Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Καλούν σε συμπληρωματική απολογία τον Άκη μέσα στον Ιούλιο

Σε συμπληρωματική απολογία, πιθανότατα εντός του Ιουλίου, αναμένεται να κληθεί από τους ανακριτές της υπόθεσης των παράνομων αμοιβών, ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος ώστε να δώσει εξηγήσεις για την πληθώρα των στοιχείων που προέκυψαν από την αξιολόγηση των χιλιάδων σελίδων του κατασχεθέντος αρχείου του....

Οι ανακριτές ήδη μελετούν γραμμή-γραμμή τα κατασχεθέντα έγγραφα του πρώην υπουργού, ενώ εκκρεμούν οι απαντήσεις στα αιτήματα δικαστικών συνδρομών που έχουν υποβάλλει προς το εξωτερικό.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες νομικών κύκλων έχει προκαλέσει εντύπωση στην Ευελπίδων η τεράστια οικονομική άνεση που μαρτυρούν τα έγγραφα, ότι διέθετε το ζεύγος Τσοχατζόπουλου η οποία φαίνεται αναντίστοιχη με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κίνηση της πιστωτικής κάρτας που είχε η σύζυγος του πρώην υπουργού, η οποία μέσα σε ένα μόλις μήνα εμφανίζει αγορές που ξεπερνούν τα 33.419 ευρώ.

Σε έγγραφο της τράπεζας UBS που μελετούν οι ανακριτές καταγράφεται η κίνηση λογαριασμού της κ. Σταμάτη και γίνεται λόγος για ποσό 140 χιλιάδων δολαρίων που υπάρχουν στο «Κουτί της Γενεύης» , υπονοώντας πιθανόν λογαριασμό που δεν εμφανίζει κίνηση εκροής (τύπου αποταμιευτικού).

Στα έγγραφα που μελετούν οι ανακριτές υπάρχουν επίσης σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου που καταδεικνύουν το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειχνε για τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα εξοπλιστικά: «Εισροή χρημάτων -σημειώνει ο πρώην υπουργός- από την εταιρεία Morellia Trading SA σε λογαριασμούς της Torcaso Investment LTD στην Τράπεζα Κύπρου στη Λευκωσία και στην Ελλάδα το ίδιο κρίσιμο διάστημα!» ενώ σε άλλο σημείο των σημειώσεων γράφει «πληρωμές της Ferrostall για δωροδοκία!!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: