Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Γιατι ασχολούμαστε σε καθημερινή βάση με την Χρυσή Αυγή ;;;

Μπουτάρης και Εβραίοι εναντίον Χρυσής Αυγής.
Μήπως βολεύει κάποιους τελικά όλη αυτη η παραφιλολογία;;;

Να κηρυχτεί παράνομο το ναζιστικό κόμμα και στην Ελλάδα, όπως στη Γερμανία, ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, απαντώντας σε ερωτήση δημοσιογράφου σχετική με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.
Μετά το τέλος των εκδηλώσεων μνήμης για τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο Γ' Σώμα Στρατού.
«Είναι πέρα από κάθε λογική μέσα στο κοινοβούλιο να έχουμε ...ναζιστικό κόμμα» τόνισε ο κ. Μπουτάρης και συμπλήρωσε: «Είναι σημεία των καιρών, γιατί σε όλη την Ευρώπη έχουμε τέτοια ναζιστικά φαινόμενα και πιστεύω βαθύτατα ότι, όπως στη Γερμανία είναι παράνομο το ναζιστικό κόμμα, έτσι και στην Ελλάδα πρέπει κάποια στιγμή να κηρυχθεί παράνομο το ναζιστικό κόμμα».
«Σήμερα είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη αντίστασης ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, γιατί ξέρουμε τις συνέπειες» τόνισε ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, συμπληρώνοντας ότι η ύφεση, η λιτότητα και η ανεργία έχουν συμβάλει και σήμερα στην αναβίωση των «άκρων» στην Ευρώπη.
«Ειδικά στη χώρα μας, η οποία διαθέτει μια από τις πιο ένδοξες ιστορικές αναφορές Εθνικής Αντίστασης, η είσοδος της Χρυσής Αυγής, μιας ακραίας οργάνωσης που εμφορείται από ναζιστικές ιδέες, υιοθετεί φασιστικές συμπεριφορές και χιτλερικούς χαιρετισμούς και λειτουργεί, όπως έκπληκτοι είδαμε, με μιλιταριστικές δομές, προκαλεί έντονο προβληματισμό» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, συλλόγους αντιστασιακών και σωματεία. Στη μια το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί εκδήλωση μνήμης με την παρουσία και ξένων επισήμων στα συμμαχικά κοιμητήρια Ζέιτενλικ στη Σταυρούπολη.

Σε ανακοίνωση αναφορικά με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή εξέδωσε το Κεντρικό Ισραηλητικό Συμβούλιο της Ελλάδος το οποίο κάνει λόγο για ισχυρό πλήγμα κατά της Δημοκρατίας και προσκαλεί τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας να αναλάβουν δράση.
Η ανακοίνωση του ΚΙΣ έχει ως εξής:

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, εκπροσωπώντας τους Έλληνες Εβραίους, πολίτες αυτής της χώρας, θεωρούμε ότι την 6η Μαΐου, με την εκλογή νοσταλγών του Φασισμού και του Ναζισμού, η Ελληνική Δημοκρατία δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα.


Είμαστε βέβαιοι ότι οι συμπολίτες μας, οι δημοκρατικές δυνάμεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τα μέσα ενημέρωσης, και οι άνθρωποι του πνεύματος και του Πολιτισμού, θα συστρατευτούν ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας κατά του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και του Αντισημιτισμού.


Έχουμε όλοι καθήκον να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας και να διαφυλάξουμε τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: