Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Η «Νέα Τάξη Πραγμάτων» ξεπροβάλλει… Θα διαρκέσει; (τέλος)


Η αλήθεια είναι διαχρονική. Τίποτε δεν μπορεί να την αλλοιώσει… 

Την σειρά των άρθρων αυτών αποφάσισα να την ολοκληρώσω παραπέμποντας σε ένα παλαιότερο άρθρο(*), το οποίο είχε δημοσιευτεί στο αρχικό Alkimos archive έξη μήνες πριν αναλάβει ο GAP το τιμόνι του …Τιτανικού. Τότε ήμασταν λίγους μόνο μήνες μετά το κραχ του 2008 και τα πράγματα για τον τόπο μας δεν φαίνονταν διαφορετικά απ’ ό,τι για οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Αντίθετα μάλιστα…

Τα όσα επακολούθησαν όμως θα έμοιαζαν τότε ως ένα εφιαλτικό όνειρο, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Και να σκεφτεί κανείς ότι, όπως όλα δείχνουν, είμαστε ακόμη στη …μέση!
Το άρθρο εκείνο, με το οποίο θα κλείσω αυτήν τη σειρά, μιλούσε για πράγματα που εκείνον τον καιρό ακούγονταν ακόμα συνωμοσιολογικά, αλλά που τώρα αρχίζουν να παίρνουν μορφή. Για να συλλάβει όμως κάποιος το νόημα και να καταλήξει σε υγιή συμπεράσματα, θα πρέπει να είναι ειλικρινής εκζητητής της αλήθειας, απαλλαγμένος από προκαταλήψεις και ιδεολογικές αγκυλώσεις, και να μην αναζητά μόνο κάποια στοιχεία που θα επιβεβαιώσουν απλά την κοσμοθεωρία που έχει υιοθετήσει.
Η λέξη αλήθεια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «ανάσταση», διότι ετυμολογικά σημαίνει άρση της λήθης (α στερητικό + λήθη), άρα αναστήλωση της μνήμης. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει πως η αλήθεια δεν είναι απαραίτητο να εμπεριέχει καινούργια, άγνωστα μέχρι τώρα πράγματα. Τις περισσότερες φορές αποτελεί απλά μια αποκατάσταση. Την επιστροφή σε παλιά δεδομένα.
Η διαπίστωση του George Braque (1882-1963) είναι πέρα ως πέρα αληθινή. Αυτός είχε πει κάποτε: «Η αλήθεια υπάρχει. Το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί».
Η αλήθεια είναι όντως διαχρονική. Τίποτα δεν μπορεί να την αλλοιώσει… Το μόνο που μπορεί να συμβεί, είναι, να θαφτεί στην λήθη, στη λησμονιά ή να αντικατασταθεί από κάποιους λάτρεις του νεοτερισμού από το ψέμα. Αργά η γρήγορα όμως έρχεται πάλι στην επιφάνεια… Και αυτό θα συμβεί και τώρα.
Όσοι λοιπόν αναζητούν την αλήθεια ίσως βρουν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία σε εκείνο το άρθρο, που θα τους βοηθήσουν να συμπληρώσουν το παζλ, που φανερώνει, το νέο διεθνές σκηνικό που έχει αρχίσει τώρα να σχηματίζεται!
Σχετικά με το ερώτημα το Νέο αυτό Σύστημα, που ετοιμάζεται, θα διαρκέσει;’, η απάντηση είναι, πως…
…το κάλπικο δεν θα μπορέσει ποτέ να αντικαταστήσει το αληθινό!
 .

Δεν υπάρχουν σχόλια: