Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Ειναι η "δικαιοσυνη" της Ρωσσιας..

Χοντορκόφσκι:Ο Πρώην πρόεδρος της Yukos, ο Χοντορκόφσκι ήταν για πολλούς ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας. Το περιοδικό Forbes είχε υπολογίσει την περιουσία του γύρω στα 9 δισ. λίρες. Ένα μικρό μέρος της, το ξόδεψε για την απόκτηση της εφημερίδας Τα Νέα της Μόσχας, στην οποία έπειτα προσέλαβε δημοσιογράφους γνωστούς για την κριτική που ασκούσαν στον Πούτιν. Τον Οκτώβριο του 2003, ένοπλοι πράκτορες της FSB (πρώην KGB) εισέβαλαν στο ιδιωτικό του αεροπλάνο, το οποίο στάθμευε στο αεροδρόμιο του Νοβοσιμπίρσκ και τον συνέλαβαν. Τον Μάιο του 2005, καταδικάστηκε εν τέλει σε 9 χρόνια φυλάκισης. Μέχρι σήμερα, εκτίει την ποινή του σε μία φυλακή της Ανατολικής Σιβηρίας, όπου λέγεται ότι κερδίζει 23 ρούβλια την ημέρα ράβοντας τις στολές των αστυνομικών.

Σημερα, Πεμπτη 16 Οκτωβριου 2008 http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_16/10/2008

Απορρίφθηκε σήμερα η έφεση που είχε ασκήσει ο πρώην επικεφαλής της πετρελαϊκής εταιρίας Yukos, Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, για πρόωρη αποφυλάκισή του από φυλακή της Σιβηρίας, μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι συνήγοροι του Χοντορκόφσκι, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για απάτη και φοροδιαφυγή, υποστηρίζουν ότι η απόρριψη της έφεσης του πελάτη τους αποδεικνύει ότι οι υποσχέσεις του προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ για μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος είχαν μικρό αντίκτυπο
Τι ειχε προηγηθει..
Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ επί 12 μέρες θα μείνει ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ο άλλοτε πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας και ιδρυτής της διαλυμένης πλέον ενεργειακής αυτοκρατορίας Υukos. Αιτία, η συνέντευξη που έδωσε γραπτώς στο περιοδικό «Εsquire», στη ρωσική έκδοσή του, και δημοσιεύτηκε στο τεύχος Οκτωβρίου. Σε αυτή, αναφέρεται στη δίκη του, στην πολιτική κατάσταση στη Ρωσία και επισημαίνει πως στο παρελθόν είχε τιμωρηθεί με απομόνωση γιατί αποσπάσματα από συνέντευξή του στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» αναδημοσιεύτηκαν στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης

15 Φεβρουαριου 2008

HERALD TRIBUNE http://www.ardin.gr/page/article.php?id=ARDIN_I_50-S_1-A_3

Ο Πούτιν ισχυροποιείται

... Σε λιγότερους από τρεις μήνες, ο πρόεδρος σχεδιάζει να παραδώσει την προεδρία στον εκλεκτό του Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, μέσω μιας υποτίθεται δημοκρατικής εκλογικής διαδικασίας. Και η περίεργη παράνοια και εκδικητικότητα του Πούτιν είναι πλέον παντού, κυρίως όμως στις παγωμένες περιοχές της Ρωσίας, εκεί όπου ο πλουσιότερος, έως πρόσφατα, Ρώσος υπήκοος, Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, βρίσκεται φυλακισμένος. Τώρα, η κυβέρνηση πιέζει προκειμένου να απαγγελθούν εναντίον του κατηγορίες, οι οποίες ενδέχεται να προσθέσουν δύο ακόμη δεκαετίες στην ήδη επιβληθείσα ποινή του Χοντορκόφσκι και σαν να μην έφτανε αυτό, οι εισαγγελείς πίεσαν απάνθρωπα τον βαριά ασθενή πρώην δικηγόρο του Χοντορκόφσκι, Βασίλι Αλεξανιάν, να καταθέσει εναντίον του με αντάλλαγμα την παροχή ιατρικής φροντίδας. Ο Αλεξανιάν πάσχει από έιτζ. ..

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2008

http://www.emea.gr/default.asp?ElementId=13211&pPage=9

Η δίκη του πρώην αντιπροέδρου του πετρελαϊκού ομίλου Yukos, Βασίλι Αλεξανιάν, ο οποίος έχει προσβληθεί από καρκίνο και AIDS, αναβλήθηκε σήμερα για να μπορέσει ο κατηγορούμενος να ολοκληρώσει τη θεραπεία του, αλλά θα παραμείνει στη φυλακή. "Η δίκη αναβλήθηκε μέχρις ότου ολοκληρωθεί η θεραπεία του, αλλά οι συνθήκες κράτησής του δεν θα αλλάξουν", δήλωσε η δικαστής 'Ολγκα Νεντέλινα, η οποία προεδρεύει του δικαστηρίου ενώπιον του οποίου έχει προσαχθεί ο Αλεξανιάν για ξέπλυμα χρημάτων.

Όταν ο Αλεξανιάν αποχώρησε φανερά καταβεβλημένος από την αίθουσα του δικαστηρίου, πολλά άτομα, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι φώναξαν "ελευθερία, ελευθερία". Ο Αλεξανιάν στράφηκε προς το μέρος τους και έκανε μια χειρονομία, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτόν τις ευχαριστίες του. Ο 35χρονος Αλεξανιάν, ο οποίος κρατείται από το 2006 σε φυλακή της Μόσχας, μάταια ζητεί εδώ και αρκετούς μήνες τη μεταφορά του σε νοσοκομείο για να υποβληθεί στην κατάλληλη θεραπεία. Η δίκη του άρχισε χθες.

Το ΒΗΜΑ, 05/06/2005 , Σελ.: D16

«Aπό τα ψηλά στα χαμηλά και απ' τα πολλά στα λίγα» αναφέρει η λαϊκή ρήση. Ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι και ο Πλάτων Λεμπέντεφ, τα δύο «συνεταιράκια» του πετρελαϊκού γίγαντα Yukos και της τράπεζας Menatep αποτελούν την απόλυτη ενσάρκωση του λαϊκής σοφίας. Δεν είναι δα και λίγο πράγμα, ο Χοντορκόφσκι, από πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας με πάνω από 15 δισ. δολάρια προσωπική περιουσία, σύμφωνα με το «Forbes», να βρίσκεται ξαφνικά άφραγκος και στα σίδερα..

Απλούστατα, η τεράστια περιουσία του Χοντορκόφσκι και οι στενές σχέσεις του με τις ΗΠΑ και τις μεγάλες «πετρελαϊκές αδελφές» τους τον έκαναν να νιώσει ανίκητος: δεν ήταν. Και η κίβδηλη αυτή πανοπλία απέναντι στο σύστημα που τον εξέθρεψε, αυτό το συναίσθημα «κυρίαρχου του κόσμου», που χαρακτηρίζει τους υπερ-επιτυχημένους, τελικά τον οδήγησε σε σοβαρά λάθη, με μεγαλύτερα την ανακοίνωση της τεράστιας προσωπικής περιουσίας του το 2001 (ο πρώτος και μάλλον τελευταίος «ολιγάρχης» που το αποτόλμησε), τη δημόσια υποστήριξη πολιτικών αντιπάλων του Πούτιν, και πάνω από όλα τη χάραξη φιλοδυτικής και ιδιωτικοποιημένης ενεργειακής πολιτικής για τη Ρωσία του 21ου αιώνα, που διέφερε σημαντικά από αυτήν του Κρεμλίνου.

Ο πραγματικά κερδισμένος της όλης υπόθεσης δεν είναι άλλος από το μονοπώλιο φυσικού αερίου - «κράτος εν κράτει» -, την Gazprom, που φαίνεται αποφασισμένη να μετατραπεί σε μονοπώλιο και του ρωσικού πετρελαίου, «καταπίνοντας» όχι μόνο την παραγωγή της ανύπαρκτης πλέον Yukos (που έχει περιέλθει με συνοπτικές διαδικασίες στην κρατική Rosneft) αλλά και ολόκληρη την πετρελαϊκή παραγωγή της Ρωσίας. Ηδη οι επαΐοντες θεωρούν βέβαιη τη συγχώνευση της Gazprom με τη Rosneft, που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον κρατικό έλεγχο ενώ στην αναμονή είναι και η ενθυλάκωση της Transneft, του μονοπωλίου των σοβιετικών αγωγών.

Κυριακή 24 Απριλίου 2005

http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=14448&m=D16&aa=1

..Είναι προφανές λοιπόν ότι αν η μοίρα του Χοντορκόφσκι, του αμερικανοτραφούς «ισχυρού άνδρα» των ρωσικών πετρελαίων και του πλουσιότερου από τους ρώσους «ολιγάρχες», παραμένει αναμφισβήτητα ως και σήμερα ένα από τα σπουδαιότερα πολιτικοεπιχειρηματικά ζητήματα σε παγκόσμιο επίπεδο, και βασικός παράγοντας της όψιμης ψύχρανσης της σχέσης των προέδρων Πούτιν και Μπους, αυτό οφείλεται στο οικονομικό πεδίο και όχι στο πολιτικό. Οσο κι αν η κυρία Ράις ή οι δικηγόροι του ρώσου πρώην κροίσου επιμένουν στην πολιτική διάσταση του θέματος (την άποψη δηλαδή πως ο Χοντορκόφσκι τιμωρήθηκε γιατί έσπασε την άγραφη συμφωνία με τον Πούτιν να μη χρησιμοποιήσει την οικονομική ισχύ του για να αγοράσει ψήφους), στην πραγματικότητα όλοι ξέρουν ότι η δίωξη είχε και έχει πολύ σημαντικές οικονομικές ρίζες, όπως και επιπτώσεις. Και πρώτη και καλύτερη είναι ότι έτσι ο Πούτιν μπλόκαρε αποτελεσματικά την προγραμματισμένη εξαγορά της γιγαντιαίας Yukos από ξένες «αδελφές», όπως η Exxon- Mobil και η Chevron-Texaco.

Συμπερασμα:

1. Την επομενη μερα, απο εκεινη που ετσι απεφασισε η Πουτινικη Ρωσσια, ενας Κροισος βρεθηκε στις φυλακες της Σιβηρια ς οπου ζη απομωνομενος , πιθανως μεχρι να αποθανη, πλεκοντας καλτσες και ραβωντας κουμπια αντι 23 ρουβλιων για τους δεσμοφυλακες του..Κατα καιρους κλεινεται στην απομονωσι για καθε λογο και αφορμη που κρινουν οι τιμωροι του..

2. Ο Δικηγορος Αλεξανιάν αντιπροεδος στην εταιρεια του Χοντορκόφσκι( προτου αρπαγει απο το κρατος Πουτιν) , εχει προσβληθει απο καρκινο και Αid και εκβιαζεται να μαρτυρηση κατα του τεως συνεργατου του , προκειμενου να "διευκολυνθη" και να υποβληθει σε θεραπεια αν δεν ειναι ηδη νεκρος...

Ειναι η δικαιοσυνη της Ρωσσιας...Αμειλικτη.

ΙΑΣΩΝ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΙΑΣΩΝ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΧΕΛΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΗ.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΟ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ.

ΑΙΝΤΕ ΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ.

ΜΗΝ ΠΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ.