Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Τον πέταξε ο Εφραίμ από τη σουίτα του Καρόλου;

Επειδή αρνήθηκε να ενδώσει στις πιέσεις του

efraim2.jpg Όλα τα μέσα χρησιμοποίησε, ο ηγούμενος Εφραίμ προκειμένου να πείσει τις αντιρρήσεις των αντιτιθέμενων τοπικών παραγόντων, στην εκχώρηση της λίμνης Βιστωνίδας και χιλιάδων στρεμμάτων περί αυτήν στη Μονή Βατοπαιδίου.
Καλούσε κατ΄ ιδίαν τους τοπικούς παράγοντες για φιλοξενία στη Μονή και ενώπιος ενωπίω προσπαθούσε να τους πείσει να άρουν τις αντιρρήσεις τους. Τους παρουσίαζε μάλιστα μελέτες και επενδυτικά προγράμματα μαμούθ, που θα συνέβαλαν στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Προσπαθούσε έτσι να τους δημιουργήσει αισθήματα ενοχής, ότι με την άρνησή τους αποτελούν τροχοπέδη στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, στα πλαίσια αυτά είχε καλέσει και τον τότε Δήμαρχο Ξάνθης να τον φιλοξενήσει στη Μονή. Έστειλε μάλιστα ένα πολυτελές MERCEDES τύπου τζίπ από το στόλο που διαθέτει η πλούσια Μονή να παραλάβει το Δήμαρχο και τη συνοδεία του και να τους μεταφέρει στο Άγιο Όρος.
Τον υποδέχθηκε ο ίδιος ο Εφραίμ επικεφαλής του ηγουμενοσυμβουλίου με πριγκιπικές τιμές και έδωσε εντολή να του παραχωρήσουν τη σουίτα του διαδόχου Καρόλου και στη συνοδεία του τα ενδιαιτήματα της συνοδείας του διαδόχου του Αγγλικού θρόνου.
Στο δείπνο που του παρέθεσε, παρόντος και του δευτέρου τη τάξει και διαχειριστή της Μονής Αρσενίου, επιστράτευσε κάθε μορφής επιχειρήματα, επικαλούμενος ακόμη και την επιρροή που ασκεί σε ανώτατο θεσμικό επιπέδο, προκειμένου να τον μεταπείσει. Ο Δήμαρχός όμως παρέμεινε αμετάπειστος.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η άκαμπτη στάση του Δημάρχου εξόργισε τον ηγούμενο σε βαθμό που διέταξε να τον μεταφέρουν πάραυτα από τη σουίτα του Καρόλου στον ξενώνα για τους ανώνυμους προσκυνητές.

http://www.kentri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: