Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Περηφάνεια και ντροπή


Νοιώθω ντροπή σαν Έλληνας Κύπριος γι αυτά που συνέβησαν πριν τον αγώνα Ολυμπιακού – Ανόρθωσης.

Και είμαι σίγουρος πως το ίδιο νοιώθουν και οι υγιείς φίλοι του Ολυμπιακού.

Δεν θα ασχοληθώ με τους κάφρους. Μερικοί γεννιούνται ζώα, και πεθαίνουν ζώα. Σωτηρία δεν έχουν.

Εμένα με ενδιαφέρουν αυτοί που τους όπλισαν τα χέρια και τους ερέθισαν τα ήδη αρρωστημένα τους μυαλά. Δηλαδή οι αθλητικογράφοι.

Ο Καρπετόπουλος πριν λίγες μέρες, έγραφε τα εξής στην εφημερίδα που δημοσιεύει τις μαλακίες του: «...Μετά πρέπει να γίνει κινητοποίηση και συσπείρωση ώστε το Καραϊσκάκη να «καίει» στη ρεβάνς ακόμα κι αν χρειαστεί να πληρωθεί το πάθος με κανα-δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών».

Η αλήθεια είναι πως το ανθρωποειδές τα κατάφερε. Όλοι είδαμε τι έγινε. Και όλοι μπορούν να καταλάβουν πόσο επηρέασαν τέτοιου είδους δημοσιεύματα, που κατέκλυζαν τις αθλητικές φυλλάδες επί καθημερινής βάσεως. Θαυμάστε επίπεδο δημοσιογραφίας! Καμαρώστε το παλικάρι της φακής! Αν όμως υπήρχε ελληνικό κράτος, αυτός τώρα θα έπρεπε να βρίσκεται στο κελί ως ηθικός αυτουργός όσων συνέβησαν. Νοιώθεις περήφανος ρε γελοίε;

Το δε contra.gr, είχε τον εξής τίτλο: «οι Κύπριοι υποστηρίζουν πως έγιναν επεισόδια!». Το βρήκατε ρε φωστήρες! Από το μυαλό μας τα βγάλαμε! Κόψτε λιγάκι την παλινδρομική κίνηση του χεριού επί των γεννητικών οργάνων, γιατί σκοτώνει τα εγκεφαλικά κύτταρα, απ’ ότι λένε οι γιατροί...

Κάποτε σ’ ένα παιχνίδι με την Εθνική Αλβανίας, τα Μέσα μας είχαν πρήξει τους όρχεις, επειδή κάποιος έκαψε μια αλβανική σημαία στο γήπεδο. Τι για ρατσισμούς και σοβινισμούς ακούσαμε, πως το ποδόσφαιρο είναι γιορτή, πως πρέπει να καταδικαστούν οι ένοχοι, πως είναι εικόνες ντροπής κτλ.

Τώρα όμως Καρπετόπουλε και λοιποί τουρκαλβανοί αθλητικογράφοι του κράτους των Αθηνών, όλα αυτά που έγιναν ήταν δικαιολογημένα, γιατί έπρεπε να δημιουργηθεί κόλαση στο γήπεδο. Έτσι δεν είναι; Όμως με Τούρκους κι Αλβανούς, θυμάστε το fair play. Άντε και συνουσιαστείτε ρε πεμπτοφαλλαγγίτες...

Την απάντηση σας την έδωσαν οι συγκλονιστικοί οπαδοί της Ανόρθωσης. Σας έδειξαν πως στην Κύπρο υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, ένας ελληνισμός με πάθος και συναίσθημα, κι όχι με κουραδομαγκιές τύπου Καρπετόπουλου, που κρύβεται πίσω από ένα πληκτρολόγιο και αραδιάζει καφρίλες.

Για αυτό λοιπόν κι εγώ, ως Έλλην της Κύπρου, νοιώθω την ανάγκη να δώσω μια λεβέντικη κι ελληνική απάντηση, εις άπταιστον κυπριακήν διάλεκτον:

Φάτε την κυπριακήν βίλλαν μας, τζαι φκάλτε σπάσμαν γαουρόσποροι...

Υ.γ. όσον αφορά στην πρόκριση της Ανόρθωσης, μετά τα τραγικά συμβάντα δεν μου έμεινε ψυχή να σχολιάσω...

http://enaliakypros18.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: