Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

ΕΛΛΑΔΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ - Για την αξιοπρέπειά της!

Θέμα γαλανόλευκης αξιοπρέπειας! Η Εθνική ομάδα θέλει να αποχαιρετήσει το EURO 2008 με νίκη και αυτός είναι αποκλειστικός στόχος στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου με την Ισπανία, η οποία έχει ήδη προκριθεί στην 8αδα. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης θέλουν να φύγουν με ψηλά το κεφάλι από τα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας, ξεκινάει νέα εποχή και στο βάθος πρόκριση στο ερχόμενο Μουντιάλ.

ΕΛΛΑΔΑ: Χωρίς βαθμό και χωρίς γκολ μέχρι στιγμής στον τέταρτο όμιλο του Euro, η Εθνική μας αυτοδίκαια θα πάρει το δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα, αμέσως μετά το παιχνίδι με την Ισπανία. Είναι θέμα αξιοπρέπειας όμως για τους απερχόμενους πρωταθλητές Ευρώπης να κλείσουν το τουρνουά με μια καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους δυνατούς «φούριας ρόχας».

Ο Οτο Ρεχάγκελ τόνισε αυτό ακριβώς το πράγμα στη συνέντευξη Τύπου: «Θέλουμε να τελειώσουμε θετικά αυτό το τουρνουά και να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπειά μας», είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει για τους παίκτες του: «Το έχω πει σε όλους τους πως μπορεί να ασκώ κριτική μόνο για το ποδοσφαιρικό κομμάτι, όμως σαν άνθρωποι όμως είναι όλοι τους Άγιοι».
Στα αγωνιστικά, ο Ρεχάγκελ θα κάνει αλλαγές στο αρχικό σχήμα και για λόγους χρησιμοποίησης αυτών που δεν έπαιξαν πολύ στα δύο πρώτα ματς. Και για λόγους τραυματισμών, αφού δεν υπολογίζονται οι Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Γκέκας, Πατσατζόγλου και Χαλκιάς. Βασικοί θα είναι οι Σπυρόπουλος, Βύντρα και Σαλπιγγίδης, στο τελευταίο ματς των Νικοπολίδη και Αντζα στην Εθνική ομάδα.
ΙΣΠΑΝΙΑ: Με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς, οι Ισπανοί εξασφάλισαν την πρώτη θέση στο τέταρτο γκρουπ του Euro και μπορούν απέναντι στην Εθνική μας να κάνουν συντήρηση δυνάμεων ενόψει του προημιτελικού την προσεχή Κυριακή. Οι «φούριας ρόχας» παρουσίασαν στιγμές πολύ καλού θεάματος στα παιχνίδια με Ρωσία και Σουηδία, έχοντας ως αποκάλυψη τον Νταβίδ Βίγια που σημείωσε τέσσερα γκολ.
Ο Λουίς Αραγονές, που μετά το τέλος της διοργάνωσης αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της Ισπανίας και κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει τη Φενέρμπαχτσε, θεωρεί πως το παιχνίδι με την Ελλάδα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τεστάρει τις ρεζέρβες: «Θα παίξουν αυτοί που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής, για να δω την ετοιμότητά τους».
Στα αγωνιστικά, ο Αραγονές θα αλλάξει όλη τη βασική ενδεκάδα. Από τους «στάρτερ» θα ξεκινήσει μόνο ο Ινιέστα και οι υπόλοιποι δέκα θα είναι διαφορετικοί. Φυσικά, όταν στους αναπληρωματικούς βρίσκεται ο Φάμπρεγας και ο πρώτος σκόρερ της Πριμέρα Ντιβισιόν Γκουίθα, καταλαβαίνουμε για τι ποιότητα ομάδας μιλάμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: