Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Από Δευτέρα τα φύλλα επιστράτευσης στους εκπαιδευτικούς...

Υπεγράφη το απόγευμα του Σαββάτου από τον πρωθυπουργό η απόφαση για την πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών.
Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα φύλλα πορείας προς τους εκπαιδευτικούς....


Για τον πρωθυπουργό αυτό που προέχει είναι η ηρεμία των μαθητών και των οικογενειών τους και η απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων και σε αυτή τη λογική, για να μη χαθεί καθόλου πολύτιμος χρόνος και επικρατήσει αβεβαιότητα αποφασίστηκε η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, χθες, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον, την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων». «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την αγωνία και τον κόπο των νέων ανθρώπων» είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε την ΟΛΜΕ πως με την απόφασή της δημιουργεί ένταση και αναταραχή στην κοινωνία και θέτει σε ομηρία τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Η κυβέρνηση είναι αυτή που εκβιάζει την εκπαιδευτική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση στην εκπαίδευση επιρρίπτει το ΚΚΕ.

Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται από το πρωί στο γραφείο του και είναι σε συνεχή επαφή με τους στενούς του συνεργάτες και υπουργούς της κυβέρνησης με στόχο να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες και να προχωρήσει άμεσα το κυβερνητικό έργο.

Παράλληλα συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς και η προετοιμασία για το ταξίδι στην Κίνα καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις επαφές που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός τόσο στο Πεκίνο όσο και στη Σαγκάη, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και το άνοιγμα της κινεζικής αγοράς σε ελληνικά προϊόντα.

Εντωμεταξύ, έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου το Δ.Σ της ΟΛΜΕ προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση των καθηγητών.

Οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί παραμένουν στην αρχική πρότασή τους προς τον κλάδο για πραγματοποίηση απεργίας κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Σε νέα σημερινή άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρεται ότι «Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έδωσαν τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών. Η απόφαση για πολιτική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της Β' βάθμιας εκπαίδευσης είναι πολιτικά ορθή και συνταγματικά επιβεβλημένη. Ο υπουργός Παιδείας είχε τη συνταγματική υποχρέωση και το ηθικό καθήκον να μην αναμένει την υλοποίηση του συγκεκριμένου κινδύνου, αλλά την έγκαιρη αποτροπή του με σκοπό την εξυπηρέτηση άμεσου και επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος, δηλαδή την προστασία των υποψηφίων»..

«Ο κίνδυνος και η απειλή «γεννήθηκαν» με την αναγγελία της 24ωρης και των 5μερων απεργιακών κινητοποιήσεων που το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ αποφάσισε. Η επικύρωση των αποφάσεών του, η αναμονή της επικύρωσης των προτάσεών του από τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ δύο ημέρες προ της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν η διόγκωση του κινδύνου και ο πολλαπλασιασμός των δυσμενών συνεπειών στην ψυχολογία των υποψηφίων» αναφέρεται στην ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: