Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Α. Σαμαράς: "Μόνη λύση οι εκλογές"

Δεν δίνουμε ψήφο στη νέα σας κυβέρνηση, γιατί, κατά βάθος, ούτε εσείς την εμπιστεύεστε, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση. Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε οτι μοναδική λύση  πλέον ειναι η προσφυγή στον λαό. Στη δευτερολογία του, ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε στον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι "έπεσε η μάσκα, το προσωπείο ως προς το θέμα της συναίνεσης", καθώς -όπως είπε- και ο ίδιος είχε δηλώσει ότι οι προτάσεις του "Ζάππειο 2" έχουν θετικά στοιχεία. Όσον αφορά την άρνηση των Ευρωπαίων ως προς το "Ζάππειο 2", δήλωσε ότι αυτό το οποίο που του έλεγαν ήταν: "προτρέπουμε, προτείνουμε, θα θέλαμε" την αντιπολίτευση μαζί με την κυβέρνηση".....

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι ο κ. Παπανδρέου δέχθηκε αρχικά να παραιτηθεί για να κάνουν κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά υπαναχώρησε. «Εγινε μια προσπάθεια για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Τελικά ναυάγησε», ανέφερε και απέρριψε τα περί λανθασμένων επικοινωνιακών χειρισμών που του καταλογίζει η κυβέρνηση.
«Ο πρωθυπουργός τελικά δεν μπόρεσε να τολμήσει κυβέρνηση σωτηρίας και προχώηρσε σε κυβέρνηση κομματικής σωτηρίας», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για διενέργεια δημοψηφίσματος το φθινόπωρο για «τις μεγάλες αλλαγές», υπογράμμισε: «Μην προσθέσουμε νέες διαιρέσεις και διχασμούς. Λέξεις όπως το δημοψήφισμα και τη συναίνεση τις βάζετε προσχηματικά .Ειναι λέξεις καταφύγια για να αποφύγετε την ευθύνη μας».
Σε ό,τι αφορά τις εκκλήσεις του Πρωθυπουργού για συναίνεση ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι «τον τελευταίο καιρό είδαμε ένα όργιο λαϊκισμού με επίκεντρο τη λέξη συναίνεση» και τόνισε ότι «αυτή τη φορά ο λαϊκισμός έπεσε στο κενό».
O πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μια τεράστια καμπάνια διαστρέβλωσης των απόψεων του κόμματός του στην Ευρώπη, απο συνεργάτες του πρωθυπουργού. Ο ίδιος, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, "στο εξωτερικό φοράει πάντα την εθνική φανέλα"
"Αν για όλα φταίει η τρόϊκα, τότε κ. Παπανδρέου θα έπρεπε να είστε μαζί μας στην πρώτη γραμμή για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου" αναρωτηθηκε ο Αντώνης Σαμαράςαπευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.
Το αίτημα του για προσφυγή στις κάλπες επανέλαβε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντ Σαμαράς στη δευτερολογία του στη βουλή. Ο κ.Σαμαράς είπε όχι στα διχαστικά - όπως είπε -δημοψηφίσματα τα οποία όπως υποστήριξε μπορεί να είναι επικίνδυνα για τους θεσμούς, ενώ απάντησε και στήν επίθεση που είχε εξαπολύσει νωρίτερα εναντίον του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης.
Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τον κ. Καρατζαφέρη ως κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον ΛΑΟΣ ως το μοναδικό κόμμα που κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Τέλος όσον αφορά την συνταγματική μεταρρύθμιση δήλωσε ότι το κόμμα της ΝΔ προετοιμάζει τολμηρές και ρηξικέλευθες προτάσεις τις οποίες σύντομα θα ανακοινώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: