έναν δικαστικό. Οργανώσεις όπως η "Λαϊκή Θέληση", που έχει στοχοποιήσει τον Μ. Χρυσοχοϊδη και εκτιμάται από την Αντιτρομοκρατική ότι αποτελεί συνέχεια της "Λαϊκής Επαναστατικής Δράσης", της οργάνωσης που "χτυπούσε" κατασκευαστικές, με ληγμένα τότε εκρηκτικά, διέθετε όμως προκηρύξεις που στο ύφος και το περιεχόμενό τους θύμιζαν σε μέγιστο βαθμό τις προκηρύξεις της "17Ν" και του "ΕΛΑ" της πρώτης περιόδου, μπορεί να αναλάβουν τη δολοφονική τελευταία ενέργεια. Ή άλλες οργανώσεις τύπου "ΟΠΛΑ", που σκότωσε αστυνομικούς στα τυφλά χτυπώντας με οπλοπολυβόλα "τον σταθμό στρατοχωροφυλακής Αγ. Παρασκευής", γεγονός που ανησυχεί και το ΚΚΕ αλλά και το εξτρεμιστικό, σε άλλο επίπεδο, ΠΑΜΕ.

Ο νέος κύκλος τρομοκρατίας που άνοιξε προχθές υπό το πρίσμα αυτό θα κλείσει μαζί με τον κύκλο της μεταπολίτευσης και αυτή τη φορά θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι. Νέα δεδομένα και παλιές επιπλοκές. Αστυνομική έρευνα και πολιτικές επιπτώσεις. Η μεταπολίτευση είναι εμφανές ότι, όπως ξεκίνησε με αίμα, θα κλείσει και με αίμα…

Listonplace

Δεν υπάρχουν σχόλια: