Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Άθλια παιχνίδια του «ηγεμόνα»για να κρατήσει τη φρουρά 180 αστυνομικών

Γράφει ο Στέφανος Χίος

 Μέθοδοι ντροπής που προσβάλλουν το κύρος και την αξιοπρέπεια ενός πρώην πρωθυπουργού βαρύνουν μέλη του στενού περιβάλλοντος του Γιώργου Παπανδρέου στην υπόθεση που αφορά την προκλητική φύλαξή του. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μετά τον «διορισμό» Παπαδήμου, άτομα που ασχολούνται με τη φύλαξή του Γ.Α.Π. αποπειράθηκαν να κρατήσουν την πολυπληθή φρουρά με τους 160-180 αστυνομικούς που απασχολούνταν έως τις 4 Νοεμβρίου, σε εικοσιτετράωρη συνεχή βάρδια. Κάτι τέτοιο όμως δεν προβλέπεται...
από τον εσωτερικό κανονισμό φύλαξης υψηλών προσώπων. Από τη συνολική φρουρά του Γ. Παπανδρέου, από τη στιγμή που έπαψε να είναι πρωθυπουργός, έπρεπε να αφαιρεθεί η πρόσθετη προστασία και να αρκεστεί στον διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό των 40-60 αστυνομικών. Ετσι, κατά τις ίδιες πληροφορίες, προσεγγίστηκαν άτομα που είναι επιφορτισμένα με την αστυνομική φύλαξη του «υπηρεσιακού» Λουκά Παπαδήμου. Ούτε λίγο ούτε πολύ τούς προτάθηκε να χρεωθούν οι «υπεράριθμοι» αστυνομικοί του Γ.Α.Π. στον προσωρινό πρωθυπουργό, αλλά μόνον στα... χαρτιά. Οργανικά, ο μεγάλος αριθμός θα χρεωνόταν στον Παπαδήμο, ουσιαστικά όμως θα συνέχιζε την «κατασκήνωση» δίπλα στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Η μεθοδολογία λαμβάνει τη μορφή ενός ακόμα άθλιου «σκλαβοπάζαρου» αστυνομικών, οι οποίοι πληρώνονται από τον ελληνικό λαό για να χρησιμοποιούνται -ακούσια πολλές φορές- και να μεταφέρονται από δω και από εκεί σαν «Φιλιππινέζες» δίπλα σε ηγέτες που πια δεν έχουν καμία δημοκρατική νομιμοποίηση, είναι ανεπιθύμητοι και τρέμουν να κυκλοφορήσουν δημόσια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η απάντηση από την πλευρά Παπαδήμου ήταν αρνητική, αφού ο ίδιος φέρεται να έχει ζητήσει διακριτική φύλαξη και στο Μαξίμου και στο σπίτι του στο Παλαιό Ψυχικό. Μέχρι προχθές, έξω από την οδό Στρατηγού Καλάρη υπήρχαν δύο περιπολικά και άνδρες της Ασφάλειας. Αντιθέτως, έξω από το Καστρί της «δυναστείας» εξακολουθούν να παραμένουν ακροβολισμένα: δυο τζιπ των ΥΜΕΤ, παρατύπως διμοιρία των ΜΑΤ, δυο ζευγάρια μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ (με μόνιμες τετράδες) και μεγάλος όγκος συμβατικών αυτοκινήτων της Ασφάλειας με «μυστικούς» αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα, ουσιαστικά αφοπλίζονται τα αστυνομικά τμήματα των βορειοοανατολικών προαστίων, με τους ληστές να εξακολουθούν να κάνουν πάρτι στα σπίτια των νοικοκυραίων. Τέλος, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η πληροφορία ότι αφαιρούνται χρήματα από το ειδικό κονδύλι του υπουργείου Δικαιοσύνης, που χρησιμοποιείται για το συσσίτιο των κρατουμένων στα αστυνομικά τμήματα, για να να πληρώνονται νυχτερινά, υπερωρίες και χρωστούμενα σε μισθούς ενστόλων. Εικόνες διάλυσης, με τον Χρήστο Παπουτσή να έχει αναλάβει και τυπικά τον ρόλο του «φρούραρχου» στο Καστρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: