Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Κακος Συμβουλος. Ο πανικος

«Αφου ενεργοποιειται η ιδεαλιστικη αυτη αφροσυνη (του γνησιου σοσιαλισμου) , ερχεται στο φως ο πονηρος της χαρακτηρας: Παπαδιστικη λαχταρα για εξουσια, θρησκευτικο φανατισμος, τσαρλατανισμος, ευσεβιστικη υποκρισια, ευλαβικη απατη» ***

***( Μαρξ-Ενγκελς Die Deutshe Ideologie, Εκδοσεις Dietz, σελις 579, (ΙΧ σ,σ60, μετ,Molitor)

«Καμια ταξη της συγχρονης κοινωνιας δεν εχει αναπτυξει τοσο πολύ τον τσαρλατανισμο και τον φανατισμο, την υποκρισια και την απατη οσο η ''μαρξιστικη'' γραφειοκρατια»##

##( Κωστας Παπαιωαννου , Η ψυχρη Ιδεολογια, Δοκιμιο για τον μαρασμο του Μαρξισμου, Εκδοσεις Υψιλον, σελις 56)

----------------------------------------------------------------------------

Η Ρωσσικη δικατορια του προλεταριατου εγκαθιδρυθηκε σε μια χωρα οπου ο ενεργος πληθυσμος αριθμουσε το πολυ 5% προλεταριους .Για να κρατηθει ,κατεστησε δουλποπαροικια , εξορισε και εξοντωσε αυτους που πραγματικα ησαν η τεραστια πλειοψηφια του ενεργου πληθυσμου, τους Αγροτες.

Σημερα η Ρωσια του Πουτιν αγοραζει, πωλει, συμμετεχει στα διεθνη χρηματιστηρια, αλλα ειναι η μοναδικη χωρα που προτιμησε να κλειση το δικο της, προκειμενου να μειωση την δυνατοτητα εξαγορας μετοχων απο επενδυτες, που σημερα παρα την «κρισι», οπως ο Μπαφετ στην Αμερικη, αγοραζουν τραπεζες..Εν συνεχεια δε η Δουμα απεφασισε να συνεισφερη με 130 δις δολλαρια το τραπεζικο συστημα της χωρας , οπως εξ αλλου απεφασισαν οι ηγεσιες ευρωπαικων κρατων της ΕΕ.

Μολονοτι ολοι οι αναλυτες, οι οικονομολογοι και ιδιαιτερα οι μονιμως σε πολεμο ιδεολογικοι πολεμιοι του καπιταλισμου, που τον θαβουν χρονια τωρα, μιλουν γενικα και αοριστα χωρις να προσδιοριζουν το προβλημα ή να διδουν λυσι παρα την επιστροφη στα παλια μουχλιασμενα συνθηματα του Μαρξισμου, θα πρεπει να διακρινουμε το Ελλαδικο απο το παγκοσμιο προβλημα/

Η Ελλαδικη οικονομια ειναι κατα 70% κρατικοδιαιτη.Συνεπως στην πραξι σοσιαλιστικη, ηδη απο την πρωτη «επιτυχη» σοσιαλμανη πολιτικη του «εθναρχου» που με μεγαλυτερο ζηλο συνεχισε το ΠΑΣΟΚ και εν τη ουσια με ελαχιστες αλλαγες διατηρει και η σημερινη ΝΔ. Αποτυχημενη, καταχρεωμενη με ενα εκατομμυριο εκατο χιλιαδες δημοσιους υπαλληλους, ενα κρατος μπακαλη, μαναβη, καφενειο η ελλαδικη οικονομια ειναι ενα τηλεφωνο που βουιζει ή δεν απαντα κανεις. Και μια γραφειοκρατια που ειναι σε θεσι στον 21ο αιωνα να κατασχεση μια πολυθρονα και ενα τραπεζι για χρεος 156 ευρω προς το Ελλαδικο Δημοσιο απο ενα γεροντα συνταξιουχο για να «προστατευση» την περιουσια του..

Ταυτοχρονα δεν υπαρχει φορεας κρατικος που να μην ειναι ελλειματικος και δισεκατομμυρια ευρω κυριολεκτικως να καιγωνται στον καιαδα του Κρατισμου, για να μεινη «Δημοσιο» το ξεπουλημενο Δημοσιο. Ενω πρακτικως και ουσιαστικως με τα Δανεια και τα τοκοχρεωλυσια, εχουμε ηδη ξεπουληθη στους «Ροτσιλντ» οπως η Αγγλια, οταν κυκλοφορησε ψευδως η ειδησις οτι ο πολεμος εχαθη και ο Ναπολεων ενικησε στο Βατερλω.Μεσα σε λιγες ωρες πανικοβλημενοι Λορδοι πουλησαν τις μετοχες τους που τις αγορασε η οικογενεια Ροτσιλντ.

Ετσι το Ελλαδικο κρατος», αφου αλλες εξοντωσε, οσες δεν τα καταφερε, επετυχε να διωξη, τιμωρησε εν τελει τις μελισσες για τις επιχειρηματικες τους δραστηριοτητες, μετατρεποντας την Βαλκανοταλιμπανια σ ενα απεραντο εμπορικο ακριδωχωρι παροχης «υπηρεσιων», οπου ολα τα κρατικοδιαιτα κηφηναρια καλοπερνουν , ενω οι πολιτικοι μας συντηρουν χαριν εκλογικης πελατειας αυτη την καταστρεπτικη καταστασι.

Ο ελευθερος πολιτης σε καθε εξαναγκαστικη συναλλαγη με το Δημοσιο, αντιλαμβανεται τις «υπηρεσιες» του κρατους απο αυτους ολους που δικαιολογουν την ασημαντη βασανιστικη υπαρξι τους με την «υπηρεσια» προς τους υπηκοους. Οπου οι προθυμοι βασανιστες μας καθε φορα αναζητουν και μια ξεχωριστη δικαιολογια για να μας αναγκασουν να δεχθουμε την «εξυπηρετικη» εξουσια τους αρκει να πηγαινουμε και να ερχομαστε μεχρι να μας «εξυπηρετησουν» ή τελος την καταβολη του «χαρατσοσημου» που μειωνει την «ευλογημενη» διαρκεια της συναλλαγης μας..

Αυτη την βασανιστκη δουλεια , την υποταγη των Ελευθερων πολιτων σε ενα Κρατος συνωνυμο προς την απατη, την γραφειοκρατια, την πολυνομια, την αδιαφορια, την εκμεταλλευσι, την εν ψυχρω αρπαγη του κοπου και του μοχθου του, ο Ελλην την γνωριζει, την υφισταται, αλλα δεν την επιλεγει.

Ο σημερινος ψυχολογικος πανικος, που μονο αυτος και οχι καποια αλλη πραγματικη αναγκη, αναγκαζει τις κυβερνησεις να εγγυηθουν τις τραπεζικες καταθεσεις, ωστε να μην λειτουργησουμε ως πανικοβλημενοι αγοραστες σουπερμαρκετ που σπευδουν να αδειασουν τα ραφια , γιατι «θα καταρρευση η οικονομια του καπιταλισμου» εχει αρχη, διαρκεια αλλα και τελος. Βεβαια δεν θα ειναι το τελος του καπιταλισμου. Η εξελιξις του, ο φρονηματισμος ολων ισως. Η απομονωσι των απληστων απατεωνων ναι. Οχι ομως το τελος. Διοτι απλα δεν υπαρχει τειχος να καταρρευση, ουτε μας εξαναγκασε κανεις να αγορασουμε μετοχες εκτος απο την αγρια απληστια μας για ευκολο κερδος και την αγνοια μας..Η να υπερκαταναλωνουμε με πιστωτικες καρτες, για «πλαστικες» αναγκες.

Την ιδια στιγμη τα τεραστια ποσα που δηθεν «χανονται» θα πρεπει καποιος να μπη στην υπομονη να εξηγησει οτι ειναι μερικως αηρ κοπανισμενος. Δηλαδη, οταν μειωνεται η χρηματιστηρικη αξια μιας μετοχης, χανει μονο οταν καποιος ντε και καλα, πωλει τις μετοχες του. Αν οχι δεν χανει τιποτα.Χαρτια ειχε, χαρτια εξακολουθει να εχει.

Το πότε η αξια της καθε μετοχης ανταποκρινεται σε πραγματικη αξια , ειναι το ζητουμενο και αυτο προκυπτει ως πραγματικη παραγωγη προιοντων , εξαγωγων, ανταπτυξεως. Οχι κρατισμου. Εν τω προκειμενω η πτωσι μετοχων απο την φουσκωμενη, στην πραγματικη τους αξια, προκαλεσε ρευστοποιησι και μετοχων με πραγματικη αξια. που ομως ο πανικος των πωλησεων οδηγησε στην καταστασι που παρατηρουμε.

Και κατι που πρεπει καποτε να αναγνωρισουμε στον «αξεχαστο» υπαρκτο σοσιαλισμο, ειναι οτι στο περασμα του επεισε την μιση Ευρωπη γι αυτο που πραγματικα ηταν και ετσι εγινε φευ-γατος με εισητηριο ανευ επιστροφης.

Διοτι: Ολοι μας αντιλαμβανομεθα, ότι μονο το καλλιτερο ειναι ο εχθρος του καλου. Και αυτο δεν μπορει να ειναι η σαλατα δοκιμασμενων και αποτυχημενων συνταγων του δογματικου σοσιαλισμου, χωρις ταυτοτητα, περιεχομενο , σεβασμο προς την Ελευθερια και την Δημοκρατια..

ΙΑΣΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: