Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Πήρε πάνω του φόρους, σκάνδαλα

Ο Πρωθυπουργός φορτώθηκε τις «αμαρτίες» που κουβαλάει η κυβέρνηση και τα στελέχη της
http://www.tanea.gr

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος

Ο Καραμανλής στη  ΔΕΘ. Φόρτωσε τη  σημερινή κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας  στη διεθνή κρίση  και κατέστησε σαφές ότι θα επιχειρήσει αλλαγή της πολιτικής ατζέντας μέσα από ένα πακέτο  «μεταρρυθμίσεων»
Αδύναμος να απεγκλωβιστεί από τα γαλάζια σκάνδαλα και να ξεφύγει από τον κλοιό των γαλάζιων ανταρτών εμφανίστηκε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Κ. Καραμανλής.
O Πρωθυπουργός- σε μια παραδοχή του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο έχει βρεθεί, όπως εκτιμούσαν ακόμη και βουλευτές της Ν.Δ.- έκλεισε τ΄ αυτιά στις εσωκομματικές φωνές που του ζητούσαν να αναλάβει άμεσα πολιτικές πρωτοβουλίες και πήρε πάνω του όλες τις «αμαρτίες» που κουβαλάει αυτή την ώρα η κυβέρνηση και τα στελέχη της.

Αναλαμβάνοντας προσωπικά πλέον ένα μεγάλο πολιτικό ρίσκο που θα κριθεί μέσα
Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ
τα μέτρα Αλογοσκούφη ως αναγκαία για να μειωθεί το έλλειμμα, ενώ προανήγγειλε και νέα τεκμήρια για τους φορολογουμένους
στον χειμώνα, όπως παραδέχονται κορυφαίοι υπουργοί, έσπευσε από χθες να χαμηλώσει τον πήχυ για τις κάλπες των ευρωεκλογών, κλείνοντας παράλληλα με κατηγορηματικό τρόπο τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού, αλλά και το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε κινήσεις που θα απειλούσαν τη γαλάζια κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 152 εδρών. Παράλληλα ο κ. Καραμανλής εμφανίστηκε να μην ενδιαφέρεται για το πολιτικό κόστος των αποφάσεών του εφόσον αυτές εξυπηρετούν τον τόπο. «Αν είχα να διαλέξω ανάμεσα σε μία- όπως την αισθάνομαι- σωστή πολιτική και σε μία τετραετία περισσότερη, το πρώτο θα διάλεγα», είπε χαρακτηριστικά.

Στήριξε τους υπουργούς
Ο κ. Καραμανλής παρέσχε απόλυτη στήριξη στον κ. Ρουσόπουλο απέναντι στις σφοδρές επικρίσεις που δέχεται για τις εκδοτικές δραστηριότητες της συζύγου του, πλήρη κάλυψη στον κ. Βουλγαράκη για τις παράλληλες επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ενώ αναιμική χαρακτηρίστηκε ακόμη και από προβεβλημένους υπουργούς η αντίδρασή του απέναντι στους γαλάζιους αντάρτες και το διογκούμενο κύμα των διαφωνούντων βουλευτών. Κάλυψη παρέσχε ακόμη και στον πρώην υπουργό κ. Αρ. Παυλίδη, ενώ σχεδόν δικαιωμένο εμφάνισε τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού κ. Χρ. Ζαχόπουλο.

Ο κ. Καραμανλής φόρτωσε τη σημερινή κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας στη διεθνή κρίση και υποστήριξε ότι η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα στην ανάπτυξη από μεγαλύτερες χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία. Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι προϋπολογισμός με τη σημερινή του μορφή είναι ουσιαστικά ανεφάρμοστος, υιοθέτησε τα μέτρα Αλογοσκουφη ως αναγκαία για να μειωθεί το έλλειμμα και να κλείσει η μαύρη τρύπα, ενώ προανήγγειλε και νέα σούπερ τεκμήρια για τους φορολογουμένους.

Ο κ. Καραμανλής κατέστησε ακόμη σαφές ότι θα επιχειρήσει αλλαγή της πολιτικής ατζέντας μέσα από ένα πακέτο «μεταρρυθμίσεων» (απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, ιδιωτικοποίηση Ολυμπιακής, Καποδίστριας Νο 2 κ.ά.), για τα οποία, όπως είπε, είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις όποιες αντιδράσεις, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.

Επιτελικά κομματικά στελέχη εκτιμούσαν χθες ότι ο κ. Καραμανλής προσπαθεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο, ώστε να προχωρήσει σε πολιτικές πρωτοβουλίες «χωρίς να σύρεται ή να φαίνεται ότι σύρεται από τις εξελίξεις». Τα ίδια στελέχη διέγνωσαν μια έντονη ανησυχία στον λόγο του Πρωθυπουργού για την πορεία των οικονομικών δεικτών και, παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε χθες ο ίδιος, δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο ενός «αιφνιδιαστικού» ανασχηματισμού.

ΠΑΣΟΚ: Ήταν Βατερλώ
Βατερλώ και εκτός τόπου και χρόνου χαρακτήρισε χθες το ΠΑΣΟΚ την εμφάνιση του Κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ επισημαίνοντας συγχρόνως ότι η ομιλία του Πρωθυπουργού προς τους παραγωγικούς φορείς ήταν κενή περιεχομένου. Παράλληλα το ΚΚΕ σημείωσε πως η ομιλία Καραμανλή σηματοδοτεί κλιμάκωση της επίθεσης στο εισόδημα και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, ενώ ο ΣΥΝ παρατήρησε πως ο Πρωθυπουργός από τη μηδενική ανοχή στη διαπλοκή πέρασε στην απεριόριστη ανοχή. Το ΛΑΟΣ χαρακτήρισε τον κ. Καραμανλή τουρίστα που ζει σε άλλη χώρα.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Στρατηγικά ορυκτά" στην Ελλάδα. Ουράνιο, Χρυσός, Πετρέλαιο...

Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας.Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150! Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.

.. Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο!!!.

.. Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Επενδυτής’ στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών). Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.

Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (1998) είναι 20.000 δολάρια το γραμμάριο.

.. O κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής και πρόεδρος του τμήματος χημικών μηχανικών Βασίλειος Παπαγεωργίου, πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα ‘Η Βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα’, η οποία είχε να κάνει με τα αποτελέσματα και της δικής του έρευνας 30 ετών. Εντυπωσιακό ήταν το ότι σε όλα τα σημεία η έρευνά αυτή συμφώνησε με τα αποτελέσματα παλαιοτέρας αντίστοιχης έρευνας της δεκαετίας του 1940 που τυχαία είχε φτάσει στα χέρια του. Ο εν λόγω καθηγητής αναρωτιέται πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην έχει αυτή τη στιγμή ήδη στημένη βαριά βιομηχανία την στιγμή που διαθέτει όχι μόνον ΟΛΕΣ τις απαραίτητες πρώτες ύλες (στρατηγικά ορυκτά) και μάλιστα σε αφθονία, αλλά και για ορισμένα από αυτά, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ παραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και συγκεκριμένα: Λιγνίτης: Ως ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του με λιγοστή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που εάν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια από την εισαγωγή πετρελαίου. Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές. Βωξίτης. Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού. Μαγγάνιο. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας. Νικέλιο. Και για αυτό το στρατηγικό ορυκτό όπως ανέφερε ο κύριος Παπαγεωργίου,η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλύτερου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται. Σμηκτίτες. Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα. Μαγνήσιο. Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης. Χρωμίτης. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη.Τα σημαντικότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Μπούρινο Κοζάνης και χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα. Ουράνιο. Όπως έχει αναφερθεί ήδη, τα ουρανιούχα μεταλλεύματα έχουν εντοπισθεί στην Κεντρική Μακεδονία και στην Θράκη.

.. Το τεύχος της 28ης Απριλίου 1999 της εφημερίδας ‘Αθηναϊκή’ είχε ως τίτλο ‘Θησαυροφυλάκιο η Βόρεια Ελλάδα’ και αναφερόταν σε αυτό ακριβώς το θέμα. Η Θράκη λοιπόν είναι ένας στρατηγικός κόμβος, διότι εκτός των πλουσίων κοιτασμάτων ουρανίου, χρυσού και πετρελαίου, επιπλέον από εκεί πρόκειται να περάσει στο μέλλον και ο αγωγός φυσικού αερίου και πετρελαίου ‘Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης’ Αγωγός μεταφοράς καυσίμων από Κασπία προς τη δύση. ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Υπάρχει άφθονο στο Αιγαίο. Στην ίδια διάλεξη για τα στρατηγικά ορυκτά του κυρίου Παπαγεωργίου έγινε εκτενής λόγος για τα πετρέλαια στο Αιγαίο. Καμία κυβέρνηση δεν είχε μέχρι τώρα το θάρρος να παραδεχθεί την ύπαρξη πλουσιότατων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο και ότι το παιχνίδι με την Τουρκία στην ουσία εκεί παίζεται.Υπάρχουν εδάφια του αρχαίου ιστορικού Ηροδότου στα οποία γίνεται λόγος για την ‘εύφλεκτη πίσσα’.Είναι ακόμη γεγονός γνωστό ότι οι Γερμανοί επί κατοχής είχαν ήδη χαρτογραφήσει όλη την Ελλάδα, αφού άμεσα τους ενδιέφεραν και τότε οι όποιες πηγές ενέργειας για την στρατιωτική τους μηχανή. Με την πτώση του Χίτλερ, οι σχετικοί χάρτες και πληροφορίες έφτασαν και στα χέρια των Αμερικανών της εποχής.Τα τελευταία χρόνια και με την βοήθεια ειδικών δορυφορικών φωτογραφήσεων είναι γεγονός ότι ήδη υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για την ύπαρξη πλουσίων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Αιγαίο.Ο πρώην πρεσβευτής της Αμερικής στην Ελλάδα Nicholas Burns σε ζωντανή εκπομπή στο κανάλι MEGA είχε κι αυτός επισήμως παραδεχθεί ότι υπάρχει όντως πετρέλαιο στο Αιγαίο και ότι αυτό ουσιαστικά δημιουργεί την ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών που στηρίχτηκαν σε δορυφορικούς χάρτες είναι πλέον γεγονός αναμφισβήτητο ότι:

Τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο υπάρχουν ανατολικά της νήσου Θάσου, στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην περιοχή των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στα Ίμια, στην Ζάκυνθο και στην Φλώρινα.

.. Επίσημη δήλωση του καθηγητή πυρηνικής φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυρίου Παπαστεφάνου, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

‘Από παλιά διέβλεπα ότι, όπως και στην υπόθεση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο,έτσι και στην υπόθεση του ουρανίου, ίσως να μην δόθηκαν ποτέ στις ελληνικές κυβερνήσεις τα πλήρη αποτελέσματα των γεωλογικών ερευνών που έκαναν στην Δράμα και τη Θράκη οι Αμερικανοί ερευνητές…’ Ένα εύλογο ερώτημα είναι το γιατί η Ελλάδα να έχει πετρέλαιο και σημαντικά ορυκτά σε τέτοιες ποσότητες. Σε αυτό απαντούν οι γεωλόγοι λέγοντας τα εξής.Όσον αφορά το πετρέλαιο είναι γνωστό στους γεωλόγους ότι ολόκληρο σχεδόν το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος ήταν κάποτε μία απέραντη πεδιάδα με πλούσια βλάστηση η οποία στην πορεία κατεποντίσθη για να δημιουργήσει μετά από χιλιάδες χρόνια το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος. Οι υδρογονάνθρακες των δασών έγιναν πετρέλαιο.Όσον αφορά τα σπάνια μέταλλα, εξηγείται εύκολα κι αυτό την στιγμή που ως γνωστόν καθώς η τεκτονική πλάκα της Αφρικής υποχωρεί κάτω από αυτήν της Ευρώπης, δημιουργεί μεταξύ άλλων και κατάλληλες προϋποθέσεις δημιουργίας τέτοιου είδους μεταλλευμάτων.Υπάρχουν βάσιμες υποψίες και για άλλα ‘περίεργα’ και πανάκριβα συστατικά στο υπέδαφός μας, όπως το ΟΣΜΙΟ, ο κόκκινος υδράργυρος κ.ά. για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται.

.. Κλείνοντας το θέμα των πετρελαίων στο Αιγαίο, παραθέτω τον καταμερισμό των χώρων ευθύνης των πετρελαϊκών καρτέλ ανά την Ελλάδα, όπως έχουν συμφωνηθεί από το 1975: α’) Ανατολικά της Θάσου (OXYDENTAL, του τεξανού Α.Χάμμερ),

β’) Κρητικό Πέλαγος, μεταξύ Κάσου και Κρήτης (CHEVRON, συμφερόντων Ροκφέλλερ),

γ’) Κατάκωλλο Ζακύνθου (ESSO, επίσης του Ροκφέλλερ),

δ’) Επανομή - Σιθωνία - Θερμαϊκός (αμερικανική TEXACO και αγγλοολλανδική SHELL).

.. Το ζήτημα είναι ανεξάντλητο και τα στοιχεία που παρέθεσα ενδεικτικά και προκύπτουν από επίσημες Κρατικές εκθέσεις και πορίσματα ερευνών, άρθρα έγκριτων εφημερίδων και διατριβές καθηγητών Πανεπιστημίου.Το μέγα ερώτημα που προκύπτει βεβαίως είναι: Γιατί δεν γίνεται καμία προσπάθεια εκμετάλλευσης όλου αυτού του ορυκτού πλούτου που βρίσκεται στο υπέδαφος πολλών περιοχών της Ελλάδας; Η χώρα που ξόδεψε τόσα τρισεκατομμύρια για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων δεν δικαιολογείται πλέον να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι για την εκμετάλλευση αυτού του πλούτου