Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Το δακτυλίδι της γυναίκας του Μιχαλολιάκου με το γερμανικό σταυρό

Με ένα δαχτυλίδι διόλου διακριτικό στο μέγεθος και το οποίο αποτελούνταν από έναν μαύρο σταυρό εισήλθε στη Βουλή η σύζυγος του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια.
Ο εν λόγω μαύρος σταυρός είναι γνωστός και ως ο "Σταυρός των Τευτόνων Ιπποτών", ή "Σιδηρούς σταυρός", ο οποίος ήταν το κατεξοχήν πρωσικό και μετέπειτα γερμανικό πολεμικό μετάλλιο έως το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και σύμβολο του γερμανικού μιλιταρισμού.....δείτε την φωτογραφία

Τι είναι ο «Σταυρός των Ιπποτών»

Ο Σταυρός των Ιπποτών του Σιδηρού Σταυρού (συχνά και απλώς Σταυρός των Ιπποτών) (γερμ. Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes, ή απλώς Ritterkreuz) ήταν ένα παράσημο της τάξης του Σιδηρού Σταυρού.
Ο Σταυρός των Ιπποτών ήταν το υψηλότερο παράσημο της Ναζιστικής Γερμανίας, που απενέμετο για να αναγνωρίσει εξαιρετική γενναιότητα στο πεδίο της μάχης ή επιτυχημένη στρατιωτική ηγεσία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Απετέλεσε το δεύτερο υψηλότερο παράσημο της Ναζιστικής Γερμανίας, μετά τον Μεγάλο Σταυρό του Σιδηρού Σταυρού, ο οποίος (θεωρητικά) απενέμετο σε νικηφόρους στρατηγούς και απενεμήθη μόνο μία φορά κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στον Χέρμαν Γκέρινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: