Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

11 ΔΕΚΟ και οργανισμοί κλείνουν - Απολύονται 7.000 υπάλληλοι

Περισσότεροι από 7.000 δημόσιοι υπάλληλοι πρόεκτια να απολυθούν μέχρι το Δεκέμβριο από 75 ΔΕΚΟ που είτε θα συγχωνευθούν είτε θα κλείσουν. Από αυτές τις ΔΕΚ0 ελάχιστοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους και χιλιάδες, όπως έχουν κατά καιρούς αναφέρουν και στελέχη της κυβέρνησης, θα οδηγηθούν σε απόλυση. 
Όλα αυτά προκειμένου να εξοικονομήσει η κυβέρνηση τουλάχιστον 2,7 δισ. για τη μείωση του ελλείμματος  όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρός της Θ.Πάγκαλος μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής για τις αποκρατικοποιήσεις.
Από τον Οκτώβριο πρόκειται να μπει σε εφαρμογή....
το τρίτο κύμα συγχωνεύσεων ή καταργήσεων, που δε θα αφορά στις ΔΕΚΟ αλλά σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου ή Ανώνυμες Εταιρίες του Δημοσίου. Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, θα προκύψει όφελος 650 εκατ. ευρώ, ενώ δεν θα δίδονται και τα 2,7 δισ. ευρώ των ετήσιων επιχορηγήσεων, τα οποία θα εγγραφούν στον προϋπολογισμό του 2012.
Οι υπάλληλοι των 75 φορέων θα περάσουν από αξιολόγηση μέσω ΑΣΕΠ για να αποφασιστεί αν θα παραμείνουν στους νέους οργανισμούς που θα δημιουργηθούν ή θα μεταταγούν σε άλλους.
Μεταξύ των οργανισμών που πρόκειται να συγχωνευθούν είναι οι:
ΕΡΤ
Κτηματική Εταιρία Δημοσίου
Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα
Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού
Δημόσια Επιχείρηση Νοσοκομείων
Θέμις Κατασκευαστική (η εταιρία που κατασκευάζει τα δικαστήρια)
ΕΟΜΜΕΧ
Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας
Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας
ΟΣΚ
ΙΓΜΕ


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: