Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Η λίστα Λαγκάρντ, η αξιοπιστία Στουρνάρα, ο Σάμπυ Μιωνής και ο χυδαίος βουλευτής και πρώην υπουργός.



 
 Αλήθεια, τι απέγινε η περίφημη λίστα Λαγκάρντ,  η οποία σύμφωνα με τον “τεχνοκράτη” Στουρνάρα φθάνει από στιγμή σε στιγμή, (εδώ και κάτι μήνες), κάνοντας την αξιοπιστία ενός ακόμη υπουργού να χτυπάει κόκκινο;

Τι απέγινε από την περίφημη εκείνη λίστα, πέρα από τους τόνους λάσπης και τον εμετικό αντισημιτισμό που ξεχείλισε ακόμη και από τα μπατζάκια κάποιων χολερικών; ....


(Δεν δίνω δεκάρα για τις θρησκείες, τις θεωρώ πράγματι το όπιο των λαών που χρησιμοποιούν οι εξουσιαστές. Οι θρησκείες-Εβραική, Χριστιανική, Ορθόδοξη, Καθολική, Οθωμανική και 5 πίτσες ένα τάλαρο- το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν αλυσίδες στους πιστούς- θύματά τους εκμεταλλευόμενες τις υπαρξιακές αγωνίες του ανθρώπου λες και αν υπάρχει Θεός, αυτός έχει ανάγκη από μεσίτες πάσης φύσεως. Είναι ντροπή να ακούς πολιτικούς να επικαλούνται την βοήθεια της Παναγίας, του Θεού, του Χριστού και του Χατζηπετρή, για να κολακέψουν τα θρησκευτικά κολλήματα των ψηφοφόρων τους.)

Μετά από αυτή την διευκρίνηση θέλω να σταθώ για λίγο στον  “Άνθρωπο των 550 εκατ. Ευρώ της λίστας Λαγκάρντ”, τον Σάμπυ Μιωνή και την οικογένειά του, η οποία κατάγεται από το Αγρίνιο και κυρίως την Άρτα-την πατρίδα μου.


Ο Σάμπυ λοιπόν βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μια και συγκέντρωνε όλες τις “προυποθέσεις”: Νέος, Εβραίος και πάμπλουτος. «Κόκκινο πανί» για Ελληνάρες πάσης φύσεως. Τι απέμεινε αλήθεια από την επίθεση που δέχθηκε;

Μήπως η αξιοπιστία του ΣΔΟΕ; Η αξιοπιστία του Γιάννη Στουρνάρα; Η μήπως εκείνη του Αντώνη Σαμαρά; Όσο για τον ΣΔΟΕ, στο παρελθόν και όταν ο Σάμπυ είχε τις επιχειρήσεις του στην Αθήνα, φρόντισε  να τον ελέγξει επί 6 ολόκληρους μήνες και το μόνο επιλήψιμο που βρήκαν στα γραφεία του ήταν οι φωτογραφίες των εβραίων προγόνων του!
Άνθρακες ο θησαυρός, όσο αφορά την περίπτωση ενός ανθρώπου ο οποίος ζει με την φιλοσοφία «ότι πρέπει να μοιράζομαι με πάσχοντες συνανθρώπους μου αντίστοιχο ποσό με εκείνο που ξοδεύω εγώ και η οικογένειά μου κάθε χρόνο...»
Αυτή είναι η φιλοσοφία ενός ανθρώπου που στα 30 του νίκησε τον καρκίνο και λίγο αργότερα δώρισε ένα θεραπευτικό κέντρο για παιδιά με καρκίνο στο Τελ Αβίβ. Εδώ έθεσε ως όρο, παιδιά από την Ελλάδα να μπορούν να νοσηλεύονται με ιδιαίτερα μειωμένο κόστος. Από το φιλανθρωπικό του Ίδρυμα Israeli Center for Better Childhood προσφέρει κάπου 100 υποτροφίες σε παιδιά από την Ελλάδα, ενώ έχει βραβευθεί για την προσφορά του από την Ελληνική Εταιρία Σπαστικών.
Ε, λοιπόν μια μέρα πριν κάποια χρόνια, βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου και πρώην υπουργός, τηλεφώνησε στη μητέρα του Σάμπυ και με χυδαίο τραμπούκικο και πεζοδρομιακό τρόπο την ρώτησε «σε πηδάει καλά ο Εβραίος άνδρας σου;».
Ερώτηση: Ποιός είναι πιο επικίνδυνος για την Ελλάδα και τους Έλληνες, ο Σάμπυ Μιωνής η ο συγκεκριμένος πολιτικός τον οποίο κανακεύει η διαπλοκή και του οποίου το όνομα δεν έχει καμία σημασία. Απλά είναι καθρέφτης του ελληνικού κοινοβουλίου. Αυτά τα ολίγα για την ώρα...

Βασίλης Μπόνιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: