Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

«Ξέσπασε» η Νατέλα


Αίτημα να μην παρίσταται διαρκώς στην ακροαματική διαδικασία, η οποία προβλέπεται να διαρκέσει εβδομάδες, αλλά να παρουσιάζεται κάθε φορά που το δικαστήριο κρίνει σκόπιμη την παρουσία του, κατέθεσε διά του συνηγόρου του, ο ανήλικος Βορειοηπειρώτης εκ των κατηγορουμένων, στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της δίκης των πέντε ανήλικων, που κατηγορούνται για την εξαφάνιση του 11χρονου Άλεξ, στη Βέροια.

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης του ανηλίκου, το αίτημα αυτό υπεβλήθη λόγω της οικονομικής αδυναμίας της οικογένειας -που ζει πλέον στην Αθήνα- να εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη όσο καιρό θα διαρκέσει η δίκη. «Όποτε μας χρειαστεί το δικαστήριο, εμείς θα είμαστε εδώ» είπε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Βορειοηπειρώτη.

Η ακροαματική διαδικασία στην κεκλεισμένων των θυρών αίθουσα του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης διεκόπη στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής, λόγω παρέλευσης ωραρίου, και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, όταν και αναμένεται να ολοκληρώσει την κατάθεσή της η μητέρα του άτυχου Άλεξ, Νατέλα.

Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία της υποβολής ερωτήσεων από τους συνηγόρους υπεράσπισης προς τη μάρτυρα. Η Νατέλα ζήτησε από το δικαστήριο να κληθούν για μαρτυρικές καταθέσεις συνολικά τρία πρόσωπα.

Πρόκειται για το θείο των κατηγορούμενων Ελλήνων ανηλίκων, καθώς, όπως προέκυψε από την προανάκριση, ήταν ενήμερος από την πρώτη στιγμή για τα γεγονότα της 3ης Φεβρουαρίου, μία καθηγήτρια Μουσικής και ένα δικηγόρο της Βέροιας. Σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, τα συγκεκριμένα άτομα έχουν να εισφέρουν στη διαδικασία.

Αιτήματα για κλήτευση συγκεκριμένων μαρτύρων υπέβαλαν και δύο συνήγοροι υπεράσπισης.

Κατά την πολύωρη κατάθεσή της, η μητέρα του Άλεξ αναφέρθηκε στην παραβατική συμπεριφορά των πέντε ανηλίκων. Φέρεται δε, να κατονόμασε τα δύο ανήλικα ελληνόπουλα και τον ανήλικο Ρουμάνο ως «ομάδα κρούσης» της παρέας των πέντε και το μεγαλύτερο από τα δύο ελληνόπουλα ως «επικεφαλής της συμμορίας».

Σύμφωνα με παράγοντες της δίκης, αίσθηση προκλήθηκε όταν η Νατέλα, απευθυνόμενη στο μεγαλύτερο από τα δύο ελληνόπουλα, τον κάλεσε να της δώσει απάντηση -τώρα που η υπόθεση έφτασε στην αίθουσα του δικαστηρίου- για το πού βρίσκεται ο γιος της.



ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: