« ..Συμφωνως προς το υπ αριθμον 59/23-9-1974 ΝΔ, αρθρο 1, παρ 2, δηλω οτι αι αρχαι του ΚΚΕ αντιτιθενται προς πασαν ενεργειαν αποσκοπουσαν εις την βιαιαν καταληψιν της εξουσιας ή την ανατροπη του Δημοκρατικου Πολιτευματος της Ελλαδος..»
Ομως στο προγραμμα του ΚΚΕ , ( αναφερόμεθα χρονικώς στην διεξαγωγή του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ που έλαβε χώραν απο 9-12 Φεβρουαρίου 2005, ιδε και ιστοσελιδα του κομματος www.kke.gr/programma/
«Το ΚΚΕ σταθερά προσπαθεί να πείθει ότι δεν αρκεί να φύγουν τα αστικά κόμματα και οι σύμμαχοί τους από το τιμόνι της διακυβέρνησης. Πρέπει να ανατραπεί το αστικό κράτος και οι μηχανισμοί του. Να δημιουργηθεί μια νέα λαϊκή εξουσία, που δεν είναι άλλη από τη σοσιαλιστική.
Σε συνθήκες κορύφωσης της ταξικής πάλης, επαναστατικής ανόδου του λαϊκού κινήματος, όταν η επαναστατική διαδικασία έχει ξεκινήσει, μπορεί να προκύψει κυβέρνηση, ως όργανο λαϊκής εξουσίας, που έχει την έγκριση και τη συγκατάθεση του αγωνιζόμενου λαού, χωρίς γενικές εκλογές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Αυτή η κυβέρνηση θα ταυτίζεται, ή θα τη χωρίζει τυπική απόσταση από την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.
Ο ελληνικός λαός θα απαλλαγεί από τα δεσμά και τις συνέπειες της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, της ιμπεριαλιστικής καταπίεσης και εξάρτησης, όταν η εργατική τάξη με τους συμμάχους της πραγματοποιήσει τη σοσιαλιστική επανάσταση και προχωρήσει στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού
Η οικοδόμηση του σοσιαλισμού διέπεται από γενικές νομοτέλειες που ισχύουν για όλες τις χώρες. Αφετηρία για το πέρασμα της ελληνικής κοινωνίας στο σοσιαλισμό, κατώτερη βαθμίδα του κομμουνισμού, είναι: Η επαναστατική κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη σε συνεργασία με τους συμμάχους της. Η κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής
Ανεξάρτητα από την μορφή που θα πάρει, το σοσιαλιστικό κράτος από την άποψη της ταξικής ουσίας θα είναι επαναστατική εξουσία της εργατικής τάξης, η δικτατορία του προλεταριάτου
Η μορφή που θα πάρει το επαναστατικό εργατικό κράτος στην Ελλάδα θα λυθεί μέσα στην επαναστατική πάλη, μέσα στους σκληρούς ταξικούς αγώνες, σε συνθήκες που ξεσπάει και αναπτύσσεται η επαναστατική διαδικασία. Η ιστορία της ταξικής πάλης του εργατοαγροτικού κινήματος στην Ελλάδα, στις ειδικές συνθήκες της πάλης για την εθνική απελευθέρωση, όπως και η ιστορία των σοσιαλιστικών επαναστάσεων, ανέδειξε διάφορες μορφές θεσμών λαϊκής εξουσίας (σοβιέτ, λαϊκά συμβούλια άμυνας, ασφαλείας, επισιτισμού, λαϊκά δικαστήρια κλπ.) »
Δεν χρειαζεται να εχουμε ερμηνευτες ή αναλυτες.Και αγραμματοι να ειμαστε κατανοουμε οτι το ΚΚΕ ευαγγελιζεται (εν ονειρωξει ή μη δεν εχει σημασιαν), το γραφει το διατυμαπνιζει πεντακαθαρα: Την «ανατροπη του αστικου κρατους και των μηχανισμων του», και αποδεχεται ,συμμετεχει ωστε « να προκύψει κυβέρνηση, ως όργανο λαϊκής εξουσίας, που έχει την έγκριση και τη συγκατάθεση του αγωνιζόμενου λαού, χωρίς γενικές εκλογές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες..»
Ομως το ερωτημα αφορα στην συνταγματικοτητα ( ανεξαρτητως της υποκρισιας και των ψευδων υποσχεσεων του ΚΚΕ) αλλα και στην νομικη συμβατοτητα, εν τω προκειμενω προφανη ασυμβατοτητα των Νομων και της Δηλωσεως του συντροφου Φλωρακη με τα Προγραμματικα καθηκοντα του ΚΚΕ.
Ο αμουστακος Σταλιν του Περισσου εχει να πη κατι επ αυτου?
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου