Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

Κύριοι Βοσκόπουλε, Θεοδωράκη και λοιποί, πόσο τιμάται μια σφαγή;

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιούνιος 28, 2008

Την ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα επικαλείται ως ήταν αναμενόμενο ο Γκρουέφσκι κατά τις συνομιλίες του με τον Μ. Νίμιτς. Για όσους βλέπουν ψυχρά τις εξελίξεις, χωρίς εθνικιστικές παρωπίδες, αυτή ήταν και η φυσική κατάληξη όλης της διαδικασίας. Τα σημερινά κρατικά μορφώματα δεν αποτελούν βεβαίως εθνοφυλετικές οντότητες αλλά επιχειρησιακές δομές με διαφορετικές αξίες(λ.χ Θρησκεία ή πολιτιστική ταυτότητα), πρακτικές, λειτουργία και συμφέροντα όπως ακριβώς οι εταιρείες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η “αλήθεια” η “ιστορική δικαιοσύνη” και άλλα δήθεν “ατράνταχτα” επιχειρήματα πάνε περίπατο. Η μόνη χρησιμότητα της ιστορικής μελέτης είναι για να καταδείξει την εμπειρική επεξήγηση μιας παρούσας κατάστασης. Και η κατάσταση είναι απλή: Οι αυτοκρατορίες πάντα συντηρούσαν εντάσεις και υποβόσκουσες διαμάχες σε περιοχές γεωγραφικού ενδιαφέροντος. Η ναζιστική Γερμανία στην Πολωνία, μέσω ναζιστικών οργανώσεων “δικαιωμάτων μειονοτήτων”, η ναζιστική Κροατία ομοίως, Η φασιστική Ιταλία, ο πρόδρομος του ναζισμού Κεμαλισμός, Η Νατοϊκή εξουσία στο Κόσσοβο και τη Βοσνία κλπ κλπ.

Η Ελλάδα λοιπόν θυμίζει ένα κακό, κάκιστο μαγαζί όπου η πλειοψηφία θρέφεται από ψυχώσεις τύπου Νεφελίμ, ΕΤ, κατατρεγμού και αδικίας ενώ κωμικές μειοψηφίες παράγουν ύβρεις ενάντια στο μαγαζάκι από το οποίο θρέφονται (εκτός αν θρέφονται από αλλού). Σε αυτό το καταγέλαστο περιβάλλον λοιπόν, πανεύκολα ξεφυτρώνουν ναζιστικές οργανώσεις τύπου “ουράνιο τόξο” με απροκάλυπτη ναζιστική επιχειρηματολογία (τύπου Βοσνίας, Κροατίας, Αλβανίας, Τουρκίας κλπ) ως θλιβερά απομεινάρια της ναζιστικής κατοχής, είναι έτοιμες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα σημερινά μεγάλα αφεντικά και τους σχεδιασμούς τους. Αυτή τη στιγμή λοιπόν, ο Γκρουέφσκι στοιχειοθετεί κάτι σχεδιασμένο από το Χίτλερ που τυχαίνει να εξυπηρετεί και τον Μπούς, με μοναδικό επιχείρημα το Βοσκόπουλο και το Ουράνιο τόξο! Ως “αποδεικτικό στοιχείο” περιφέρεται και η κόπια της εκπομπής του μέγιστου Σταύρου Θεοδωράκη, όπου ανακάλυψε την καταπιεσμένη Μακεδονική μειονότητα σε 5 καφενόβιους επαρχιακού καφενέ. Αυτά θα μπορούσαν να φαίνονται φαιδρά, αν δεν αποσκοπούσαν ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΛΑΩΝ. Μια σφαγή που βρίσκεται σε εξέλιξη και νομοτελειακά θα επεκταθεί. Εκτός εάν το κράτος ξεφύγει από τα δεξιά του σύνδρομα (Αμερικανισμός και δουλοπρέπεια) και αποφασίσει επιτέλους να προασπίσει την πελατεία του. Η κουλτουριάρικη τακτική επίκλησης μεγαλέξανδρου και Αριστοτέλη είναι συγκινητική αλλά δυστυχώς και οι δύο έχουν πεθάνει. Ας παραδειγματιστούν οι διαχειριστές του μαγαζιού από τον αγώνα των λαών της Σοβιετικής Ένωσης που φρόντισαν να τσακίσουν τις περίπου 3500 ναζιστικές οργανώσεις πριν τη Γερμανική εισβολή και σήμερα δεν έχουμε επίσημη γλώσσα τα Γερμανικά. Επειδή όμως έχουμε τη Ζήμενς και τη γοητεία του μάρκου, ήθελα να ρωτήσω τον κύριο Βοσκόπουλο και τον Κύριο Θεοδωράκη, πόσο τιμάται μια σφαγή; Έτσι για να είμαστε και στα πλαίσια της αγοράς.

Παρακαλώ για ανωνυμία,

….

Διπλωμάτης εν Ενεργεία

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τωρα εσυ , τι περιμενεις απο εναν ...φουστη;
Η εστω ...μακακα;