Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Ο ΘΕΟΣ- Ο ΑΛΛΑΧ- ΑΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΗΝ ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΟΥΣ

Κηδεύτηκαν τα δύο αδέλφια

Κηδεύτηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης τα δύο αδέρφια, ηλικίας 7 και 8 ετών, που είχαν εξαφανιστεί στις 28 Μαΐου από την Ορεστιάδα και βρέθηκαν νεκρά, την περασμένη Πέμπτη, σε ασανσέρ ακατοίκητου τετραώροφου κτιρίου στο κέντρο της πόλης. Η κηδεία έγινε στο μουσουλμανικό νεκροταφείο της πόλης από το μουφτή Διδυμοτείχου.

Στην κηδεία παρέστη και ο 31χρονος πατέρας τους, ο οποίος αποφυλακίστηκε προσωρινά από τις φυλακές Κομοτηνής, όπου κρατείτο. Η κηδεία των δύο παιδιών καθυστέρησε επί έξι μέρες, καθώς ο πατέρας είχε ζητήσει να παραστεί στην τελετή.

Την Πέμπτη αναμένεται να κριθούν από τις εισαγγελικές αρχές το αίτημα της οριστικής αποφυλάκισης του πατέρα, όπως και τα ανάλογα αιτήματα του ζευγαριού από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, που επίσης προφυλακίστηκαν με την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκων, βάσει κατάθεσης της μητέρας των δύο αγοριών.

Εν τω μεταξύ, φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό αναμένεται να ρίξουν οι εκθέσεις των δύο επιτροπών εμπειρογνωμόνων που συνεστήθησαν με απόφαση της Εισαγγελίας Ορεστιάδας.

Εξάλλου, στα τέλη της εβδομάδας αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που θα διευκρινίσουν την αιτία θανάτου του 8χρονου Αμέτ και του 7χρονου αδελφού του Αϊχάν.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, πρόταση στην οικογένεια των ανήλικων παιδιών από την Ορεστιάδα να φιλοξενήσει τα αδέλφια τους, «ώστε να κοινωνικοποιηθούν, να πάνε στο σχολείο και να σπουδάσουν», έκανε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΔΣ, μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, ο αντιπρόεδρος, μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος και ο γενικός διευθυντής, Κ. Δήμτσας, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το μητροπολίτη Διδυμοτείχου Νικηφόρο και το δήμαρχο Ορεστιάδας, Δ.Μουζά, εξέφρασαν τη συμπάθειά τους για το τραγικό συμβάν και διαβεβαίωσαν ότι θα είναι στο πλευρό της οικογένειας για ό,τι χρειαστεί. Αποστέλλουν, μάλιστα, τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια στα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, τα οποία διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Εξάλλου, κλιμάκιο της Οργάνωσης, αποτελούμενο από ψυχολόγο και από κοινωνική λειτουργό, μεταβαίνει επιτόπου, προκειμένου να βρεθεί στο σπίτι όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία και να συμπαρασταθεί στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: