Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Νέα βόμβα από τον βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη για το Τ.Τ.

Νέα ερώτηση-φωτιά για τα έργα και τις ημέρες του Κλέωνα Παπαδόπουλου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Β' Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.
Στην ερώτηση απαριθμεί 14 "ύποπτα" σημεία κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, ενώ ζητά ...
την κατάθεση των εγγράφων που τεκμηριώνουν τις συναλλαγές.
Αναλυτικά η ερώτηση:

Προς τον κο Υπουργό: Οικονομικών

Θέμα: Αδικαιολόγητες σπατάλες, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε την εναγώνια προσπάθεια που γίνεται από εσάς τον ίδιο και την Κυβέρνηση γενικά , ώστε να βρεθούν μέτρα μείωσης των κρατικών δαπανών κατά 11,5 δις ευρώ για τα έτη 2012-2014, που δεν θα μειώσουν όμως άλλο τα εισοδήματα των εργαζομένων, αφού ήδη ένα μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχιας και επίσης ένα άλλο μεγάλο ποσοστό βρίσκεται στα όρια της επιβίωσης.
Αυτή την πολύ δύσκολη για τη χώρα μας περίοδο, δυστυχώς, κάποιοι διορισμένοι κρατικοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα με τρόπο προκλητικό.
Αναφέρομαι στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και διοικεί την Τράπεζα ο Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Κλέων Παπαδόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα, πέραν όλων των άλλων χρεώνει ακόμη και τα προσωπικά του έξοδα στο Τ.Τ.
Σημειώνεται ότι πρωταθλητής στις αμοιβές μελών Δ.Σ. Οργανισμών είναι το Τ.Τ. με ετήσια δαπάνη 1.323.841,93 ευρώ.
Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες ο κ. Παπαδόπουλος,
1) Προσέλαβε προσωπικό νομικό σύμβουλο με αμοιβή 7.000 ευρώ το μήνα και δωρεάν τηλέφωνο, ο οποίος απασχολείται και στο ΤΑΙΠΕΔ, (διπλοθεσίτης) ενώ το Τ.Τ. διαθέτει οργανωμένη νομική υπηρεσία.
2) Προσέλαβε σύμβουλο επικοινωνίας με αμοιβή 5.000 ευρώ το μήνα.

3) Προσέλαβε σύμβουλο τέχνης!

4) Αποζημίωσε τον κ. Ανδρέα Ταμπρατζή με 200.000 ευρώ, ενώ αποχώρησε οικειοθελώς από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Τ.Τ., για να τοποθετηθεί ως μέλος στο Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ. Εδώ πρέπει να τονισθεί ότι ο κ. Ταμπρατζής παραμένει αμειβόμενο μέλος του Δ.Σ. του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, παράλληλα δε είναι και σύμβουλος διεθνών σχέσεων στα ΕΛΤΑ (τριπλοθεσίτης).

5) Σε μία περίοδο που όλες οι Τράπεζες για να αντιμετωπίσουν την κρίση μειώνουν τις λειτουργικές τους δαπάνες κλείνοντας Καταστήματα, μειώνοντας τις διαφημιστικές δαπάνες κι ότι άλλο μπορούν να περικόψουν η Διοίκηση του Τ.Τ. συνεχίζει να ανοίγει νέα Καταστήματα, να αντικαθιστά παλιά, συνεχίζει με τον ίδιο παλιό ρυθμό τις διαφημιστικές δαπάνες, τις χορηγίες σε σωματεία, συλλόγους και Μ.Κ.Ο. με σκανδαλώδη τρόπο.

6) Παράλληλα αντί να αξιοποιήσει το ικανότατο προσωπικό που έχει η Τράπεζα, προσλαμβάνει εξωτερικούς συνεργάτες, δημιουργεί νέες θέσεις Γενικών Διευθυντών, χωρίς αντικείμενο στους οποίους καταβάλλει παχυλούς μισθούς, παρέχοντάς τους μάλιστα προκλητικά προνόμια (αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, δωρεάν τηλέφωνα, γραμματείες κ.λ.π.)

7) Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες ο κ. Παπαδόπουλος αγόρασε συντηρητή κρασιών ο οποίος πήγε στο σπίτι του και πληρώθηκε από το Τ.Τ.

8) Αγόρασε και εγκατέστησε στο σπίτι του σύστημα συναγερμού το οποίο πλήρωσε το Τ.Τ.

9) Αγόρασε σχάρα για να μεταφέρει το ποδήλατό του την οποία πλήρωσε το Τ.Τ.

10) Μέσω της Ιδιωτικής Εταιρείας που μισθώνει η Τράπεζα για προσλήψεις σε προσωπικό με σύμβαση ορισμένου χρόνου για να καλύπτει τις ανάγκες της, προσέλαβε υπηρέτες και κηπουρούς για το σπίτι του με χρήματα του Τ.Τ.

11) Η Εταιρεία που έχει αναλάβει την φύλαξη των Καταστημάτων του Τ.Τ. φυλάσσει και το σπίτι του με χρήματα του Τ.Τ.

12) Παίζει με τις προσδοκίες του παρεχόμενου προσωπικού (400-600 άτομα) που εργάζεται στην Τράπεζα, αλλά έχει εργοδότη Ιδιωτική Εταιρεία την οποία μισθώνει το Τ.Τ., καθώς τους υπόσχεται μονιμοποίηση αν και γνωρίζει ότι απαγορεύονται. Επιπλέον διοργανώνει για το ίδιο προσωπικό σεμινάρια, χωρίς να προγραμματισθούν οι εξετάσεις που συνήθως γίνονται μετά το τέλος των σεμιναρίων, ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν την πιστοποίηση για το αντικείμενο που διδάχθηκαν, αλλά τους καλεί εκ νέου για τον λόγο αυτό, μετά από δύο μήνες, φορτώνοντας την Τράπεζα με επιπρόσθετη δαπάνη( αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία , φαγητό κ.α.).

13) Πλήρωσε για διαφημιστικό πανό στο Κεντρικό κτίριο (28.000)

14) Ενώ από την συνένωση με την Aspis Bank προσχώρησαν στην Τράπεζα ικανότατα στελέχη, δεν τα χρησιμοποιεί αλλά προτιμά να προσλαμβάνει νέα. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις παρότι ενοποιήθηκαν οι δύο Τράπεζες διατηρεί χωρίς λόγο διπλές Διευθύνσεις για ένα αντικείμενο. Δηλαδή και του Τ.Τ. και της Aspis Bank (Οικονομικών, πληροφορικής κ.λ.π.)
Εν όψει των ανωτέρω.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1) Ποια αναγκαιότητα οδήγησε στην πρόσληψη νομικού συμβούλου και ποια είναι η μηνιαία αποζημίωσή του;

2) Ποια αναγκαιότητα οδήγησε στην πρόσληψη συμβούλου επικοινωνίας σε μια εποχή που οι Τραπεζικές συναλλαγές δεν υπάρχουν και ποια η μηνιαία αποζημίωσή του;

3) Ποια αναγκαιότητα οδήγησε στην πρόσληψη συμβούλου τέχνης και μάλιστα δημοσιογράφου, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, και ποια η μηνιαία αποζημίωσή της;

4) Με ποια λογική αποζημιώθηκε ο κ. Ταπραντζής με 200.000 ευρώ ,αφού αποχώρησε οικειοθελώς; Ποιες είναι οι συνολικές μηνιαίες αποδοχές του από τις τρεις θέσεις που κατέχει;

5) Πόσα νέα Καταστήματα λειτούργησαν ή αντικαταστάθηκαν ή ανακαινίσθηκαν κατά την περίοδο 2010-2011-2012;

6) Ποιο είναι το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε για την λειτουργία, αντικατάσταση ή ανακαίνιση των συγκεκριμένων Καταστημάτων και με ποιο τρόπο έγινε; Δηλαδή απ΄ ευθείας αναθέσεις ή διαγωνισμούς;

7) Ποια η συνολική διαφημιστική δαπάνη τα έτη 2010-2011-2012 και πως επιμερίσθηκε στα διάφορα μέσα;

8) Ποιες οι συνολικές δαπάνες για χορηγίες τα έτη 2010-2011-2012, σε σωματεία, συλλόγους και Μ.Κ.Ο., και ποια είναι αυτά;

9) Πόσους Γενικούς Διευθυντές και Αναπληρωτές Γενικούς Διευθυντές και εξωτερικούς συνεργάτες είχε η Τράπεζα το 2009, πόσους έχει σήμερα και ποιες οι μηνιαίες αποδοχές τους και τα προνόμια αυτών (αυτοκίνητα, τηλέφωνα, καύσιμα κ.λ.π.). Έχουν όλοι τους ανάλογα προσόντα (πτυχία κ.λ.π.) και προϋπηρεσία σε Τράπεζα; Σε τι αντιστοιχία βρίσκονται οι Γενικοί Διευθυντές και Αναπληρωτές Γενικοί Διευθυντές με τις Διευθύνσεις της Τράπεζας; Δηλαδή κάθε Γενικός ή Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής πόσες Διευθύνσεις έχει στην δικαιοδοσία του;

10) Ποια η καθαρή θέση της Τράπεζας σήμερα; ( ζημίες ή κέρδη)
Κατάθεση εγγράφων.

Παρακαλούμε να κατατεθούν τα ακόλουθα έγγραφα:
Αντίγραφα κάθε σχετικού εγγράφου που τεκμηριώνει και αποδεικνύει τα ανωτέρω στοιχεία.
α) Για τα υπο στίχο 1,2,3 θέματα, αντίγραφα αποφάσεων Δ.Σ. για τις αντίστοιχες προσλήψεις, και αντίγραφα βεβαιώσεων αποδοχών.
Β) Για το υπο στίχο 4 θέμα, αντίγραφο του Δ.Σ. για την απόφαση αποζημίωσης και αντίγραφα βεβαιώσεων αποδοχών από τους οργανισμούς, στους οποίους απασχολείται.
γ) Αντίγραφα αποφάσεων του Δ.Σ. για την λειτουργία νέων, όσων αντικαταστάθηκαν και όσων παλαιών ανακαινίστηκαν Καταστημάτων.
δ)Αντίγραφα αποφάσεων Δ.Σ. με βάση τα οποία εγκρίθηκε η σχετική δαπάνη για το κάθε νέο ή ανακαινιζόμενο Κατάστημα , ο τρόπος με τον οποίο έγιναν αυτές (ανάθεση ή διαγωνισμός) και οι συμβάσεις που υπογράφηκαν από τα δύο μέρη για κάθε Κατάστημα.
ε) Αντίγραφα αποφάσεων Δ.Σ. για την δημιουργία νέων Γενικών Διευθύνσεων, Αναπληρωτών Γενικών Διευθύνσεων, καθώς και αντίγραφα αποφάσεων των προσλήψεων αυτών, αντίγραφα των συμβάσεων που υπέγραψαν, και αντίγραφα βεβαιώσεων μηνιαίων αποδοχών.
ζ) Για τα υπο στίχο 7,8,9, αντίγραφα παραστατικών αγοράς καθώς και εξόφλησης των αντίστοιχων αγορών και εργασιών τοποθέτησης ( (συντηρητή κρασιών, σχάρα, συναγερμό).
στ) Αντίγραφο σχετικής δαπάνης για το διαφημιστικό πανό του Κεντρικού Καταστήματος (Πεσμαζόγλου)
Δευτέρα 23η Ιουλίου 2012 Ο Ερωτών Βουλευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια: