Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Η Κατάρρευση!!!

Εδραίωση...διεύρυνση...ξεκάθαρη ανατροπή... μπροστά η Ν.Δ με 6 ποσοστιαίες μονάδες

Διευρύνεται η διαφορά στις δημοσκοπήσεις υπέρ της Νέας Δημοκρατίας με πολύ πιο ισχυρή δυναμική από αυτή που είχε καταγραφεί μέχρι στιγμής. Έτσι μέσα σε ένα μήνα η διαφορά αυξήθηκε σε ποσοστό 50% (από 4 στις 6 μονάδες) υπέρ της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ να πέφτει...
στο 26,5% από το 27,5% και τη Ν.Δ. να φτάνει το 32,5% από το 31,5% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση η εκλογική επιρροή του ΚΚΕ βρίσκεται στο 11,5%, στο 9% του ΣΥΡΙΖΑ , στο 7,5% του ΛΑΟΣ και στις 3,5% των Οικολόγων-Πράσινων.
Η απήχηση της Δημοκρατικής Αριστεράς ανέρχεται, σύμφωνα με την Public Issue, σε 2% και της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε 1,5% ενώ η αποχή ανέρχεται στο 38%. Το ενδιαφέρον είναι ότι πρόκειται για τελικά αποτελέσματα με αναγωγή των αναποφάσιστων.
Πρώτος σε δημοφιλία έναντι όλων των πολιτικών αρχηγών ο Αντώνης Σαμαράς και δεύτερος ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Με τον ρυθμό αυτό μέχρι το τέλος του έτους η Ν.Δ. θα έχει προσεγγίσει το όριο της αυτοδυναμίας που βρίσκεται περί το 35%, ανάλογα με το ποσοστό ψήφων του δεύτερου κόμματος που πάντως αποκλείεται να λάβει πάνω από 25%, όπως όλα δείχνουν.


Σε άλλη δημοσκόπηση της VPRC επίσης η διαφορά διευρύνεται στις 4 μονάδες από τις 2,4 που ήταν μέχρι πρότινος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας έρευνας που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού «Επίκαιρα» η Ν.Δ. προηγείται με 29,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 25,5%, το ΚΚΕ με 13%, ο ΛΑΟΣ με 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7% και οι Οικολόγοι - Πράσινοι με 4%.


Δεν υπάρχουν σχόλια: