Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Επίθεση Παπανδρέου στην κυβέρνηση


Κάθαρση μέσω της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens και πρόωρες εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε χάρτη για την έξοδο από την κρίση της ηθικής, του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας, όπως χαρακτηριστικά είπε, και σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ έδειξε άμεσα αντανακλαστικά στην υπόθεση της SIEMENS».

Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ως στόχο να κουκουλώσει και την υπόθεση Siemens, υποστηρίζοντας ότι είναι όμηρος οικονομικών, εξωθεσμικών και ισχυρών συμφερόντων.

Στην συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο, μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κινήματος, τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει την ταυτόχρονη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής με τη δικαστική έρευνα, την ώρα που «σείεται» ο πολιτικός κόσμος. «Θα μας πάρουν με τις πέτρες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε εμμέσως στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο κόμμα του, λέγοντας ότι υπάρχουν πρόσωπα που κηλιδώνουν την πολιτική, χρησιμοποιώντας ακόμα και την κομματική σημαία. Αναφερόμενος στη διαγραφή Σημίτη, ο κ. Παπανδρέου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην τον συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά «...θα δούμε». Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εντιμότητα του πρώην πρωθυπουργού.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου έκανε και απολογισμό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, και όπως παραδέχτηκε, «δεν σταθήκαμε πάντα στο ύψος μας».

Για την υπόθεση της SIEMENS ωστόσο υπήρξε και παρέμβαση από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, ο οποίος τόνισε ότι «τόσο η πολιτική ηγεσία, όσο και η δικαιοσύνη πρέπει να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαλευκανθεί η υπόθεση, ώστε να μείνει αλώβητη η δημοκρατία και ο πολιτικός κόσμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: