Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Καλώς ήρθε το δολάριο ...το παρασκήνιο από την συνάντηση Κλίντον Σαμαρά

Συνάντηση με τον Μπιλ Κλίντον είχε το πρωί της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ.Σαμαράς επεσήμανε στον πρώην πλανητάρχη πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στις ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται καθώς όπως τόνισε η Ελλάδα αυτήν την στιγμή ζει μια κρίση άνευ προηγουμένου, ευρισκόμενη ήδη στον πέμπτο χρόνο ύφεσης. Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε επίσης ότι θα στόχος του είναι ... η ενίσχυση της ανάκαμψης με τη στήριξη του ελληνικού λαού τονίζοντας πως για λυθούν τα προβλήματα χρειάζεται ισχυρή ηγεσία και ελπίδα στο λαό.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον κ. Κλίντον φίλο της Ελλάδας και τον ευχαρίστησε για τη συμμετοχή του στην προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες με στόχο τη δημιουργία ενός Ταμείου που θα προωθεί αναπτυξιακές δράσεις στη χώρα μας.

Από την πλευρά του ο κ. Κλίντον τόνισε πως πιστεύει στο μέλλον της Ελλάδος, μια χώρα την οποία θεωρεί πλούσια, με πλούσιους πόρους όπως είπε, και συνεχάρη την κυβέρνηση συνασπισμού καθώς όπως τόνισε σε όλον τον κόσμο όταν υπάρχουν προβλήματα οι άνθρωποι προσπαθούν να συνεργαστούν.

«Πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι και να σας βοηθήσουμε», τόνισε ο κ. Κλίντον, και εξήρε το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης.

Η δήλωση του κ. Μπιλ Κλίντον

Μετά το πέρας της συνάντησης τους ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον Πρόεδρο Κλίντον, που επισκέπτεται την Ελλάδα, μετά από πρόσκληση επιφανών Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών που έχουν συστήσει μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τη χώρα μας, την “Hellenic Initiative”.

Η πρωτοβουλία αυτή συνδυάζεται με την “Clinton Global Initiative”, τη διεθνή πρωτοβουλία του Προέδρου Bill Clinton για την αντιμετώπιση μεγάλων διεθνών προβλημάτων που ενώνει σε κοινό σκοπό διακεκριμένες προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο.

Η επίσκεψη του Προέδρου Κλίντον στην Ελλάδα, μαζί με επιφανείς Έλληνες της Ομογένειας, έρχεται σε μια στιγμή που η χώρα μας δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή κρίση και δίνει ένα δύσκολο αγώνα να την ξεπεράσει.

Στόχος μας είναι να επιτύχουμε, ώστε οι θυσίες του Ελληνικού λαού να πιάσουν τόπο.

Κατά τη συνάντησή μου με τον Πρόεδρο Κλίντον συζητήθηκαν θέματα προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα. Αλλά και ζητήματα για την απευθείας ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας μας, αξιοποιώντας το δίκτυο “Clinton Global Initiative” καθώς και τα ισχυρά δίκτυα των Ελλήνων της Αμερικής και ολόκληρου του οικουμενικού Ελληνισμού.

Καλωσορίζω τον Πρόεδρο Κλίντον σε μιαν ακόμα επίσκεψή του στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή θέλουμε όλους τους φίλους μας δίπλα μας. Και στο πρόσωπό του αναγνωρίζουμε ένα σταθερό φίλο της χώρας μας».

Μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αντ.Σαμαρά, ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος συμμετείχε σε διευρυμένη συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Αργότερα, ο κ. Κλίντον μίλησε σε Έλληνες και Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες σε εκδήλωση που διοργανώνει η Hellenic Initiative.

Πρόκειται για πρωτοβουλία με στόχο να συγκεντρωθούν περί τα 100 εκατ. δολάρια για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα, επικεφαλής της οποίας φέρεται ο κ. Αντριου Λιμπέρης.

Από το Σάββατο ο Κλίντον στην Αθήνα
Ο Μπιλ Κλίντον έφτασε στην Αθήνα το Σάββατο το βράδυ στις 20:30 επιβεβαιώνοντας έτσι τις αποκλειστικές πληροφορίες της Σίβυλλας. Ο πρώην πλανητάρχης κατέλυσε σε πολυτελή σουίτα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία η οποία είχε προπληρωθεί εδώ και αρκετές ημέρες.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια στους εσωτερικούς χώρους του ιστορικού ξενοδοχείο αλλά και γύρω από την Πλατεία Συντάγματος. Γιγαντόσωμοι άνδρες της ασφαλείας του και έλληνες αστυνομικοί έχουν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό μέχρι τις 16:00 το απόγευμα που δίνεται ως επίσημη ώρα αναχώρησης.

Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου ο Μπιλ ΚΛίντον ανέβηκε στο roof garden του ξενοδοχείου και απόλαυσε το δείπνο του_ελληνική σαλάτα, συναγρίδα και λευκό κρασί_με μικρή συντροφιά φίλων και συνεργατών του.

Το πρωί της Κυριακής πήρε το πρωϊνό στο δωμάτιό του και στις 12:00 έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά. Αμέσως μετά μίλησε σε έλληνες και ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες στο Royal Room που διοργανώνει η Hellenic Initiative. Επικεφαλής της όλης προσπάθειας-πρωτοβουλίας με στόχο να συγκεντρωθούν περί τα 100 εκατ. δολλάρια για την διόρθωση του επιχειρηαμτικού κλίματος στην Ελλάδα φέρεται ο κ. Αντριου Λιμπέρης.

Από νωρίς βρίσκονταν επίσης στη Μεγάλη Βρετανία οι επιχειρηματίες κ.κ. Χάρης Δαυίδ, ο κ. Β. Καρακουλάκης, ο κ. Τζον Λογοθέτης, η κ. Μαρέεβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Λίγο πριν τις 14.00 (αναμένοντας την επιστροφή Κλίντον από το Μέγαρο Μαξίμου) στο γκρουπ των ισχυρών επιχειρηματιών προστέθηκαν και οι κ.κ. Ευτύχης Βασιλάκης, Χρήστος Μεγάλου, Αναστάσης Δαυίδ και ο νεαρός Πρόεδρος του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος κ. Ανδρέας Δρακόπουλος. Για όσους δεν το πρόσεξαν ο κ. Δρακόπουλος παραβρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στη σύσκεψη Σαμαρά - Κλίντον με τους ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες. Ο κ. Δρακόπουλος με μεγάλες διεθνείς διασυνδέσεις διαμένει μόνιμα με τη σύζυγό του στη Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: