Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

ALERT: ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΠΟΡΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ Π.ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΣΑΣ ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ

Η μεγάλη επανένωση των ψευτοΜακεδόνων της ψευτοΜακεδονικής διασποράς, θα γίνει στις 20 Ιουλίου 2008, στην 105η επέτειο της εξέγερσης του Ίλιντεν* , μεταδίδει το MTB σε όλο τον κόσμο. Η "Διεθνής κίνηση για τα ψευτοΜακεδονικά Ανθρώπινα δικαιώματα" (MHRMI), τονίζει ότι "είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για τους πρόσφυγες, που εκδιώχθηκαν απο την Ελλάδα, το 1943-8 και σήμερα 60 χρόνια μετά είναι στα 60 και 70 τους, θέλουν να επιστρέψουν στη γενέθλια γη τους".

Δεν θα είχαμε καμιά αντίρρηση να το κάνουν. Μάλιστα η ιδέα να επιστρέψει κανείς μετά από 60 χρόνια στον τόπο που γεννήθηκε, είναι εξόχως συγκινητική. Όμως όταν αυτό παίρνει ένα μαζικό χαρακτήρα, αποκτά ..περίεργες διαστάσεις. Αν και είμαστε σίγουροι για τις κακές προθέσεις των διοργανωτών (όχι των παππούδων), θα δεχόμασταν να διευκολυνθούν στη συγκέντρωσή τους, αρκεί να μην υπήρχε αυτή η παράγραφος στο ανακοινωθέν της MHRMI που μας βάζει σε μεγάλες ανησυχίες για τις προθέσεις τους:
MHRMI calls on international government officials, media, human rights organizations and other interested parties to attend the border crossing between the Republic of Macedonia and Greece at Medjitlia/Niki on July 20, 2008 to monitor Greece's compliance with its obligations under international human rights law.
..
Καλούν όλο ..τον πλανήτη (κυβερνήσεις, οργανώσεις, ΜΜΕ, κ.λ.π.) στα σύνορα, στο τελωνείο Νίκης, στις 20-7-2008, για να παρακολουθήσει την ανταπόκριση της Ελλάδας στις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
..
Όπως σωστά καταλαβαίνετε, ο σκοπός τους είναι να διασύρουν την Ελλάδα, εκδικούμενοι έτσι, για το δικό τους διασυρμό, στις εκλογές τους, ο οποίος οφείλεται σε ελληνικό "δάκτυλο", όπως πιστεύουν. Είναι απολύτως βέβαιο (το αντιλαμβάνεστε) ότι θα έχουν μαζί τους τις γνωστές σημαίες με την "ενωμένη Μακεδονία", έτοιμα πανό περί ρατσιστικής Ελλάδας, πλακάτ, κ.λ.π.
Τα εργαστήρια του Τορόντο δουλεύουν πυρετωδώς, για να κάνουν πανό και αφίσες, σαν αυτές που είδαμε στη Μελβούρνη.
..
Συνεπώς πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα, που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς από την Ελληνική κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι η Ελλάδα θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση.
..
Αν τους απαγορεύσουμε (σε κάποιους) την είσοδο, θα γίνουμε πρώτη είδηση στα CNN, BBC κ.λ.π. που θα καραδοκούν να καταγράψουν τη ..ρατσιστική συμπεριφορά της Ελλάδας, σε ..ηλικιωμένα ανθρωπάκια, που το μόνο που θέλουν είναι να δουν για τελευταία φορά, το σπίτι που γεννήθηκαν.
..
Αν τους αφήσουμε, θα "ξεσαλώσουν". Μαζί τους θα περάσουν χιλιάδες κάμερες και την άλλη μέρα, διαδίκτυο, εφημερίδες και παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα, θα δείχνουν "πιασάρικες" εικόνες και δηλώσεις παππούδων να κλαίνε συγκινημένοι πάνω από το μνήμα του πατέρα τους, που ...έσφαξαν οι κακοί Έλληνες κατά τη γενοκτονία, που διέπραξαν εναντίον του "Μακεδονικού" λαού. Υποθέτω, ότι τα CNN, CBC, και τα παρόμοια, θα "ακονίζουν" τις κάμερές τους.
..
Κι όπως ξέρετε, χρειάζονται μόνο 30 δευτερόλεπτα, μιας τέτοιας σκηνής, για να δημιουργηθεί η εικόνα των "βάρβαρων μισητών Ελλήνων" και δεν φτάνουν ούτε 30 χρόνια, για να την διαψεύσουμε. Στην παγκόσμια κοινή γνώμη, που καταναλώνει εικόνες, θα μείνει μόνο η δική τους.
..
Στo taxalia, που -ξέρετε- ότι παρακολουθούμε και γνωρίζουμε πολύ καλά τις πτυχές του Μακεδονικού, είμαστε πάρα πολύ ανήσυχοι. Βλέπουμε τι έρχεται.
Ίσως είναι νωρίς ακόμη για να το καταλάβει η κοινή γνώμη, αλλά το Ελληνικό κράτος θα δώσει τις πιό δύσκολες εξετάσεις των τελευταίων χρόνων.
Ας προετοιμαστεί.


* Τι ήταν η εξέγερση του Ίλιντεν.
Το 1903 οι βουλγαρικές δραστηριότητες έφτασαν στο απόγειο τους. Μετά από εκτεταμένες δολιοφθορές όλη την άνοιξη, το καλοκαίρι, τη μέρα του προφήτη Ηλία, 20 Ιουλίου 1903, ξέσπασε στη Δυτική Μακεδονία επαναστατικό βουλγαρικό κίνημα, γνωστό ως εξέγερση του Ιλιντεν. Στόχος των επαναστατών ήταν να προκαλέσουν την ευαισθησία της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και την παρέμβαση των Ευρωπαϊκών Δυνάμεων για να εξαναγκάσουν την Τουρκία να δεχθεί λύση που θα εξυπηρετούσε τα σχέδιά τους.
Το επαναστατικό αίτημα για "ανεξαρτησία" της Μακεδονίας ήταν εμφανώς πολιτικό τέχνασμα, το οποίο θα διευκόλυνε τη μελλοντική ενσωμάτωση της Μακεδονίας στη Βουλγαρική Ηγεμονία, όπως είχε συμβεί το 1885 με την Ανατολική Ρωμυλία. Μετά απο μερικές σύντομες επιτυχίες τα βουλγαρικά σώματα αποσύρθηκαν αφήνοντας τον ελληνικό πληθυσμό απροστάτευτο στα φοβερά αντίποινα του τουρκικού στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: