Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

Ποινική δίωξη για τη «Γερμανός»


Στο στόχαστρο Π. Βουρλούμης, Π. Γερμανός, τα μέλη του πρώην ΔΣ της εταιρείας και άλλα 7 άτομα

Ποινική δίωξη για πέντε αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών κατά των υπευθύνων για την εξαγορά της εταιρίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την Cosmote, έναντι 1,3 δις ευρώ, το Μάιο του 2006.

Ο πρόεδρος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης κατηγορείται για απιστία, ενώ για ηθική αυτουργία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος διώκεται ο Πάνος Γερμανός.

Για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατηγορούνται και τα μέλη του πρώην διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, ενώ για κακουργηματική χειραγώγηση των μετοχών διώκονται 7 άτομα που συνδέονται με την εταιρία ΓΕΡΜΑΝΟΣ και την χρηματιστηριακή εταιρία της EUROBANK. Για ηθική αυτουργία στη χειραγώγηση κατηγορείται και ο Πάνος Γέρμανος.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή και έφθασε στη Δικαιοσύνη μετά από μηνυτήρια αναφορά στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Χρίστο Βερελή. «Υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες της διοίκησης του ΟΤΕ και του υπουργείου οικονομίας», επεσήμανε στον City99,5 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι οι ίδιοι πρωταγωνιστές έκαναν τη συμφωνία ΟΤΕ – Deutsche Telecom, που θα πρέπει να εξεταστεί άμεσα.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, απάντησε πως δεν γνωρίζει τη υπόθεση και συνεπώς δεν μπορεί να πάρει θέση.

«Στο ΠΑΣΟΚ αισθανόμαστε ότι η δίωξη αυτή μας δικαιώνει και έχουμε δύο ερωτήματα προς την κυβέρνηση: Τι σκοπεύει να κάνει με το γεγονός ότι η διοίκηση του ΟΤΕ, που σήμερα κατηγορείται για κακούργημα, είναι η ίδια διοίκηση που πρόσφατα πώλησε τον ΟΤΕ στην Deutsche Telecom και αν η κυβέρνηση σκοπεύει να αναλάβει τις δικές της πολιτικές ευθύνες, εφόσον γνώριζε για την συγκεκριμένη εξαγορά, και να μας πει ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών και ο αρμόδιος τότε υπουργός Μεταφορών την άποψή τους μετά την σημερινή άσκηση δίωξης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Για το αν υπάρχει και θέμα απόδοσης και ποινικών ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «αυτό που περιμένουμε σήμερα είναι να τοποθετηθεί ο υπουργός Οικονομίας, γιατί δεν έχει διαψεύσει ότι ήταν ενήμερος».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «οι ευθύνες του κ. Αλογοσκούφη είναι πρωτίστως πολιτικές για μια διοίκηση που σήμερα κατηγορείται για κακουργήματα και γιατί είναι η ίδια διοίκηση που πρόσφατα πώλησε με αδιαφανείς διαδικασίες τον ΟΤΕ και από εκεί και πέρα αν υπάρχουν και άλλες ευθύνες πρέπει να διερευνηθούν».

«Πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση για την οποία είχαμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά. Ελπίζω αυτή τη φορά η Δικαιοσύνη να φτάσει μέχρι τέλους, γιατί η ζημιά για τον ΟΤΕ και κατ' επέκταση για το κοινωνικό σύνολο είναι τεράστια. Η εξέλιξη αυτή όμως, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά για την εκχώρηση του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom», δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου.

«Αυτοί που άνοιξαν το χορό των ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ και άλλων στρατηγικών τομέων της οικονομίας, δηλαδή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, άνοιξαν και το δρόμο στην κερδοσκοπία, μέσω αγοραπωλησιών, εξαγορών και συγχωνεύσεων. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η υπόθεση της αγοράς της αλυσίδας καταστημάτων «Γερμανός» από τον ΟΤΕ», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα, που υποστήριξε και υποστηρίζει την ύπαρξη αποκλειστικά δημόσιας επιχείρησης τηλεπικοινωνιών, χωρίς την παράλληλη συνύπαρξη άλλων ιδιωτικών ομίλων».

Για την άσκηση διώξεων το ΚΚΕ αναφέρει ότι «η απόδοση των όποιων ποινικών ευθυνών δεν αρκεί» και προσθέτει:

«Η εργατική τάξη, ο λαός γενικότερα, πρέπει να τιμωρήσει τα κόμματα της αστικής εξουσίας και όλους εκείνους που συμφωνούν με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Εκείνους, που στηρίζουν τη νόμιμη ληστεία κατά του λαού, ενώ στρέφουν υποκριτικά την προσοχή τους μόνο σε ορισμένα συμπτώματα, παρενέργειες και ανομήματα, ακριβώς επειδή ενδιαφέρονται να εξαγνίσουν το, έτσι και αλλιώς, αθεράπευτα αμαρτωλό καθεστώς της εκμετάλλευσης».

Την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο της βουλής, ο Αλέκος Αλαβάνος.



City 99,5

Δεν υπάρχουν σχόλια: