Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Αναστέλλει τη λειτουργία του το ΤΕΙ Πειραιά

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, το ΤΕΙ Πειραιά αναστέλλει για την Πέμπτη (30/10) τη λειτουργία του, καταγγέλλοντας ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εκπαιδευτικής του λειτουργίας.

«Το υπουργείο Παιδείας, η Πολιτεία γενικότερα, έχει ενημερωθεί επανειλημμένως και συστηματικά για την υπάρχουσα δυσλειτουργία του ΤΕΙ και ανταπόκριση μέχρι σήμερα δεν υπάρχει. Ως εκ τούτου, η Γενική Συνέλευση αποφασίζει αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Ιδρύματος, παρόλο που αυτό είναι ένα έσχατο μέσο που αναγκάζεται να πάρει, την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008» δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά, Λ. Βρυζίδης, αναφερόμενος στην επιχορήγηση με περίπου 300 ευρώ ανά σπουδαστή και ανά έτος, η οποία είναι απαγορευτική για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος.

Ο κ. Βρυζίδης προειδοποίησε ότι εάν δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση από την πολιτεία στο αίτημα για επαρκή χρηματοδότηση του ΤΕΙ Πειραιά, θα αποφασιστεί αναστολή ολικής λειτουργίας και για τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΤΕΙ επισήμανε ότι το Ίδρυμα θα δεχθεί τις αιτήσεις των προς μετεγγραφή φοιτητών αλλά θα προχωρήσει στη διαδικασία υλοποίησης των μετεγγραφών, «εφόσον η Πολιτεία χρηματοδοτήσει το ΤΕΙ για τον επιπλέον αριθμό φοιτητών που θα μετεγγραφούν».

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: