Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

ΤΟ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΕΙΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΠΟΛΛΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ.


«Ούτε ο Καραμανλής δεν θα μίλαγε έτσι…»

O κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος, όταν κατέβηκε από τη «σκηνή», το βήμα στη Βουλή δηλαδή, ήταν περιχαρής. Θεωρούσε ότι η εμφάνισή του έγειρε την πλάστιγγα… Αυτή η ψευδαίσθηση, άλλωστε, φαινόταν και από τις κινήσεις του… Το ναπολεόντειο ύφος με το οποίο πέταγε τα χαρτιά με τις υπογραφές των υπουργών του ΠΑΣΟΚ, ήταν όλα τα λεφτά… Ακόμη και ο αλαζονικός τρόπος με τον οποίο αποχώρησε από την αίθουσα – χωρίς δηλαδή να περιμένει να ακούσει τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Μάλλον όμως το χαμόγελο της επιτυχίας πάγωσε πολύ γρήγορα στα χείλη του… Όταν δηλαδή λίγο αργότερα οι δικοί του από τους διαδρόμους της Βουλής τού μετέφεραν το κλίμα…

Οργή και αγανάκτηση που ξεχείλιζαν. Με πρωταγωνιστές πρωτίστως βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι δεν «ψείριζαν», αλλά φώναζαν κυριολεκτικά… «Ποιος νομίζει ότι είναι;». Αλαζόνα τον ανέβαζαν, αμετροεπή τον κατέβαζαν… Χαρακτηρισμοί, όπως «προσκυνητής», «βαρίδι», «δεν μπορεί μια ολόκληρη παράταξη να πληρώνει αυτόν το σώγαμπρο», έδιναν κι έπαιρναν. Ακόμη και από σημαντικούς υπουργούς. «Μα, είναι ύφος βουλευτή, που δεν έχει εκλεγεί καν, να απευθύνεται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αυτόν τον τρόπο;», έλεγε ένας από αυτούς. «Εγώ ως υπουργός δεν θα τολμούσα ποτέ να το κάνω – κι ας έχω δεχτεί σκληρή κριτική…». Η επωδός ήταν «ότι μίλησε λες και ήταν ο Καραμανλής – δεν καταλαβαίνει ο πρωθυπουργός ότι αυτό είναι το παιχνίδι του. Τον παγιδεύει για να διασωθεί…».

Έτσι, φεύγοντας από τη Βουλή, ήταν ήδη βαρύθυμος και άρχισε να σκέφτεται το χειρότερο σενάριο… Το οποίο, άλλωστε, είχε ήδη κυριαρχήσει: της παραίτησης δηλαδή… Όλες αυτές τις ημέρες ο κ. Ρουσόπουλος προσπαθούσε με κάθε τρόπο να πείσει τον Κώστα Καραμανλή να παρευρεθεί στη Βουλή. Αλλά δεν τα κατάφερε… Ήταν το πρώτο μήνυμα ότι κυριαρχούσαν οι άλλοι, κυρίως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που συμβούλευαν τον πρωθυπουργό να τον βγάλει από το κάδρο. Για αυτόν το λόγο, άλλωστε, δεν πήγε και στο Λονδίνο και βρήκαν την πρόφαση ότι έπρεπε να μείνει στην Αθήνα να φτιάξει την ομιλία του. Η συμβουλή όλων των υπολοίπων, με τους οποίους συνομιλεί ο Καραμανλής, ήταν να μην έχει δίπλα του, σε δηλώσεις για την οικονομική κρίση, τον κ. Ρουσόπουλο, γιατί έτσι υπενθυμίζει ότι βρίσκεται στη δίνη του σκανδάλου… «Ακόμη κι αν δεν θέλεις να παραιτηθεί, απόσυρέ τον από το κάδρο για λίγο διάστημα».

stokarfi

Δεν υπάρχουν σχόλια: