
Παράνομη μονάδα παραγωγής ασβέστη λειτουργεί μέσα στο δάσος του Υμηττού
Ο κ. Μαλέας διατηρεί στην ίδια περιοχή εργοστάσιο σκυροδέματος και όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, η μονάδα τσιμέντου, που διαθέτει άδεια λειτουργίας χρησιμοποιείται ως κάλυψη για το παράνομο ασβεστάδικο.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος είπε ότι περισσότερα από 300 φορτηγά κυκλοφορούν στο δάσος καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των δύο μονάδων.
Η νομαρχία Αθηνών, σε αυτοψία που πραγματοποίησε πρόσφατα διαπίστωσε ότι το εργοστάσιο ασβεστίου επεκτάθηκε και λειτουργεί παράνομα καθώς δεν προσκόμισε ποτέ τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη χορήγηση αδειών.
Για το λόγο αυτό, η υπηρεσία ανάπτυξης της νομαρχίας επέβαλε πρόστιμο περίπου 5.300 ευρώ στην "Εργάνη" τον περασμένο Ιούλιο.
Σημειώνεται ότι στους προσωρινούς κτηματικούς χάρτες του περιόδου 1980 έως 1982, η έκταση στην οποία λειτουργούν το εργοστάσιο έχει χαρακτηριστεί ως "δημόσια δασική".
Η "Εργάνη", που εξαγοράστηκε από τον Γιάννη Μαλέα πριν από έξι χρόνια, νοικιάζει το χώρο από την Εκκλησία της Ελλάδος έναντι μισθώματος περίπου 3.000 ευρώ μηνιαίως
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου