Ο Θησαυρός της Ελληνικής Γλώσσης
Το ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου Irvine της California συγκέντρωσε, αρχειοθέτησε, ταξινόμησε και κατηγοριοποίησε, το μεγαλύτερο μέρος -διότι οι εργασίες του συνεχίζονται- της Ελληνικής Πραγματείας υπό τον τίτλο «Θησαυρός της Ελληνικής Γλώσσης». Τον Απρίλιο του 2001 η τελευταία εκδοσις του «Θησαυρού» περιλαμβάνει 12.000 έργα, από την εποχή του Ομήρου έως την πτώσι της Κωνσταντινουπόλεως το 1453, 3.700 συγγραφέων, περίπου 6 εκατομμύρια ελληνικών λέξεων και 91 εκατομμύρια λεκτικών τύπων (λέξεων κειμένου όπως έχουν απαντηθή στ'ανωτέρω κειμενα).Πρωτοπόρος στην αποθησαύρησι αυτού του μοναδικού πλούτου η γλωσσολόγος Ελληνίστρια Καθηγήτρια Mc Donald και εν συνεχεία οι καθηγητές Theodore Brunner και David W.Packard, οι οποίοι με επιτελείο ειδικευμένων επιστημόνων, επέτυχον την ηλεκτρονική έκδοσι του Θησαυρού υπό μορφή σύμπακτου δίσκου( CD ROM E) στο πολυτονικό και την προσιτή διαδοσι του παγκοσμίως. Σε χιλιάδες ιδιώτες και ειδικευμένους ερευνητές του Ελληνικού Πολιτισμού, που είναι αρρήκτως συνυφασμένος με την Ελληνική Γλώσσα. Δια την «ηλεκτρονική» ανάγνωσι του «Θησαυρού» εκπονήθησαν ειδικά προγράμματα λογισμικού, ώστε η πρόσβασις στα αρχαία κείμενα να γίνεται με όλους τους δυνατούς τρόπους. Αξίζει να αναφέρουμε μερικούς μήπως και εκτιμηθή απο τους δασκάλους των παιδιών μας.Τους φιλολόγους και τους εκπαιδευτικούς μας. Επίσης και για τους γλωσσολόγους και λεξικογράφους μας. Που όλοι αυτοί, ουδεν ενδιαφέρον επέδειξαν για την γνωριμία αυτού του τιτανίου έργου στην ελληνική νεολαία. Περισσότερο δε όταν η διδαχή των Ελληνικών γραμμάτων αφορά στην μητέρα και τροφό όλων των γλωσσών, αθάνατη ηχώ του παναθρωπινου πολιτισμού. Την Ελληνική γλώσσα.
Δια την «συμμετοχή» των πολιτικών μας να υπενθυμίσω, ότι κατά τας μεσονυκτίους ώρας της 11ης Ιανουαρίου 1982 , ο τότε Υπουργός παιδείας, Λ.Βερυβάκης κατήργησε με τροπολογία που προσαρτηθή σε άσχετο νόμο ( περί εγγραφής μαθητών στα Λύκεια ) ό,τι είχε διασωθεί δύο χιλιάδες χρόνια , τους τόνους και τα πνεύματα.Την τροπολογία μετά την αποχώρησι των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως (της ΝΔ τότε), εψήφισαν μονό 30 βουλευτές.Αυτοί οι 30, ήσαν αρκετοί για να αποκόψουν την συνέχεια της Ελληνικής γλώσσας και να την ευνουχίσουν. Η αρχή βεβαίως είχε «επιτευχθεί» επί Υπουργού παιδείας Γ. Ράλλη και Υφυπουργού Β.Κοντογιαννόπουλου, ο οποίος «απέβαλε» τα «αντιδραστικά») αρχαία απο τα Γυμνάσια και έφερε την διδασκαλία των αρχαίων συγγραφέων απο μεταφράσεις.
Από το λεξιλόγιο, λοιπόν του «Θησαυρού» που περιλαμβάνει 91εκατομ.λεκτικων τύπων, ο χρήστης έχει την δυνατότητα να διαπιστώση ιδίοις ομμασι πόσες φορές σε πόσα κείμενα και που ακριβώς απαντάται όποια λέξι η λήμμα επιλέξει. Έχει την δυνατότητα να φέρη στην οθόνη, την συγκεκριμένη παράγραφο καθενός απο τα έργα αυτά, όπου χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη λέξις η λήμμα. Να δη όλο το έργο ή και να το εκτυπώση.Υπάρχει επίσης η επιλογή της προσβάσεως σε όλα τα έργα, αναλόγως του θέματος, του αιώνος που έχει γραφή, της γενετείρας η ακόμη και του φύλου του συγγραφέως. Η απόκτησις του «Θησαυρού» επιτυγχάνεται κατόπιν επικοινωνίας στην στην διευθυνσι www.tlg.uci.edu της ιστοσελίδος του Πανεπιστημίου, έναντι ασημάντου τιμήματος.
Έτυχε λοιπόν να αναζητήσω την ετυμολογία ωρισμένων Ελληνικών λέξεων.Συγκεκριμένως της λέξεως «ηλικία». Διαπίστωσα πραγματικώς ότι η κάθε ελληνική λέξις σημαίνει το σημαινόμενο. Δηλαδή: Η λέξις ηλικία προέρχεται από την λέξι «ήλιος» και την λέξι «κίω , που σημαινει περιστρέφω»
( π.χ Κίων, κισσός είναι παράγωγες λέξεις από το κίω) Τουτέστιν η λέξις ηλικία στα Ελληνικά σημαίνει τί άλλο. Περιστροφή γύρω από τον ήλιο.Και όταν οι αρχαίοι ρωτούσαν, ποιά είναι η ηλίκια σου, ουσιαστικά ρωτούσαν πόσες περιστροφές πέριξ του ηλίου έχεις κάνει.
Αν πέραν των αρχαίων διανοητών και της διασωθείσης απο την μανία καθε –ισμου, Ελληνικης Πραγματειας , ( ακόμη και στις μέρες μας οι αναρχοβάνδαλοι οπαδοί ερυθρού ολοκληρωτισμού καίνε βιβλία αρχαίων ελλήνων συγγραφέων) , η Ελληνική γλώσσα αυτή καθ εαυτή είναι το τελειώτερο επιστημονικό επίτευγμα.Ανεξήγητο πως δημιουργήθηκε περιφρονημένη απο τους ελλαδικούς φιλολόγους ξεχασμένη απο τους νεοέλληνες…
Και είναι τόσο λυπηρό.Αντί απο παιδικής ηλικίας να ασχολούμεθα με την Επιστήμη αυτή της γλώσσας μας και των φιλοσοφικών διανοημάτων που στηρίζουν σήμερα τις αξίες των ελευθέρων ανθρώπων, εμείς εδώ στο Ελλαδιστάν, είμεθα αναγκασμένοι, προσπαθούμε ακόμη να αποδείξουμε τι είναι ή τί δεν είναι πατρίδα.Ή αν πρέπει να υπηρετούμε στρατιωτική θητεία ή να πείσουμε τους αμετανόητα δογματικά παραπλανημένους για το «άδικον» επιεικώς των εγκληματικών έργων του ΚΚΕ εν Ελλάδι....
Ως εάν δέν είναι αρκετά τα θύματα και οι καταστροφές. Πρέπει ες αεί να ασχολούμεθα με την νοητική διαστροφή εγκεφαλικώς στείρων αποστεωμενων δογματικών, καταναλίσκοντες χρόνο που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε στη γνώσι.
Για αυτό κάθε μέρα γυρίζουμε ακόμη πιο πίσω απο εκεί που βρισκόμαστε.
Οταν τίποτα δεν διδασκόμεθα.Οταν τίποτα δεν μας αγγίζει. Όταν το βέλος του χρόνου φεύγει μπροστά κι εμείς σταθερά πίσω…
Ζήτω μας
ΙΑΣΩΝ
4 σχόλια:
Ωραιο το blog σας. καλησπερα απο Λεωνιδιο!
ευχαριστουμε>>
@ ΙΑΣΟΝΑ
Αγαπητέ, φίλε,
Χρησιμοποιώ από χρόνια το(ν) TLG (ΘΕΓ) από ένα παλιό, δανεικό κι αγύριστο αντίγραφο. Και πάντως 400$ για μια διαδικτυακή εγγραφή 5ετούς διάρκειας (για χρήσι online ) ή ακόμα και τα 100$ για έναν χρόνο (το ίδιο και για τα 105$ + ταχυδρομικά για τον σύμπακτο δίσκο) δεν νομίζω ότι είναι ασήμαντο ποσό ούτε και πολύ απλό (πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας) για όλους. Αν είχαμε Ελληνικό κράτος θα έπρεπε να το έχουν αυτό το υπερεργαλείο όχι μόνο οι διδάσκοντες τα Ελληνικά, αλλά και οι μαθητές μας. Τουλάχιστον τα μισά από τα 18 μου χρόνια στην εκπ/σι το προτείνω (σε κάθε ευκαιρία) να μας δίδεται –δωρεάν ή έστω με μεγάλη έκπτωσι- από το Υπουργείο Παιδείας –τουλάχιστον σε ’μάς τους φιλολόγους- [μαζί με τα στερεότυπα κείμενα των συγγραφέων που αποσπασματικά διδάσκουμε] σε δυσήκοα ώτα Επιμορφωτών και Συμβούλων.
Συνυπογράφω τα περισσότερα από τα γραφόμενά σου και σε συγχαίρω για το κείμενο. Θα ήταν τιμή μου να επισκεφθής το ιστολόγιό μου http://neospalamedes.blogspot.com/ και να το αξιολογήσης. Η πρότασί μου (όπως θα ’δής) είναι: ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΙ!
"Στρατηγικά ορυκτά" στην Ελλάδα. Ουράνιο, Χρυσός, Πετρέλαιο...
Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας.Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150! Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.
.. Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο!!!.
.. Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Επενδυτής’ στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών). Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.
Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (1998) είναι 20.000 δολάρια το γραμμάριο.
.. O κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής και πρόεδρος του τμήματος χημικών μηχανικών Βασίλειος Παπαγεωργίου, πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα ‘Η Βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα’, η οποία είχε να κάνει με τα αποτελέσματα και της δικής του έρευνας 30 ετών. Εντυπωσιακό ήταν το ότι σε όλα τα σημεία η έρευνά αυτή συμφώνησε με τα αποτελέσματα παλαιοτέρας αντίστοιχης έρευνας της δεκαετίας του 1940 που τυχαία είχε φτάσει στα χέρια του. Ο εν λόγω καθηγητής αναρωτιέται πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην έχει αυτή τη στιγμή ήδη στημένη βαριά βιομηχανία την στιγμή που διαθέτει όχι μόνον ΟΛΕΣ τις απαραίτητες πρώτες ύλες (στρατηγικά ορυκτά) και μάλιστα σε αφθονία, αλλά και για ορισμένα από αυτά, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ παραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και συγκεκριμένα: Λιγνίτης: Ως ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του με λιγοστή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που εάν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια από την εισαγωγή πετρελαίου. Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές. Βωξίτης. Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού. Μαγγάνιο. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας. Νικέλιο. Και για αυτό το στρατηγικό ορυκτό όπως ανέφερε ο κύριος Παπαγεωργίου,η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλύτερου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται. Σμηκτίτες. Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα. Μαγνήσιο. Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης. Χρωμίτης. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη.Τα σημαντικότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Μπούρινο Κοζάνης και χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα. Ουράνιο. Όπως έχει αναφερθεί ήδη, τα ουρανιούχα μεταλλεύματα έχουν εντοπισθεί στην Κεντρική Μακεδονία και στην Θράκη.
.. Το τεύχος της 28ης Απριλίου 1999 της εφημερίδας ‘Αθηναϊκή’ είχε ως τίτλο ‘Θησαυροφυλάκιο η Βόρεια Ελλάδα’ και αναφερόταν σε αυτό ακριβώς το θέμα. Η Θράκη λοιπόν είναι ένας στρατηγικός κόμβος, διότι εκτός των πλουσίων κοιτασμάτων ουρανίου, χρυσού και πετρελαίου, επιπλέον από εκεί πρόκειται να περάσει στο μέλλον και ο αγωγός φυσικού αερίου και πετρελαίου ‘Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης’ Αγωγός μεταφοράς καυσίμων από Κασπία προς τη δύση. ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Υπάρχει άφθονο στο Αιγαίο. Στην ίδια διάλεξη για τα στρατηγικά ορυκτά του κυρίου Παπαγεωργίου έγινε εκτενής λόγος για τα πετρέλαια στο Αιγαίο. Καμία κυβέρνηση δεν είχε μέχρι τώρα το θάρρος να παραδεχθεί την ύπαρξη πλουσιότατων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο και ότι το παιχνίδι με την Τουρκία στην ουσία εκεί παίζεται.Υπάρχουν εδάφια του αρχαίου ιστορικού Ηροδότου στα οποία γίνεται λόγος για την ‘εύφλεκτη πίσσα’.Είναι ακόμη γεγονός γνωστό ότι οι Γερμανοί επί κατοχής είχαν ήδη χαρτογραφήσει όλη την Ελλάδα, αφού άμεσα τους ενδιέφεραν και τότε οι όποιες πηγές ενέργειας για την στρατιωτική τους μηχανή. Με την πτώση του Χίτλερ, οι σχετικοί χάρτες και πληροφορίες έφτασαν και στα χέρια των Αμερικανών της εποχής.Τα τελευταία χρόνια και με την βοήθεια ειδικών δορυφορικών φωτογραφήσεων είναι γεγονός ότι ήδη υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για την ύπαρξη πλουσίων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Αιγαίο.Ο πρώην πρεσβευτής της Αμερικής στην Ελλάδα Nicholas Burns σε ζωντανή εκπομπή στο κανάλι MEGA είχε κι αυτός επισήμως παραδεχθεί ότι υπάρχει όντως πετρέλαιο στο Αιγαίο και ότι αυτό ουσιαστικά δημιουργεί την ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών που στηρίχτηκαν σε δορυφορικούς χάρτες είναι πλέον γεγονός αναμφισβήτητο ότι:
Τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο υπάρχουν ανατολικά της νήσου Θάσου, στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην περιοχή των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στα Ίμια, στην Ζάκυνθο και στην Φλώρινα.
.. Επίσημη δήλωση του καθηγητή πυρηνικής φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυρίου Παπαστεφάνου, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
‘Από παλιά διέβλεπα ότι, όπως και στην υπόθεση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο,έτσι και στην υπόθεση του ουρανίου, ίσως να μην δόθηκαν ποτέ στις ελληνικές κυβερνήσεις τα πλήρη αποτελέσματα των γεωλογικών ερευνών που έκαναν στην Δράμα και τη Θράκη οι Αμερικανοί ερευνητές…’ Ένα εύλογο ερώτημα είναι το γιατί η Ελλάδα να έχει πετρέλαιο και σημαντικά ορυκτά σε τέτοιες ποσότητες. Σε αυτό απαντούν οι γεωλόγοι λέγοντας τα εξής.Όσον αφορά το πετρέλαιο είναι γνωστό στους γεωλόγους ότι ολόκληρο σχεδόν το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος ήταν κάποτε μία απέραντη πεδιάδα με πλούσια βλάστηση η οποία στην πορεία κατεποντίσθη για να δημιουργήσει μετά από χιλιάδες χρόνια το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος. Οι υδρογονάνθρακες των δασών έγιναν πετρέλαιο.Όσον αφορά τα σπάνια μέταλλα, εξηγείται εύκολα κι αυτό την στιγμή που ως γνωστόν καθώς η τεκτονική πλάκα της Αφρικής υποχωρεί κάτω από αυτήν της Ευρώπης, δημιουργεί μεταξύ άλλων και κατάλληλες προϋποθέσεις δημιουργίας τέτοιου είδους μεταλλευμάτων.Υπάρχουν βάσιμες υποψίες και για άλλα ‘περίεργα’ και πανάκριβα συστατικά στο υπέδαφός μας, όπως το ΟΣΜΙΟ, ο κόκκινος υδράργυρος κ.ά. για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται.
.. Κλείνοντας το θέμα των πετρελαίων στο Αιγαίο, παραθέτω τον καταμερισμό των χώρων ευθύνης των πετρελαϊκών καρτέλ ανά την Ελλάδα, όπως έχουν συμφωνηθεί από το 1975: α’) Ανατολικά της Θάσου (OXYDENTAL, του τεξανού Α.Χάμμερ),
β’) Κρητικό Πέλαγος, μεταξύ Κάσου και Κρήτης (CHEVRON, συμφερόντων Ροκφέλλερ),
γ’) Κατάκωλλο Ζακύνθου (ESSO, επίσης του Ροκφέλλερ),
δ’) Επανομή - Σιθωνία - Θερμαϊκός (αμερικανική TEXACO και αγγλοολλανδική SHELL).
.. Το ζήτημα είναι ανεξάντλητο και τα στοιχεία που παρέθεσα ενδεικτικά και προκύπτουν από επίσημες Κρατικές εκθέσεις και πορίσματα ερευνών, άρθρα έγκριτων εφημερίδων και διατριβές καθηγητών Πανεπιστημίου.Το μέγα ερώτημα που προκύπτει βεβαίως είναι: Γιατί δεν γίνεται καμία προσπάθεια εκμετάλλευσης όλου αυτού του ορυκτού πλούτου που βρίσκεται στο υπέδαφος πολλών περιοχών της Ελλάδας; Η χώρα που ξόδεψε τόσα τρισεκατομμύρια για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων δεν δικαιολογείται πλέον να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι για την εκμετάλλευση αυτού του πλούτου
Δημοσίευση σχολίου