Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Ελεύθερος ο Μυλωνάς


Ελεύθερος ο Μυλωνάς


Οι απαγωγείς, αφού έκαναν την Αστυνομία «να σηκώσει τα χέρια ψηλά», πήραν τελικά 12 εκατ. ευρώ

Τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασε στα χέρια των απαγωγέων του προσπαθεί πλέον να ξεχάσει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και ιδιοκτήτης της Alumil κ. Γιώργος Μυλωνάς.

Ο 49χρονος μεγαλοβιομήχανος αφέθηκε χθες ελεύθερος μετά από 13 ολόκληρες μέρες. Επέστρεψε στο σπίτι του στις 1:15 μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας οδήγησε κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας BMW, που του έδωσαν οι απαγωγείς, πιθανόν από περιοχή της Πιερίας ή των Γιαννιτσών ή της Βέροιας.

Είχε προηγηθεί ένα πραγματικό θρίλερ. Οι απαγωγείς αποδείχθηκαν «σκληρά καρύδια» για την Ελληνική Αστυνομία. Εδρασαν με εξαιρετικά επαγγελματικό τρόπο κάνοντας υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. «να σηκώσουν τα χέρια ψηλά».

Από την πρώτη στιγμή της απαγωγής, το βράδυ της Δευτέρας 9 Ιουνίου, οι δράστες έδειξαν πως είχαν το πάνω χέρι. Απήγαγαν τον επιχειρηματία έξω από την κατοικία του στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Για αρκετές ημέρες οι απαγωγείς είχαν σταθερή επικοινωνία με την οικογένεια και τους συνεργάτες του απαχθέντος. Από ό,τι έγινε γνωστό, χρησιμοποιούσαν καρτοκινητά, τα οποία μετά την επικοινωνία πετούσαν. Ζήτησαν 30 εκατομμύρια ευρώ για να τον απελευθερώσουν. Μάλιστα, απαίτησαν χρησιμοποιημένα χαρτονομίσματα ώστε να καταστεί ανέφικτος ο εντοπισμός τους.

Η οικογένεια επιδόθηκε σε έναν αγώνα για να συγκεντρώσει το υπέρογκο ποσό. Τελικά μάζεψε 12 εκατομμύρια ευρώ. Την περασμένη Πέμπτη τηλεφώνησαν σε συγγενικό πρόσωπο του Γιώργου Μυλωνά και του είπαν ότι τα λύτρα θα καταβληθούν στην Αθήνα. Μέλος της οικογένειας φέρεται να κατέβηκε στην πρωτεύουσα και περίμενε νέες εντολές. Ωστόσο επρόκειτο για «πρόβα» των απαγωγέων, οι οποίοι ενημέρωσαν τη σύζυγο του βιομηχάνου ότι δεν θα παραλάβουν τα λύτρα στην Αθήνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής οι θρασύτατοι απαγωγείς άφησαν ένα σάκο έξω από την κατοικία του βιομηχάνου. Περιείχε ένα φάρο της Πυροσβεστικής (!) και ένα σημείωμα με τη φράση: «Εχετε μπλέξει με επαγγελματίες. Μην περιμένετε να κάνουμε λάθη».

Προχθές το απόγευμα συγγενής του Μυλωνά δέχθηκε τηλεφώνημα: «εφόσον πάρουμε τα χρήματα και δεν υπάρξει πρόβλημα θα έχετε τον άνθρωπό σας σε 24 ώρες και 50 λεπτά».

Η βαλίτσα με τα 12 εκατομμύρια ευρώ τοποθετήθηκε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων, σε περιοχή που υπέδειξαν οι απαγωγείς. Ο συγγενής έσπευσε να εξαφανιστεί και σε λίγη ώρα δύο άντρες, οι οποίοι επέβαιναν σε μία BMW, άρπαξαν τη βαλίτσα.

«Κύρια επιδίωξή μας ήταν η απελευθέρωση του κ. Μυλωνά. Μετά θα επικεντρωθούμε στη σύλληψη των απαγωγέων», δήλωσε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

e-tipos

Δεν υπάρχουν σχόλια: