Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για τη στάση του διοικητή του Αγίου Όρους


«Ο διοικητής του Αγίου Όρους τήρησε τις τυπικές διαδικασίες στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου» υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης στη Βουλή, απορρίπτοντας τις σχετικές αιτιάσεις ΛΑΟΣ και ΚΚΕ

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη σύσταση Μεταφραστικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη υποστήριξε πως ο διοικητής του Αγίου Όρους γνώριζε και είχε δικαίωμα -εκ του νόμου- να παρέμβει στις εκποιήσεις ακινήτων της Μονής Βατοπεδίου.

«Κακώς βρίσκεται στη θέση του ο κ. Δαλακούρας εάν δεν σας ειδοποίησε για τις παράνομες αγοραπωλησίες» σημείωσε και ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης και ζήτησε την κλήση του διοικητή στην κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας «να μας πει γιατί συγκάλυψε τις ανομίες του κ. Εφραίμ».

Απαντώντας ο κ. Κασσίμης, ανέφερε ότι σύμφωνα με το νόμο «η μόνη υποχρέωση και δικαίωμα του διοικητή του Αγίου Όρους είναι να παραλάβει την κοινοποίηση από τη Μονή και να διαβιβάσει την τυχόν απόφαση της ιεράς κοινότητος στο αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών. Δεν δικαιούται να κάνει τίποτα άλλο [..] Από κει και πέρα είναι αρμοδιότητα άλλων υπηρεσιών του ελληνικού Δημοσίου». Συμπλήρωσε δε ότι «οι διάφορες δολιχοδρομήσεις έγιναν εκτός των τυπικών διαδικασιών» κι εκεί πρέπει να δράσει η όποια ανάκριση γίνεται.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: