Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

«Ναι ή όχι στο Ευρώ;». Απαντήστε σε διαδικτυακή ψηφοφορία....


Στο γνωστό blog  «προεδρική δημοκρατία», ξεκινά από σήμερα διαδικτυακή ψηφοφορία (στο αριστερό περιθώριο του blog) και για πρώτη φορά καλούμαστε ανοιχτά να πάρουμε θέση στο δίλημμα «Να μείνουμε στο Ευρώ ή να επιστρέψουμε σε Εθνικό Νόμισμα».

Ήρθε η ώρα λοιπόν, να πάρουμε όλοι θέση και να στείλουμε προς το πολιτικό σύστημα, το μήνυμα των προθέσεων του εκλογικού σώματος. Το θέμα το έθεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας. Και αφού το θέμα το έθεσε ο ίδιος.....
ο πρωθυπουργός, εμείς δεν μπορούμε πλέον να κλείνουμε τα μάτια και να περιμένουμε το μοιραίο, αλλά θα πρέπει να τοποθετηθούμε θαρραλέα ως υπεύθυνοι πολίτες. 

Φυσικά ο κ. Παπανδρέου άφησε να εννοηθεί ότι το ερώτημα που θα τεθεί θα είναι «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» στο νέο μνημόνιο που αποφασίστηκε στις 26-10-2011. Δηλαδή «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» στην απόφαση για ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας. Όμως, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Το εκβιαστικό δίλημμα που θα τεθεί, πίσω από αυτό το ερώτημα, θα είναι αν θα μείνουμε στο ευρώ ή θα φύγουμε από την Ευρωζώνη και θα επιστρέψουμε σε δικό μας Εθνικό νόμισμα.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει, έστω και διαδικτυακά, να στείλουμε το μήνυμα των προθέσεών μας και αντί να γίνουμε εμείς τα πειραματόζωα του εκφοβιστικού διλήμματος, να απαντήσουμε δυναμικά από τώρα γι’ αυτό που πρόκειται να έρθει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: