Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ισοδύναμα αχάριστοι

(Ακολουθεί το κείμενο που δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα το ΧΩΝΙ. Κάπως έτσι θα πορευτούμε και τον επόμενο μήνα)

Η άθλια θεατρική παράσταση συνεχίζεται. Ο σφουγγαράκης με ματωμένη την καρδιά της....Μέρκελ σφάζει τον λαό και οι άλλοι δύο παριστάνουν τους διαφωνούντες που εντέλει για το καλό της χώρας θα θυσιάσουν όλους αυτούς που δεν έχουν τον τρόπο να ξεφύγουν.
Το ανέκδοτο με το ευρώ σιγά σιγά θα γίνει κρύο. Τα νοσοκομεία χωρίς υλικά, τα φαρμακεία με φάρμακα που δεν μπορείς να αγοράσεις, τα σχολεία χωρίς θέρμανση και χωρίς λεωφορεία για την μεταφορά μαθητών, η ανεργία στο 30%, οι μισθοί όταν καταβάλλονται στα 300 ευρώ, οι συντάξεις φιλοδώρημα και οι φόροι ως μπόνους καταστροφής. η μόνη αγωνία μας θα είναι αν η χώρα θα είναι στο ευρώ ή όχι.
Και μιας και είπαμε για την μεταφορά των μαθητών. Δημοσιεύθηκε μια φωτογραφία από τον δήμο Σουλίου όπου οι μαθητές μεταφέρονταν στο σχολείο τους με αγροτικό. Σίγουρα αυτό γίνεται και σε άλλους δήμους.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί υπήρξαν διαμαρτυρίες και αρνητικά σχόλια. Ευάερο είναι, ευήλιο είναι, θέα έχει. τι τους ενοχλεί;
Πιο καλά είναι να μεταφέρονται τα παιδιά σε ένα κλειστό κουτί με ρόδες και να δροσίζονται με τον δηλητηριασμένο αέρα του air condition;
Θα μου πεις θα έρθει ο χειμώνας και θα βρέχει. Μια χαρά. Θα πλένονται και δωρεάν. Τι άλλο να κάνει βρε αχάριστοι η κυβέρνηση; Να έρθει ο Σαμαράς να σας σκουπίζει μετά το μπάνιο;
Ο Βύρωνας ο στοργικός πατέρας Πολύδωρας είπε ότι με την διδασκαλία των θρησκευτικών θα ξεπεράσουμε την κρίση. Αν δεν τα καταφέρουμε με τα θρησκευτικά ας προσπαθήσουμε και με το μάθημα της χειροτεχνίας.
Διδάσκαλος χειροτεχνίας θα είναι ο Βύρωνας. Βυρώνειος χειροτεχνία.
Κέρδη και ζημιές
Με περισσή χαρά θα


συνεχεια: http://mikrosfokion.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: