Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Η πρώτη δικαίωση της κυβέρνησης.

Γράφει η Τρολλυμπία

Άργησε λίγο αλλά ήρθε η πρώτη δικαίωση για την κυβέρνηση. Μιλάμε για την ορθή της απόφαση να ανοίξει το επάγγελμα των φορτηγατζήδων, που έγινε με τόλμη και πυγμή, απέναντι στο λαϊκό αίσθημα.
Τα πρώτα αποτελέσματα λοιπόν είναι άκρως ενθαρρυντικά. Μέχρι αυτή την στιγμή, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν σπεύσει για να αποκτήσουν...
την πολυπόθητη άδεια φορτηγού τώρα που άνοιξε το επάγγελμα, δείχνοντας περίτρανα την αναπτυξιακή πορεία της Ελληνικής οικονομίας. Η πλεονάζουσα παραγωγή άλλωστε και η τεράστια ζήτηση έκαναν το επάγγελμα του φορτηγατζή περιζήτητο και η πρωτοφανής συμμετοχή φαίνεται ότι θα μειώσει κάθετα τους δείκτες της ανεργίας.
Γύρω στο μισό εκατομύριο Έλληνες λοιπόν έχουν παρελάσει από το υπουργείο μεταφορών στο οποίο επικρατεί πραγματικά συνωστισμός. Πολλοί από αυτούς για να προλάβουν να πλασσαριστούν έχουν τα τετρακόσια χιλιαρικάκια στο χέρι (κασέρι που λέμε), ποσό που απαιτείται για να ξεκινήσουν στο ορθάνοιχτο πλέον επάγγελμα.
Συνωστισμός και στις εφορίες όπου άνεργοι, μικροαστοί, αποφυλακισμένοι, φοιτητές, νηπιαγωγοί, σαλεπιτζήδες, μαντουμαδόροι, τσατσάδες και άλλοι επαγγελματίες σπεύδουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για να μετέχουν στα ΔΣ των ΑΕ που απαιτούνται για να μπει κανείς στο ορθάνοιχτο επάγγελμα.
Ανάλογη αύξηση παρουσιάζουν και οι πωλήσεις φορτηγών, αφού μόνο τον μήνα Νοέμβρη, πουλήθηκαν 2 τράκτορες (τα λεγόμενα σβέρκα), αριθμός ρεκόρ για την αγορά της Ανταρκτικής.
Αυτά λοιπόν για να βλέπουν τα λαμόγια του Ολυμπία που τα παίρνουν από τον Κουρή και την Γίγας – Κινίνη, για να θάβουν το ΔΝΤ και την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: