Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Απόρρητο έγγραφο «καίει» την τελευταία «πρόταση Νίμιτς».

.
Το «σχέδιο Νίμιτς» επεξεργασμένο από Σκόπια και Ουάσιγκτον.
Πόσο καιρό θα παίζουν ακόμα οι Αμερικανοί με τα νεύρα του ελληνικού λαού;

Σαν είδηση της τελευταίας στιγμής αποκαλύφθηκε στα βραδινά δελτία ειδήσεων, ένα σκάνδαλο, αναφορικά με την τελευταία «πρόταση Νίμιτς». Αυτό που αναφέρθηκε είναι, πως φέρεται να διέρρευσε απόρρητο έγγραφο το οποίο απεστάλη από την πρέσβειρα των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ, Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς, προς την Ουάσιγκτον, το οποίο περιλάμβανε με απόλυτη ακρίβεια το αναφερόμενο μετέπειτα ως «σχέδιο Νίμιτς» (έχει να κάνει μήπως με όσα είχαν γραφεί εδώ; Πολύ πιθανόν!).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το σχέδιο αυτό πρέπει να το έχουν επεξεργαστεί τα Σκόπια και οι Αμερικανική κυβέρνηση από κοινού. Στο έγγραφο περιγράφονται επίσης οι προσχεδιασμένες αντιδράσεις της Σκοπιανής πλευράς, οι οποίες θα πρέπει να δείξουν ότι υποχωρούν σταδιακά προς την υιοθέτηση του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία». Το άλλο που είναι άκρως σημαντικό είναι, το ότι συστήνεται να περάσουν σαν συνοδευτικά έγγραφα προς συγκεκριμένες αποφάσεις του ΟΗΕ τα σχετικά με την εθνότητα και την γλώσσα, ώστε να μη μπορέσει να αντιδράσει η Ελλάδα, εφόσον με τη μέθοδο αυτή θα παρακάμπτεται η αρμοδιότητά της.

Τα όσα περιλαμβάνονται στο εν λόγω έγγραφο παρουσιάζουν τον Μάθιου Νίμιτς όχι πλέον ως διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, αλλά μάλλον ως εκτελεστικό όργανο των Σκοπίων και της κυβέρνησης Bush.

Περιμένουμε να μάθουμε τις λεπτομέρειες σχετικά με αυτή την πολύ σημαντική αποκάλυψη, η οποία αν τελικά επαληθευθεί θα δημιουργήσει νέα δεδομένα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=2RTWkc2Ylfs

Νίμιτς, ο ανεξάρτητος!