Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Κασέτα με αποδείξεις τρέμει το Μαξίμου

Ο εφοπλιστής ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του μαγνητοφωνημένη συνομιλία με τον συνεργάτη του υπουργού με την οποία αποδεικνύεται η υπόθεση χρηματισμού
Κασέτα με αποδείξεις τρέμει το Μαξίμου

Ο κ. Μανούσης ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του μαγνητοφωνημένη συνομιλία του ίδιου με συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου και από την οποία -σύμφωνα με τον ίδιο ισχυρισμό- αποδεικνύεται ότι του ζητήθηκε ένα εκατομμύριο ευρώ, προκειμένου τα πλοία του να αναλάβουν τα δρομολόγια των άγονων γραμμών του Αιγαίου.

Στελέχη της κυβέρνησης απορρίπτουν την καταγγελία και είναι χαρακτηριστική η δήλωση που έκανε την Παρασκευή σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα (εφημ. «Το Βήμα»), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Περιμένουμε την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας. Ομως δεν τίθεται θέμα ανεξαρτητοποίησης του πρώην υπουργού Αιγαίου κ. Αρ. Παυλίδη, γιατί ο ίδιος προκάλεσε τη δικαστική έρευνα από την οποία προέκυψαν οι καταγγελίες του εφοπλιστή», τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.

Σε αναμονή
Ωστόσο, στο εσωτερικό της ΝΔ αλλά και της κυβέρνησης υπάρχουν και εκείνοι που περιμένουν να δουν το εάν υπάρχει ή όχι το υλικό που λέει ότι έχει ο επιχειρηματίας. «Εάν πράγματι υπάρχει, τότε η θέση μας θα γίνει πολύ δύσκολη», συμπληρώνουν τα ίδια πρόσωπα στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους.

Ο κ. Α. Παυλίδης από την πλευρά του, κάνει λόγο για σκευωρία και έχει παράλληλα καταθέσει αγωγή απαίτησης 1 εκατ. ευρώ από τον ιδιοκτήτη της ναυτιλιακής εταιρείας. Επίσης, ο πρώην υπουργός τονίζει ότι ο ίδιος έστειλε στον εισαγγελέα την υπόθεση, με την επιστολή που είχε απευθύνει την άνοιξη του 2007 στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά. Ο κ. Παυλίδης κατήγγειλε τότε ότι δεχόταν απειλές και έμμεσους εκβιασμούς από τον εκπρόσωπο της ναυτιλιακής εταιρείας SAOS, κ. Μανούση. Με βάση, πράγματι, αυτή την επιστολή, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε έρευνα την οποία ανέθεσε στον κ. Ισίδωρο Ντογιάκο. Στον εισαγγελέα εφετών, έχουν καταθέσει ήδη ο κ. Παυλίδης, ο συνεργάτης του, οποίος καταγγέλλεται ότι έχει εμπλακεί στην υπόθεση και δύο φορές ο κ. Μανούσης.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει ισχυρούς δεσμούς με το κυβερνών κόμμα και ιδιαίτερα με τον πρώην υπουργό κ. Σ. Κούβελα. Ο κ. Μανούσης έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας στο ΥΠΕΧΩΔΕ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: