Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

"Για το μεγαλείο της Ελλάδας"!

Αυτό το παγκόσμιο, υπερχρονικό μεγαλείο. Η σύνθεση ιδέας και αίματος που αποθεώθηκε στους αιώνες από κάθε ελεύθερο άνθρωπο, από κάθε σκλάβο που ήθελε να σπάσει τα δεσμά του, κάθε ψυχή που ήθελε να αγγίξει το Θείο.


Το μεγαλείο που αφουγκράζεται όποιος οδεύει στην θυσία για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της πατρίδας του. Η έκσταση που καταλαμβάνει τον άνθρωπο που υπερβαίνει το Εγώ του για το Εμείς και γίνεται ισχυρός όσο το σύνολο. Όσο πιο αγνή είναι η ιδέα της θυσίας, τόσο πιο Ελληνική. Μα πιο Ελληνική από όλες, η θυσία για την λευτεριά....


Αυτό ακριβώς είναι το μεγαλείο της Ελλάδας. Η υπέρβαση από τα προσωπικά συμφέροντα, από την ιδιοτέλεια, από τα αργύρια, για την Ελευθερία.

Αυτή η Ελευθερία που υμνείται στον ύμνο της Ελλάδας και στην σημαία της.

Αυτή η έννοια που κάνει τον άνθρωπο - ήρωα, που φέρνει τον πολιτισμό απέναντι στις τυραννίες του σκότους και του χρήματος. Αρκεί μόνο να πιστέψεις σε αυτό το μεγαλείο. Να καταλάβεις ότι αυτό το κληροδότημα "από τα κόκκαλα βγαλμένο, των Ελλήνων τα ιερά", είναι σκοπός ζωής. Η λάμψη του ωχριά μπροστά σε αυτή του χρυσού.

"Για το μεγαλείο της Πατρίδας μου" αναφώνησε ο Ούγκο Τσάβεζ, θριαμβευτής των εκλογών της Βενεζουέλας. Μίας χώρας που κατάφερε να σηκώσει ανάστημα απέναντι στους γίγαντες που εποφθαλμιούσαν τον πλούτο που έκρυβε στα σπλάχνα της. Και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει.

Ο Τσάβεζ κρατικοποίησε το πετρέλαιο του οποίου τα έσοδα τα χρησιμοποιεί για το σύστημα υγείας.

Ο Τσάβεζ έκλεισε την πόρτα στις πολυεθνικές φαρμάκου που έκαναν τον λαό πειραματόζωα και ανέπτυξε την τοπική φαρμακοβιομηχανία φτιάχνοντας έναν από τους ισχυρότερους οργανισμούς φαρμάκου παγκοσμίως.

Ο Τσάβεζ κρατικοποίησε όλες της εταιρείες δημοσίου ενδιαφέροντος, όπως το ρεύμα, το νερό και της επικοινωνίες.

Ο Τσάβεζ όμως θεσμοθέτησε και ένα δρακόντειο σύστημα ελέγχου της διαφθοράς, αφού όποιος κλέβει το κράτος κλέβει πλέον την πατρίδα.

Στην Ελλάδα κανείς πολιτικός δεν τολμά να εκφραστεί με τέτοιον τρόπο. Να εκδηλώσει ότι κατέχει και στο ελάχιστο την αξία της πατρίδας που κληρονομεί. Να διαφυλάξει τον εθνικό πλούτο, να τον αναβαθμίσει, να συντρίψει το κράτος της διαφθοράς και να το ξαναχτίσει πάνω στην πραγματική αξία του Ελληνικού Έθνους.

Εδώ δυστυχώς θεωρείται επίτευγμα η εκχώρηση, η υποταγή, ακόμα και η υποβάθμιση της έννοιας Ελλάδα. Η ανελευθερία γίνεται κεντρική πολιτική και η ευημερία της κάστας στραγγαλίζει την κοινωνία.

Ποιός Έλληνας πολιτικός θα τολμούσε να αναφωνήσει αυτό που χωρίς ιδεοληψίες και ενοχές ανέβλυσε μέσα από την ψυχή του Τσάβεζ;

Και όμως υπήρξε ένας Έλληνας ηγέτης που κραύγασε αυτή την φράση ενώπιον τον συμπολιτών του:

"Για το μεγαλείο της Ελλάδας"!

Ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος. Και φώτισε με το άδολο Ελληνικό Φως τα πέρατα του κόσμου.

Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: