Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Το σύστημα της μίζας και της ρεμούλας «έσπασε»

By Factorx | June 19, 2008

Συνεχίστηκε και χθες ο καταιγισμός των αποκαλύψεων για την Ζήμενς. Ένα ιδιόχειρο σημείωμα, που βρέθηκε στα συρτάρια της Siemens, έφερε στο φως μια μίζα δέκα εκατομμυρίων μάρκων, το 1998, για την οποία φωτογραφίζουν τον Τάσο Μαντέλη, επί υπουργίας του οποίου υπογράφηκε η σχετική σύμβαση. Ο ίδιος ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη διαψεύδει ως ψευδή και συκοφαντικά τα σχετικά δημοσιεύματα. Ο εκπρόσωπος πάντως του ΠΑΣΟΚ δεν τον κάλυψε, ουσιαστικά, λέγοντας ότι «ο συγκεκριμένος άνθρωπος στον οποίο αναφέρεστε, εάν δεν κάνω λάθος, έχει πει ότι έχει θέσει τον εαυτό του στη διάθεση του αρμόδιου εισαγγελέα και της Δικαιοσύνης» (!!!).

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν στο μεταξύ ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δουν το φως της δημοσιότητες υποθέσεις της Ζήμενς που αφορούν πρώτον έναν πολύ στενό συνεργάτη του κ. Σημίτη, στρατηγικής τοποθέτησης κάποτε, αλλά και στελέχη της ΝΔ που εμπλέκονται στον ΟΣΕ και αλλού. Ως «προκαταβολή» των αποκαλύψεων για την ΝΔ θεωρείται αποκάλυψη στο «Βήμα», σύμφωνα με την οποία ένας εκ των χαρακτηρισθέντων ως διαχειριστής των «μαύρων ταμείων» στην Ελλάδα, ο Πρόδρομος Μαυρίδης, φέρεται να έχει χειριστεί δύο προμήθειες 250.000 και 1.500.000 ευρώ για συμφωνίες που έκλεισαν το 2005. Το δημοσίευμα, εμμέσως πλην σαφώς, αφήνει να εννοηθεί ότι πρόκειται για μίζες που πήραν μέλη της κυβέρνησης της ΝΔ και κρατικοί αξιωματούχοι για το πανάκριβο ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, C4i, τους συρμούς για τον ΟΣΕ και την ηλεκτρονική προστασία των αντιαεροπορικών συστημάτων, Ρatriot

Πάντως, ο καταιγισμός αποκαλυπτικών στοιχείων προς τον Τύπο, δείχνει ότι έχουν σπάσει πολλοί κρίκοι εντός του συστήματος μίζας και ρεμούλας που είχε οικοδομηθεί και λειτουργούσε επί δεκαετίες στη χώρα μας και άγγιζε κυρίως τα δύο κόμματα εξουσίας. Με αποτέλεσμα να προκαλούνται όχι μόνο ανησυχία και πανικός σε εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, αλλά και τρομερές συγκρούσεις και αλληλομαχαιρώματα ανάμεσά τους. Κομματάκι δύσκολο μας φαίνεται, λοιπόν, να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο. Ίσως κάποιες πτυχές του. Όχι όμως, όλες. Άλλωστε, υπάρχουν και οι δύο μεγάλες πηγές των στοιχείων, το Μόναχο και η Νέα Υόρκη. Η συνέχεια αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα.
ΠΗΓΗ
http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: