Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ν.Δ.: Προϊόν παζαρέματος η λίστα για τα Βαρέα Ανθυγιεινά

Προϊόν πιέσεων, παζαρέματος και συμβιβασμών χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία και ειδικότερα ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., Νικόλαος Νικολόπουλος, τη νέα λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών που παρουσίασε η κυβέρνηση.
Ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. κάνει λόγο για λίστα προχειρότητας και ανισοτήτων, σημειώνοντας ότι, "η νέα Λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών παρουσιάστηκε μετά από πολλούς μήνες καθυστερήσεων και αναβολών. Ο χρόνος αυτός δεν αξιοποιήθηκε για έρευνες μελέτες και μετρήσεις που θα τεκμηρίωναν την ένταξη ή και την έξοδο επαγγελμάτων από τη Λίστα. Έλειψε εντελώς ο ορθολογισμός, περίσσεψε η μικροπολιτική διαχείριση".
Ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας δεν τα βρήκε όμως όλα... αρνητικά στη νέα λίστα, καθώς όπως τόνισε...
"είναι θετικό το γεγονός ότι εντάχθηκαν κάποιες ειδικότητες που ήταν επιβεβλημένο να ενταχθούν από πολύ καιρό". Πρόσθεσε δε ότι, "σε κάθε περίπτωση πρέπει να τονίσουμε ότι πρέπει σήμερα να καλυφθεί το κενό της ασφάλισης του επαγγελματικού κινδύνου και να διεξαχθούν επιτέλους μετρήσεις και μελέτες για την εγκυρότητα της ένταξης ή απένταξης των διάφορων ειδικοτήτων στη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: