Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ν.Μιχαλολίακος: "Νάρκες στα σύνορα"

O Γ.Γ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, διαχωρίζει τη θέση του από συμπεριφορές στελεχών του που έχουν προκαλέσει αρνητικά σχόλια στα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες, με συνέντευξη του στον Τύπο της Κυριακής, προσπαθώντας να φιλοτεχνήσει το προφίλ αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος.
Την ίδια στιγμή παραδέχεται για πρώτη φορά δημόσια ότι έγραψε ο ίδιος το κείμενο που δημοσιεύτηκε σε έντυπο της Χρυσής Αυγής το 1987 και το οποίο αναφέρεται εγκωμιαστικά στο ...«μεγάλο άνδρα του 20ου αιώνα, Αδόλφο Χίτλερ».

«Και έγκλημα να είχα κάνει θα είχε παραγραφεί» λέει και συνεχίζει «Ο Χίτλερ επιτέθηκε στην Ελλάδα και καλώς τον πολεμήσαμε. Ωστόσο, λατρεύτηκε από το γερμανικό λαό και η Γερμανία επί των ημερών του γνώρισε οικονομική άνθηση».

Όσο για το χαιρετισμό με προτεταμένο το δεξί χέρι, ομολογεί ότι τον έμαθε στην οργάνωση του Κωνσταντίνου Πλεύρη «4η Αυγούστου» και πως με τον ίδιο τρόπο χαιρετούσαν ως μέλη της Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος.

Στην ερώτηση ποιες είναι οι θέσεις της Χρυσής Αυγής για την οικονομική κρίση ο κ. Μιχαλολιάκος απαντά «Υπάρχει νωπή εντολή του ελληνικού λαού κατά του μνημονίου. Αν ήταν ειλικρινείς αυτοί που θέλουν να καταργηθεί το μνημόνιο, εγώ θα τους έδινα 21 έδρες μου. Εχουν βρει όμως μαϊμού αντιμνημονιακούς που θα πάνε μαζί τους. Το μνημόνιο είναι ταφόπλακα του ελληνικού λαού. Θα φέρει περισσότερη φτώχεια. Αρκούν τρεις λέξεις για να είμαστε εναντίον του, εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας».

Όσο για το αν οι νάρκες είναι λύση για το μεταναστευτικό, απαντά «’Έξω όλοι οι λαθρομετανάστες. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους Ε.Ε. και ΟΗΕ. Αν ήμασταν κυβέρνηση πρώτα θα κλείναμε τα σύνορα. Το λέμε από το 1995. Να τοποθετηθούν για το σκοπό αυτό και νάρκες. Θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά».

Στην ερώτηση για τα αποτελέσματα των εκλογών σε Δίστομο και Καλάβρυτα ο κ. Μιχαλολιάκος απαντά «Καταδικάζω τις εκτελέσεις Ελλήνων από δυνάμεις κατοχής. Αυτοί που σκότωσαν αμάχους είναι κοινοί εγκληματίες χωρίς ιδεολογία. Στα Καλάβρυτα έχουν εκτελεστεί συγγενείς της γυναίκας μου. Στη λάσπη που δεχτήκαμε απάντησε ο λαός των Καλαβρύτων, καθώς μας ψήφισαν 650 άνθρωποι. Είμαι Έλληνας εθνικιστής. Στα Καλάβρυτα θα ήμουν στην πρώτη γραμμή. Αυτός που δεν ήταν στην πρώτη γραμμή ήταν ο ΕΛΑΣ. Τα εγκλήματα εκεί έγιναν από Γερμανούς, όχι από ναζί. Δεν ήταν όλοι οι Γερμανοί ναζί».

Ερωτώμενος αν έχει γράψει ποιήματα για τον εωσφόρο ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δηλώνει «Είμαι χριστιανός ορθόδοξος και πιστεύω ότι απαραίτητο στοιχείο του έθνους είναι η ορθοδοξία. Αλλά πρώτη φορά στην πολιτική ζωή της χώρας ρωτάνε πολιτικό για τα θρησκευτικά του πιστεύω. Τα ποιήματα τα έγραψα πριν από 31 χρόνια και είναι αρχαιολατρικά. Ο Κωστής Παλαμάς είχε γράψει “Ο Μέγας Παν δεν πέθανε, όχι ο Παν δεν πεθαίνει”. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ήταν σατανιστής»; καταλήγει ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: