Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Οι μηχανοδηγοί του ΟΣΕ διαφωνούν με την συλλογική σύμβαση

Το σωματείο των μηχανοδηγών δηλώνει την ξεκάθαρη διαφωνία του με την συλλογική σύμβαση εργασίας που υπεγράφη μεταξύ της Π.Ο.Σ. και των εταιρειών του ομίλου
ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Διαφωνούμε γιατί...

Νομιμοποιείται ο νόμος 3891, αποτελέσματα του οποίου είναι , το κλείσιμο του ½ σιδηροδρομικού δικτύου και η διάλυση του εναπομείναντος , η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων , οι μετατάξεις 120 μηχανοδηγών και 2500 σιδηροδρομικών , η καταρράκωση των εργασιακών σχέσεων και ο διαχωρισμός σε νέους και παλαιούς εργαζόμενους στον όμιλο ΟΣΕ– ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
* Επιπλέον των μειώσεων του 20% που επέβαλλαν οι νόμοι 3833/3845/3899 καθώς και την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού , μειώνεται εκ νέου έως και 20% το εισόδημα όσων συμμετέχουν στην κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών αφού αποδοχές που συνδέονταν με αυτήν καταργούνται , και στην θέση τους καθιερώνονται υψηλά επιδόματα για τους ασκούντες διευθυντικά καθήκοντα. Όλα τα παραπάνω εντάσσονται και υπηρετούν την πολιτική του συστήματος , που ιδιωτικοποιεί τις σιδηροδρομικές μεταφορές . Οι εργαζόμενοι στην έλξη στηρίζουν το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων και παλεύουν για την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών και της Ελληνικής Οικονομίας στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή .

ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε.Π.Ε.

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γεν.Γραμματέας
ΕΠΑΜ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ    ΒΑΣΙΛ. ΤΟΥΡΛHΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: