Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ; ;


ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ;

ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ "ΠΛΑΣΤΟ" ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ, ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ κ.λ.π.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (ΤΕΛΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!!) ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ Ο κ. ΙΩΣΗΦ ΑΙΖΕΝΜΠΕΡΓΚ (ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ) ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΤΗΣ ΦΑΙΣΤΟΥ.

Ο κ. ΙΩΣΗΦ ΑΪΖΕΝΜΠΕΡΓΚ ΕΙΝΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ,ΠΑΛΑΙΟΠΩΛΗΣ, ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΣ!!

Ο κ. ΛΙΑΠΗΣ ΕΙΝΑΙ....ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΛΩΣΕ:"Δεν υπάρχει λόγος να γίνει επιστημονική εξέταση του δίσκου που να αποδεικνύει τη γνησιότητα του δίσκου" Η μη εξέταση όμως θα μας παραπέμψει μετά σε διεθνή επιτροπή αμφισβήτησης!! Το κόστος της επιστημονικής επαλήθευσης στο "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ", είναι 300 ΕΥΡΩ!!
Είναι ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ κ. Λιάπη, να περιφρουρήσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά;
ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ! ΑΜΕΣΩΣ! ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!
Το μυστήριο του Δίσκου της Φαιστού

Μετά την ανακάλυψη του ενεπίγραφου Δίσκου της Φαιστού έχει αναπτυχθεί μια έντονη συζήτηση για το περιεχόμενό του και την πιθανή ερμηνεία του. Tο βιβλίο του Μηνά Τσικριτσή «Δίσκος της Φαιστού: οδηγός στην αποκρυπτογράφησή του» που μόλις κυκλοφόρησε, στηρίζεται στα εξής δεδομένα:
- Η γραφή του Δίσκου και η προέλευση του.
- Η γραφή είναι αμιγώς συλλαβική και υπάρχουν λίγα σημεία τα οποία πιθανόν εκφράζουν κάποια λέξη.
- Η φορά ανάγνωσης του Δίσκου σχετίζεται με τον τρόπο αποτύπωσης των σημείων του Δίσκου ή μπορεί να διαβαστεί με δύο πιθανούς τρόπους (δηλαδή εσωτερικά ή εξωτερικά);
- Υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που πιθανόν συσχετίζουν κάποια σύμβολα με φωνητικές αξίες της Γραμμικής Α ή Β γραφής.
- Μπορούν κάποιες συλλαβικές αξίες να αποδοθούν σε καταληκτικά σύμβολα, τα οποία διαφοροποιούνται σε λέξεις που έχουν ίδιο τύπο γραφής.
- Στο σύνολο των σημείων της γραφής του Δίσκου εκτός των 45 συλλαβογραμμάτων υπάρχουν και άλλα 10 τα οποία έχουν μικρή συχνότητα και δεν εμφανίζονται στο κείμενο.
- Η α πλευρά του Δίσκου παρατηρούμε να έχει μετρική και να είναι πιθανόν γραμμένη σε σπονδείο εξάμετρο.
- Η στατιστική συσχέτιση οδήγησε στην κατάρτιση μιας κλείδας των πιθανών συλλαβικών αξιών. Οι φωνητικές αυτές αξίες στηρίζονται στη συσχέτιση των συχνοτήτων των συμβόλων του Δίσκου, με αυτά του αρχείου της Γραμμικής Α και κυρίως της Γραμμικής Β γραφής. Με τον τρόπο αυτό, παρά το μικρό δείγμα λέξεων του Δίσκου μπορούν να προσδιοριστούν περίπου 15 φωνητικές αξίες.
σημείων του Δίσκου για πειραματισμούς σε κάθε πιθανή ερμηνεία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ>>
Δίσκος της Φαιστού
Από τη Βικιπαίδεια.
Ο Δίσκος της Φαιστού είναι ένα αρχαιολογικό εύρημα από την Μινωική πόλη της Φαιστού στη νότια Κρήτη και χρονολογείται πιθανώς στον 17ο αιώνα π.Χ.. Αποτελεί ένα από τα γνωστότερα μυστήρια της αρχαιολογίας, αφού ο σκοπός της κατασκευής του και το νόημα των όσων αναγράφονται σε αυτόν παραμένουν άγνωστα.
Ο δίσκος ανακαλύφθηκε στις
3 Ιουνίου 1908 από τον Ιταλό αρχαιολόγο Λουΐτζι Περνιέ και φυλάσσεται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: